Inlägg från: Enbarnspappan |Visa alla inlägg
  • Enbarnspappan

    Svårt att få upp vikten...

    Du kanske tror du äter som en häst.. Men det gör du uppenbarligen inte, för du hade du gått upp i vikt. Jämför du med dina vänner kanske du äter som en häst då dom äter lika lite.

    Men tro mig, börjar du äta nyttigt mat, där kalorierna överstiger ditt behov med 400-700, så kommer du gå upp i vikt.

    Då måste du göra det varje dag, du måste hålla koll på att du får i dig det du behöver, och ät nyttig mat...skräpmat kommer bara göra dig tjock deprimerad och orkeslös. Behöver du /vill du veta mer, så kan du pma mig. Jag har hållt på med kost och träning i 10 år.

  • Enbarnspappan

    "kan man till slut gå upp i vikt"?! Du kommer gå upp.

    Utbilda dig i näring och kost så får du att det är det enda svaret.

    Ni äldre människor tror ni har svaret på allt. Jag vet vad svaret är då jag är utbildad och även vet av erfarenhet.

  • Enbarnspappan
    Anonym (Mer) skrev 2018-01-16 13:37:33 följande:

    Om man har hög förbränning / väldigt aktiv i kroppspråk och håller igång kan det inte behövas ännu mer kalorier då? Jag tycker jag äter mer än min man ibland ändå väger jag max 47 kilo. Kan erkänna att jag är dålig på att få i mig skräpmat eller stora mängder sötsaker det brukar ta stopp efter tio godisar, efter kanske tio nävar chips får ont i magen mår inte bra alls och choklad gillar jag inte ens har jag ätit bra med mat orkar jag ingenting sött efteråt.


    Vet inte hur du äter men en bra utgångspunkt är att äta en riktig frukost, en riktig lunch, en riktig middag och 2 bra mellanmål. Ha koll på hur många kalorier du stoppar i dig.. Och går du inte upp, så ökar du med 500.. Äter du 3500 kalorier över din vikt är det i början av din viktuppgång, ca 0,5 kg per vecka. Det kommer diffusa, men det är fakta. Läs på nätet om kost eller ta kontakt med en dietist och du får samma svar.

    Dock om du tränar hårt så är det mycket mat som gäller.

    Att äta olika varje dag och gissa är ingen bra idé.. Vill du ha 110% resultat måste du ha lika mycket koll.
  • Enbarnspappan
    Anonym (Mer) skrev 2018-01-16 13:54:02 följande:

    Här var ett info från nätet.

    Totalt genererar kroppen ett överskott på 3500 kalorier på en vecka (7*500), vilket är den mängd energi som ger en viktuppgångstakt på ca 0,5 kg/vecka (2). Det går givetvis även att ligga på ett mindre eller ett större överskott.

    Utöver denna utgångspunkt ska man enligt de tips jag hittade om man vill gå upp i vikt vara noga med rutiner, äta 6 mål per dag och slänga i fetter frön nötter olja smör grädde och fettberika maten, man ska njuta av maten både utseendemässigt och smakmässigt, i en lugn tillvaro så du kopplar äta till njutning. Målet är att få i dig mer energi än du förbrukar och skulle inte du gå upp mer i vikt trots du följer dessa råd så behöver du hjälp av kosttillskott. Så tydligen räcker det inte alls för alla att bara äta rätt och göra rätt vissa kommer ändå inte gå upp i vikt och kroppen kräver extra kosttillskott t.ex proteinshakes.

    Jag trodde rutiner med mat var till för de som ska gå ner i vikt? Alltid hört att de som slarvar med rutiner går upp i vikt.

    Jag vet inte hur sjutton man rymmer SEX mål per dag jag får i mig absolut max tre!


    Ja inget kommer gratis...

    Jag ligger på 6mål per dag. Jag är aldrig hungrig, jag tvingar i mig maten..det är lite som omvänd anorexi.

    Men jag tränar hårt och då måste jag äta så för att göra framsteg... Likaså att du vill ha framsteg i att gå upp i vikt.

    Kontakta en dietist eller en pt som kan hjälpa dig med kosten och lägga upp en schema.

    Om du hellre vill sluta leta så är jag utbildad, annars finns det många bra.
Svar på tråden Svårt att få upp vikten...