Inlägg från: simon36789 |Visa alla inlägg
  • simon36789

    Hjälp av socialen med lägenhet/ekonomi?

    Är en kille på 19 år som gick ut gymnasiet i fjol. Hade som plan i över ett år att göra gmu i försvarsmakten men hade tydligen inte lagom mycket erfarenhet.. Har sedan dess sökt jobb, allt som jag kan hitta men som sagt är det svårt utan någon tidigare erfarenhet. Går nu sedan i oktober i en arbetsmarknadsutbildning via arbetsförmedlingen och pluggar till kock, en jättebra utbildning som jag trivs i.
    Problemet är att jag bor hemma och vill desperat flytta till egen lägenhet då jag inte trivs här hemma, mina föräldrar är inte försörjningsskyldiga, och jag bråkar ofta med min pappa. Jag vill inte bråka, men han lyckas alltid trigga mig tills jag inte orkar mer och vi börjar bråka. Slutar ofta med att han skriker och svär på mig och jag försöker vara passiv då jag inte vill att det ska bli fysiskt. Han har tidigare haft problem med alkohol under hela min uppväxt, har dock (vad jag vet) slutat dricka för ett tag sen. Får 2800 kr i månaden av försäkringskassan då jag är under 20 och inte har rätt till a-kassa. Som ni förstår så räcker detta inte långt. Är näst intill omöjligt att få lägenhet när man har en inkomst som inte ens täcker hyran, och ingen av mina föräldrar vill ställa upp som borgenman. (Söker helgjobb men har inte fått något än)

    Så min fråga är om jag kan gå till socialen och få hjälp med att hitta lägenhet och även ekonomiskt tills jag får ett helgjobb. Vill inte leva på bidrag då det finns dom som har det värre men orkar inte bo hemma längre. Vill bara leva ett lungt liv och utbilda mig till kock för att sedan få jobb inom yrket.

  • Svar på tråden Hjälp av socialen med lägenhet/ekonomi?
  • simon36789

    Så jag är körd? Föräldrarna vill att jag betalar hyra men har inga pengar till det då jag måste betala busskort, abonnemang, mat, medicin, kläder mm.. Är verkligen desperat och mår psykiskt dåligt av allt detta.

Svar på tråden Hjälp av socialen med lägenhet/ekonomi?