Inlägg från: Kjell2 |Visa alla inlägg
  • Kjell2

    Ett liv utan frukt och grönsaker

    Vad äter du under er ett dygn. Finns inte mycket kvar?

    Äter du rotsaker, bröd, pasta, ris eller är det för rikt på kolhydrater?

  • Kjell2
    Anders Lindberg skrev 2018-01-17 06:55:16 följande:

    ris har jag slutat att äta, det tycker jag inte längre om, men spagetti och pasta funkar bra, och potatis äter jag, det kan man äta mkt av då det är en rotfrukt o inte innehåller kolhydrater. likaså funkar potatismos. champinjoner till maten äter jag ibland, allt detta tillsammans med det jag nämnde funkar utmärkt för mig.


    Spagetti, pasta, potatis och rotfrukter innehåller väl rätt mycket kolhydrater? Ca 90% av energin i potatis kommer från kolhydrater. Pasta är det ca 70 g kolhydrater per 100 g.


  • Kjell2
    Anders Lindberg skrev 2018-01-17 07:53:20 följande:

    och jag är hur pigg som helst med den kosthållning som jag nu har börjat med, behöveringa råd om kroppsmart, jag trivs med det jag äter , mår bra av det o det funkar för mig, och det finns ingen regel att man måste äta grönsaker för att vara pigg, jag är hur pigg som helst utan frukt o grönt. ge gärna råd, men mitt liv funkar utan grönt o jag är som sagt var hur pigg som helst utan frukt o grönt.


    Mår du bra av din kost så fortsätt. Går utmärkt att klara sig utan frukt och grönsaker. Se t ex på traditionella eskimåer som lever på nästan enbart fisk och kött. Förr inte allt för länge sedan var det knappt någon frukt och gönsaker i svenska normalkost vintertid.

    Dermot blir ldet lite konstigt när du säger att du äter mininmalt med kolhdrater och samtidigt som du äter pasta och potatis. 

  • Kjell2
    blomman 2 skrev 2018-01-17 14:50:07 följande:
    Ja, jag är ingen forskare, kemist eller fysiker men pga en kronisk sjukdom så lever jag efter en speciell kosthållning för hormoner i balans och denna fakta fick jag och det ang potatis mm som jag idag undviker har gjort stor skillnad på min kropp. Inga andra " dieter" har hjälpt mig förutom denna, har även kunnat minska min medicin. Det jag tänker på är att det Jenny kanske menar är att den mängd stärkelse som finns i tex potatisen lurar kroppen att tro att det är ren socker i den mängd som är angiven här ovan.
    Att du mår bra av att inte äta potatis är säkert helt rätt men hur kom du fram till detta "1 potatis= 1 DL vitt socker"?


  • Kjell2
    blomman 2 skrev 2018-01-17 16:12:07 följande:
    Ja, så är det också att våra kroppar är inviduella och reagerar olika negativt/ positivt på det vi äter. Skönt att det finns dieter som är individanpassade och som vi mår bra på. Fast en sak tänkte jag på...om din mamma skulle sluta ned tex potatis så kanske hon inte skulle behöva ta lina mycket insulin..? En tanke bara, förstå mig rätt. Jag skriver inte detta för att övertyga någon att min kost är bäst utan av omtanke bara.
    Varifrån har du fått att ""1 potatis= 1 DL vitt socker" ?
Svar på tråden Ett liv utan frukt och grönsaker