Inlägg från: Anonym (Fe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fe)

    Slösar pengar. Behöver råd.

    * När du handlar ta en scanner, bestäm ungefär budget vad du handlar för, (t.ex 400 kr) så blippar du och kollar varje pris på matvarorna du köper. Kolla igenom kvitton var medveten om kostnaderna.

    * Prova att en dag bara handla billiga märken nästa gång du handlar och spara kvitto och sedan en annan gång provar du att handla alla dyra märken, spara kvitto,jämför kvittona och bli medveten om priset du betalar för märken.

    Detta gör att du väljer billigare alternativ om du tycker det smakar lika bra.

    * Betala med kontanter du tar ut att handla för.

    * När du vill köpa unna dig saker till hem och fritid, tänk bort " vad vill jag ha?" Och fokusera mer på "vad behöver jag nu som kommer kännas värdefullt på lång sikt?"

    * Vänta med inköp. Är du sugen att köpa något på fritiden, låt det gå några dagar, är du fortfarande lika sugen och kan komma på minst två skäl att du BEHÖVER den prylen, då får du köpa den.

    Jag har just nu noll i inkomst, och lever endast på bidrag från föräldrar och min partner och för mig är livet en lyx om jag har råd med läsk och sötsaker ibland för jag är jättekass på att be om pengar. Jag grinade för att jag ville köpa ett plagg på rea men väntade tills efter nyår och då såldes det plagget ut, det var det enda jag hade tänkt spendera under julen, men idag saknar jag inte ens plagget, det symboliserade bara "lyxen" friheten att unna sig.

    Jag gillar dessutom att köpa godis jag sen bara sparar, jag njuter mest av att ha det där lyxiga, men vill inte förbruka det. Det är inte det ultimata sättet att leva, men det fungerar. Den dagen min inkomst ser bra ut, kommer jag uppskatta att kunna köpa EN sak till mig själv. Så jag tänker bara att jag har det bästa kvar att inträffa. Men sen funkar vi så att ju mer pengar desto mer vill vi ha. Så försök bli medveten om denna manipulation, att ha mer, att köpa dyrare och dyrare, är att leva lyx. Jag tycker lyxen är att man trivs i sin tillvaro, saker är skitsamma. Ge mig en cola ibland så är jag lycklig.

Svar på tråden Slösar pengar. Behöver råd.