• Ess

    Pappas fru tror att hon är inbjuden!

    Jag fattar inte riktigt din rubrik. Anledningen till att hon tror att hon är bjuden är ju att din pappa högg kroken direkt och sa det åt henne. Vad svarade hon honom när han berättade för henne?

    Hade samma sak hänt här, så hade jag bara sagt jaha när maken berättat. Sen när vi var själv så hade vi diskuterat saken närmre.
    Jag säger samma som ts, fast omvänt. Aldrig i helvetet jag skulle satt mig i två veckor och i samma hus som hans barn. Det hade tagit speciellt lång tid innan vi blivit ovänner. Att umgås ett par timmar funkar för då håller man käften stängd och ler, efter EN heldag däremot så går det en på nerverna rejält.

  • Ess
    Anonym (Eliza) skrev 2018-01-13 21:00:17 följande:
    Ja, fast nu Ess så skiter vi alla i tråden fullständigt vad pappans fru tycker och hur det är med henne. Vi ger råd till TS. 

    Förövrigt är jag ganska "baffled" över hur du jämt 'skryter' om hur dålig relation du har till dina styvbarn, precis som om det är något att eftersträva. De flesta av oss tycker synd om din man som måste handskas med en fru och barn som inte gillar varandra. 99% av alla familjer försöker nämligen eftersträva det motsatta. 
    Colourfulrainbow skrev 2018-01-13 21:43:54 följande:
    Varför ens gå in på hur du skulle känna i den situationen? Det här handlar om TS och hur illa behandlad hon blivit av sin pappas fru. Kan det inte få finnas en styvförälder-tråd där du inte sitter och gnäller om hur mycket du hatar din mans barn? Hur kan han ens vara tillsammans med någon som tänker så om hans tidigare barn?
    Tja, eftersom det tydligen inte framgår så tror jag inte hon vill följa med. Att hon inte protesterade där och då betyder bara att hon var artig nog att inte ställa till en scen. 
    Varför skulle hon vilja följa med till någon hon inte tycker om?
    Skulle ni själva vilja tillbringa ett par veckor ihop med några ni ser som spymedel?

    Sen ifrågasatte jag varför ts älter hans fru när det är pappan som är problemet, och pappan som tror han är bjuden....................
  • Ess
    Anonym (.) skrev 2018-01-14 08:34:33 följande:

    Om du säger att ni ska bjuda med alla så tror såklart din pappa att även han är bjuden. Speciellt om ni berättar det på hans tillställning. Du kan inte uninvite din pappa men förklara för honom att du inte vill ha med av naturliga skäl. Skit ska skit ha. Varför ska ni bjuda till mot henne om hon aldrig varit trevlig mot er. Hon kommer förstöra er resa bara genom att vara där.


    Ja det är ju klart han tror. Det är otroligt klantigt och dumt, varför hasplar hon ur sig att de ska resa allihop. Varför ha den diskussionen där överhuvudtaget.
    Det är ju bara att dra till med att hon och syrran har planerat resa ihop, varken mer eller mindre. Då hade problemet aldrig uppstått.
  • Ess
    Colourfulrainbow skrev 2018-01-13 23:13:21 följande:
    1. Jag kallar inte människor för "spymedel". Jag uttrycker inte mig på det sättet. Självklart kan jag avsky människor, men då handlar det om mördare, rasister, homo- och transfober, våldtäksmän, pedofiler och folk som är våldsamma. Inte barn som inte gjort mig något ont.

    2. Jag skulle aldrig inleda en relation någon som har barn om jag inte gillar barnen.
    1. Hade du velat åka med personer du tycker illa om då?
    Barn som inte gjort dig något ont, vad menar du med det?
    För det handlar inte om BARN i tråden, utan om vuxna människor.
    När upphör en vuxen människa vara ett barn?
    Ska man behandla en vuxen människa man inte tycker om som en liten gullig, söt lintott?

    2. Igen, när upphör de vara barn och man kan bedöma dem som personer?


  • Ess
    Colourfulrainbow skrev 2018-01-13 21:43:54 följande:
    Varför ens gå in på hur du skulle känna i den situationen? Det här handlar om TS och hur illa behandlad hon blivit av sin pappas fru. Kan det inte få finnas en styvförälder-tråd där du inte sitter och gnäller om hur mycket du hatar din mans barn? Hur kan han ens vara tillsammans med någon som tänker så om hans tidigare barn?
    Varför inte!
    Hon tycker inte heller om hans barn, varför tror du då att just HON kommer resa med på deras semester?
    Varför skulle hon skilja sig så himla mycket från hur jag gjort?
  • Ess
    Anonym (Inte medbjuden) skrev 2018-01-14 11:40:16 följande:
    Även om mina syskon OCH mina föräldrar skulle stå och diskutera att de gemensamt ska åka någonstans så tar jag inte för givet att jag också får följa med.
    Jag väntar alltid på att någon bjuder in mig och det skulle aldrig falla mig in att tränga mig på och tvinga med mig själv.
    Vill folk ha mig med ber de mig att följa med. Och det gäller allt ifrån after work och fester till bröllop och resor.

    Fast jag är kanske formad av livet som "utstött".
    Kommer aldrig att glömma det året jag frågade mina syskon med familjer och mina föräldrar om det var någon som var sugen på att hänga med till fjällen och åka lite skidor - de brukade åka ibland.
    Alla svarade nja, vi hade inte tänkt att åka i år. Ok fine.
    Några veckor senare får jag reda på att de har ändrat sig och bokat, men de frågade inte mig och min familj om vi ville med...
    Ts sa trots allt rättså tydligt att de skulle fira sina födelsedagar och att alla var bjudna. Att pappan nappar är inte så konstigt.
    Men nu handlar tråden om hans fru, som inte sa något överhuvudtaget och ingen egentligen vet om hon verkligen skulle sätta sin fot på den resan.

    Hade maken pratat med sina barn och vänt sig mot mig och sagt att vi var bjudna, så hade jag trott att vi var bjudna. Sen att jag inte följt med är en sak vi diskuterat efter festen när gästerna gått.
  • Ess
    Zarch skrev 2018-01-14 12:12:25 följande:
    Kan faktiskt håla med om det här.

    TS och tvillingsyrran framstår som två bittra dramaqueens som bara sitter och konspirerar och ältar det förflutna. Vad är problemet? Sitta och kombinera ihop ett långt mail hade inte behövts, du borde sagt där och då att resan inte innefattade honom och frugan. Kanske dra en vit lögn och säga att det är för polare?!

    Oavsett vad så är det dags att växa upp och sluta älta gamla oförätter, givetvis kan och möjligtvis bör du skita i satmaran men det förgångna går liksom inte att få ogjort. Föregå med gott exempel och bli inte bitter, då blir du lika patetisk och mörk som henne.
    Hon hade bara behövt säga att de pratade om en resa de två tänkt göra tillsammans. 
  • Ess
    Colourfulrainbow skrev 2018-01-14 17:08:02 följande:
    När pappan och hans nuvarande fru blev ett par var ts och hennes syster 15 år gamla, och brodern var ännu yngre. Frun har varit otrevlig mot barnen redan från början. Med tanke på hur rädda ts och hennes syster fortfarande är för frun har jag svårt att tro att de varit förjävliga som barn. De är dessutom artiga och går hem till pappan och hans fru och håller god min under hela middagen.

    Nej, självklart åker jag inte på semester med människor som jag inte tycker om, men å andra sidan gifter jag inte mig med någon om inte relationen till bonusbarnen fungerar.

    Väljer jag en partner med barn kommer göra mitt yttersta för att se till att jag får en god relation med bonusarna.

    Jag måste fråga, vad är det som gör att du avskyr dina bonusbarn så mycket? Har de behandlat dig illa?
    Vi går inte ihop som personer, vi har inte samma värderingar och åsikter. Vi kan träffas ett par timmar och umgås, men mer intensivt som tex en heldag då börjar det bli riktigt jobbigt.
    På den tiden de kom på umgänge så kändes det som om det just landat ett rymdskepp i trädgården, och ut klev dessa underliga varelser.
    Den ena funkar det dock bättre med. Lustigt nog så är det den som var svårast i början.
  • Ess
    Anonym (Evyyn) skrev 2018-01-15 09:56:24 följande:
    Ja, precis så känns det med pappas fru. Som att hon klivit ut från rymdskeppet, direkt från planeten otrevlig, snorkig och elak.

    Har din mans barn förlorat kontakten med sin pappa tack vare dig eller har de fått behålla det som ändå var deras familj? För i vårt fall har vi ju förlorat relationen med vår pappa, som var ganska nära och fin innan hans fru kom in i bilden. Det svider mest och det får vi såklart lasta vår pappa för. Men eftersom pappas fru styr med det mesta i hans liv och är en extremt manipulativ person så har han haft ganska små chanser att göra det han vill utan att riskera hennes otrevliga reaktioner. Han har tex nästan inga egna vänner kvar, bara gemensamma med henne och han har alltid umgåtts mycket med hennes barn och barnbarn. Inte för att han gillar dem så himla mycket tror jag, utan för att hon kräver det. Han är som en hund i koppel med henne och nu har det gått så många år så jag tror aldrig han kommer loss. Om de skulle skilja sig har han i stort sett inget eget umgänge kvar, hon har sett till att han kontroll över hela hans liv.
    Nä vissa människor har man bara inte så mycket gemensamt med. Vi kan ju umgås, bara det inte blir för länge. En kväll kan va trevligt, men en sådan resa ni ska på hade inte funkat så bra här heller.

    Nej inte förlorat kontakten, men har ingen nära relation alls. Men det får deras mamma ta äran av, för hon saboterade umgänget och alla försök till samarbete många år innan jag kom in i bilden.
    Självklart blev det förändringar när jag kom in i bilden, för han hade bott ensam i många år och bara levt för vh när de kom. Först kom jag in och ställde mig bredvid dem på scenen, sedan kom de gemensamma barnen. De var vana att va ensamma och bli uppassade, så omställningen blev rätt stor. De var tonåringar men kunde inte klara av de mest basala saker som att ta något att äta eller dricka själva.

    Det är egentligen inte så konstigt att din pappa umgås med hennes barn och barnbarn, det är oftast kvinnan som tar tag i att bjuda in folk och sen ror det i land och då blir det ju människor hon valt.

    Hoppas ni får en trevlig resa nu!


Svar på tråden Pappas fru tror att hon är inbjuden!