Inlägg från: Primulina |Visa alla inlägg
  • Primulina

    Kissar vid sängen

    Då låter det som om lådsituationen inte ha varit optimal på länge eftersom han bajsat vid sidan av. Det kan helt enkelt vara så att klädincidenten var den utlösande faktorn som gjort att katten nu visar tydligt att lådan duger inte. En optimal lådsituation innebär att alla avföring hamnar på rätt ställe inte att nått ibland hamnar fel.

    Så mitt förslag är först att ställa två lådor bredvid varandra. Många katter bajsar i en låda och kissar i den andra. Vilket det verkar som om har försökt meddela.

    Eftersom du måste byta material så ofta verkan han inte helt överens med "sanden" heller så byt till en lerbaserad fin klumpbildande sand som är mjuk för tassarna. Så blir han nog nöjdare.

    11år är inte så gammalt för en katt så ålder borde det inte vara men ett veterinärbesök för att utesluta UVI är nog på sin plats. Sen bör lådan rensas 2 ggr/dag men minst 1 g/dag.

    Funkar inte det här kan lådornas plats behövs justeras.

  • Primulina

    Tycker du ska testa två lådor med sand och se om det blir bättre. Eller en låda med sand och en som förut så ser du direkt vilken han föredrar. Det är ju alltid värt att försöka.

    Själv har jag kattlådorna i hallen eftersom kattsanden upplevs som grus som ändå är vanligt i hallen. Jag tycker kattsanden lätt blir geggig i toan.

    EverClean och Extrem Classic är bra sander som inte dammar nämnvärt. Har aldrig använt nått annat än sand så vet inte mycket alternativa strö. 

    Mina katter föredrar ett lite undanskymt läge men ändå inte instängt. Förut hade jag kattlådorna i ett förråd i anslutning till hallen. Har försökt med kattlåda i toan eftersom de flesta har det så men blev aldrig nöjd.   

Svar på tråden Kissar vid sängen