Inlägg från: Anonym (Tessa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tessa)

    Barn 2019

    Hej! Glad Jag hoppar in här jag också, även om jag har skrivit i en annan tråd med Tungan ute
    Jag och min fästman ska gifta oss i juni och planerar att börja försöka med bebisbak med en gång, förutsatt att jag får fast anställning (som jag i princip är lovad redan men ändå, vill ha det svart på vitt). 
    Jag är 26 (blir 27) och min fästman 23, har vart tillsammans i fyra år. Jag äter inte något preventivmedel utan vi har kört på kondom hela tiden Glad

    Har också funderat på att börja äta folsyra redan nu, men är det att gå händelserna lite väl i förväg?

  • Anonym (Tessa)

    Jag har också börjat kika lite på folsyra, men vet inte vad för märke man ska välja? ACO har något som heter "ACO Kvinna" som tydligen ska vara anpassat för kvinnor "i nordiskt klimat". Någon som äter det här?

  • Anonym (Tessa)

    Är det bara jag som har det svårt med att inte köpa grejer i förväg...? :P 

    Började nu i veckan att äta "kvinno-vitaminer" med folsyra och grejer, nedräkning nu! Om tre månader får vi börja! Solig

  • Anonym (Tessa)
    Jeex skrev 2018-04-06 20:47:24 följande:

    Hoppar in här med. Vi är båda två 29 och är precis i början av bröllopsplanering.

    Vi hade inga planer på att skaffa barn än på ett tag.

    Dock ändrades planerna i aug-17 då jag tydligen var gravid men fick ett utomkveds (trots att jag hade p-stav). Jan-mars har vi gjort några halvhjärtade försök då vi egentligen inte vill ha barn sent på året. Men nu är det dags att börja på riktigt. Mensen är slut om ca.1-2 dagar och så är det bara att börja räkna ner till äl som förhoppningsvis sker runt 18-19/4


    viljaa skrev 2018-04-07 09:05:00 följande:
    Åh vad roligt med både bröllopsplanering och barn, precis där är jag och min fästman också! Hur tänker ni kring vilket som ska komma först? Jag är så kluven haha....
    Kul, jag är i precis samma skede med min fästman! Solig Jag fyller 27 i sommar, och han är 23. Vi har vart tillsammans nästan 4,5 år nu och ska gifta oss den 2 juni nu i sommar! Troligtvis börjar vi försöka med en gång på bröllopsresan! Glad Jag säger dock "troligtvis" eftersom jag måste ha fått fast jobb på min nuvarande arbetsplats innan jag blir gravid, men det blir jag förhoppningsvis nu inom närmsta månaden! 

    Vi har "lyckats" bli gravida en gång tidigare, av misstag, när jag precis var nyexaminerad och arbetslös (hade bara timanställning med väldigt låg lön) och han hade precis börjat studera. Helt hemsk tajming och vi var inte redo någonstans, så det blev en abort... Vi hoppas att det går smidigt nu när vi är redo, då det första gången var helt otroligt att det ens blev något (vi hade oskyddat sex sista dagen på min menstruation, PLUS att jag tog ett dagen efter-piller...). 

    Hur och när ska ni gifta er? Solig

  • Anonym (Tessa)
    viljaa skrev 2018-04-08 09:31:47 följande:
    Nej vad roligt, det drar ihop sig då! Blir ju perfekt att börja försöka på bröllopsresan då. Vi förlovade oss för några månader sen så har precis kommit igång med planeringen, så exakt hur är inte bestämt men det blir troligtvis inom 2 år i alla fall :) hur gifter nu er?

    Då förstår jag att det blev abort. Man vill ju känna att det ligger bra i tiden och att man har bra förutsättningar för att ta emot ett barn!
    Ja precis, och man vill ju definitivt bli GLAD när man väl får beskedet om att man är gravid - min första reaktion var "NEJ!". Och det är tur att vi ändå tog det beslutet; ett par månader senare fick jag ett heltidsvikariat inom djurvård, som blev en fast anställning, som i sin tur ledde till att jag fick ihop den erfarenhet jag behövde för att få mitt drömjobb, som jag nu har! Hade vi gått vidare hade jag i värsta fall blivit fast som timvikarie på posten...

    Vi ska gifta oss hemma i trädgården (vi bor ute på landet), under vår 400 år gamla ek <3. Vi tar hem vigselförrättare och närmaste familjen, efter ceremonin bjuder vi på skumpa och fika, och sen åker vi in till stan och äter på en superhärlig restaurang som ligger precis vid hamnen. Supermysigt blir det! :)
  • Anonym (Tessa)

    Beklagar missfallet, verkligen jättetråkigt! :( 

    Här borta har vi börjat "smygförsöka" nu, vi missade tyvärr min ÄL nu i april med några dagar men hade oskyddat tre-fyra gånger under veckan efter. Dock verkar det inte ha blivit något då jag idag (3 dagar sen) kissade på sticka men fick negativt. Har under dagen känt av lite menskramper så det lär väl dyka upp snart. Har vart väldigt stressad över mitt jobb (bland annat) nu på senaste tiden och det är väl därför jag är sen antar jag. 

    Inför maj-ÄL ska vi vara med på tåget med en gång - för även om jag vill ha fast tjänst så vill jag ännu mer bli mamma. Jag får förhoppningsvis reda på i veckan om det blir fast eller inte, så om det inte blir som jag tänkt mig så kommer jag ändå inte "visa något" när jag söker andra jobb. 

    Men jag håller tummarna för er alla där ute som försöker - och ni får gärna hålla tummisarna för mig också! Hjärta

  • Anonym (Tessa)

    Jag blev fast! Solig Har ÄL nu i dagarna och vi har kört på sedan min sista mensdag, hoppas vi lyckas pricka in första seriösa försöket med en gång!

  • Anonym (Tessa)
    Iväntanpåtrean skrev 2018-05-21 18:25:48 följande:
    Stort grattis till den fasta tjänsten!

    Visst är väntan mellan äl och bim låååång? Och tar det sig inte börjar väntan om på en gång... Men hoppas på att det ska rasa in plus här!
    Tack! Ja verkligen, men nu händer det massa grejer här, vi ska gifta oss nästa lördag och så åker vi iväg på bröllopsresa. Beräknad mens är ungefär mitt i bröllopsresan så hoppas förstås på att få ett positivt besked då istället! :)
  • Anonym (Tessa)

    Trullis82 skrev 2018-05-26 07:03:52 följande:


    Hjäääääääälp, idag är jag kluven :-/

    Hur gör jag nu.... måste ju vara ett tidigt missfall men läkaren får jag ju inte tag på idag en lördag så jag får väl hoppa över en kur Letrozol


    Det kan ju faktiskt ha vart så att det rosa på pappret var en nidblödning?
    Ring 1177 och hör med dem vad de tycker att du ska göra!
  • Anonym (Tessa)
    Trullis82 skrev 2018-05-26 09:14:03 följande:
    Det har jag gjort o det är för tidigt att säga. Endel blöder även vid graviditet. Andra inte. Kan oxå vara ett tidigt missfall. Men som sagt ..... avvakta var svaret
    Håller tummarna för dig!
  • Anonym (Tessa)
    EmmalinneaS skrev 2018-05-28 12:44:45 följande:
    Just nu kör jag endast på appen Flo och försöker känns efter.. Orkar inte ännu lägga en massa tid eller pengar på ÄL-tester. Men får nog köra på det om det fortsätter vara oregelbundet en längre tid och inget händer..
    Samma här, känns onödigt att köra med massa tester innan man gett det några "naturliga" försök :) 
Svar på tråden Barn 2019