Inlägg från: Iväntanpåtrean |Visa alla inlägg
  • Iväntanpåtrean

    Barn 2019

    Hej,

    Vi planerar inte för första barnet, utan för det tredje, men hänger gärna med om det är ok då vi också planerar att börja försöka i slutet av maj!

    Ska sluta med mina Minipiller i veckan då det kan ta en stund för kroppen att komma igång igen, så nu börjar det kännas mer verkligt att vi faktiskt ska börja försöka framåt sommaren

  • Iväntanpåtrean

    Tänker också att februari eller framåt vore perfekt, så väntar till slutet av maj med att börja försöka, men skulle det ta lång tid den här gången så gör det, bebis är ju välkommen när som helst så ???? har lärt mig att det ändå bara går att planera till en viss gräns, med förra planerade vi och blev gravid på första försöket. Så blev det akutsnitt 7 veckor innan bf och det var den planeringen...

    Har börjat med folsyra och försöker dra ner på kaffet lite redan nu, kanske inte spelar så stor roll än egentligen men då känns det iaf som att vi närmar oss att börja försöka.

  • Iväntanpåtrean
    Jo0509 skrev 2018-01-29 19:22:03 följande:

    Kan man börja med folsyra redan nu? Och varför ska man dra ner på kaffet? Minns inte hur jag gjorde när vi skaffade sonen :)


    Alltså jag tänker för det första att det nog inte skadar med någon månad extra, någon månad hit eller dit på ett helt liv. Sedan har jag låga folacinnivåer så vill hinna få upp dem om jag kan.

    Stora mängder koffein ökar risken för missfall, där handlar det mest om att dra ner successivt så inte omgivningen lägger märke till det i sommar sen
  • Iväntanpåtrean

    Är det någon som förbereder sig på annat/mer sätt än folsyra eller multivitamin?

    Känner mig otålig idag, känns som en evighet till maj...

  • Iväntanpåtrean

    Vad kul att vi blir fler i tråden! Skrattande


    Anonym (Tillis) skrev 2018-02-12 11:00:32 följande:

    Hej! Jag följer gärna också denna tråd.

    Jag och sambon ska försöka bli gravida i början på sommaren 2018. Jag är 24 och min sambo är 34.

    Jag studerar och min sambo jobbar heltid.

    Är det någon annan av er som kommer att studera samtidigt som ni är gravida?


    Jag pluggar inte nu, men gjorde det under min förra graviditet. Tyckte att det var hur bra som helst, mer möjlighet till vila och att ta det lugnt och ett helt annat tempo än nu då jag jobbar. Plus att jag hade studier kvar efter föräldraledigheten, så det blev sällan hela veckor på fsk eller ens hela dagar, vilket kändes väldigt skönt. Känns som att det kommer att bli svårare att få ihop livet den här gången...
    Etty94 skrev 2018-02-13 09:39:57 följande:

    Herregud vad tiden går sakta helt plötsligt... Längtar så till April/Maj. Drömmer


    Eller hur?! Det är ju en hel evighet kvar tills dess.
    Känns ju dessutom som att det är en överhängande risk att kvoteringen av föräldraledigheten kommer att ändras januari 2019, så i ett kort ögonblick övervägde  vi faktiskt att börja försöka nu, men barnet ska ju leva med att vara född i december hela livet (Inte för att det är hela världen på något sätt, men kan vi planera känns någon annan månad lite roligare. Och så har vi redan födelsedagar i december här hemma så lite spridning av utgifterna) så vi väntar ändå.

    Slutade med mina cerazette för två veckor sedan och mår så sjukt dåligt! Illamående, irriterad och ett tryck över bröstet... Hoppas det ger med sig snart.

  • Iväntanpåtrean
    Ettlitetsyskon skrev 2018-02-13 13:38:39 följande:

    Skriver in mig här också, har två barn sedan tidigare men planerar nu en sladdis. Tanken att börja försöka från maj och framåt. Men det som känns lite speciellt denna gång är att jag får gå igenom en graviditet som "gammal". Någon mer som är 30+
    Förut har planerna bara funnits i huvudet men när man skriver så känns det att nu är det på riktigt Förvånad


    Jag passerar över till 30-sidan innan vi börjar försöka... Huga, räknas vi som "gamla" då?!


    Åldernoja deluxe just nu SkämsFlört

  • Iväntanpåtrean
    Anonym (Längtar...) skrev 2018-02-16 10:21:50 följande:

    Är snart 32 och kan inte riktigt anse mig som gammal. Det är en vanlig ålder i min släkt att börja så tror det kan vara olika. Åldersnoja är heller inget som har drabbat mig hittills i livet...tack och lov!

    Tanken är att spiralen åker på måndag men måste OK det med sambon han lät tveksam sista jag prata med han. Jag kommer bli SÅ besviken om han vill vänta! Kändes ju som om det var menat nät jag blev kallad på cellprov...

    Vet i och för sig inte om de kan göra det då. Kanske vill de ha nått samtal eller längre tid. Tror ni de bara kan ta ut den i samband med cellprov utan att jag har meddelat innan (som jag hade tänkt innan sambon tveka)?

    Tar ju bara nån sekund...


    Haha, det låter bra att 32 inte är någon ålder, då litar jag på dig Flört

    Jag har ingen aning om hur lång tid det tar att ta ut en spiral, så vågar inte uttala mig. Tänker att cellprov ju verkligen är löpande band- principen, men det skadar ju inte att fråga, och annars borde du ju åtminstone få boka in en tid när du ändå är där så du kan ta ut den senare under veckan? Men helst vill man ju göra bort allting på en gång, så håller tummarna för att det inte är några problem med det på måndag!
  • Iväntanpåtrean
    Anonym (Längtar...) skrev 2018-02-19 20:51:30 följande:

    Idag tog jag ut min spiral så nu kan allt hända????! Tyvärr verkar jag ha fått nått knepigt i tjejmagen har ont och mår dåligt... men tror tyvärr det är nått bekymmer och inte förökning på gång. Ska se om det går över i veckan annars få jag kolla upp det. Jobbigt!


    Spännande! Hoppas att problemen gett med sig!

    Hur ska vi göra för att hålla tråden levande tills det är dags att noja över BIM och jubla över plus?
  • Iväntanpåtrean

    Kul att vi blir fler här!


    Emelin93 skrev 2018-03-02 10:20:48 följande:

    Hej!Vad kul, ramlade in på den här tråden av ren slump. Kände därefter att jag var tvungen att skapa ett konto och hänga med här.Vi har också planerat att bli gravida i sommar! Jag är 24, fyller 25 i september och sambon 29, fyller 30 i januari.Vi har varit väldigt barnsugna länge, men har valt att vänta på att jag fått lite högre tjänst på jobbet, och han på väg att plugga klart. (Han är klar i januari)Vi har varit tillsammans i 5 år och är förlovade.Han började plugga för 2,5 år sedan, då kände jag "Vafan, du kommer ju plugga så länge och jag vill inte vänta mer!" Men vips, så är det snart dags att börja försöka!Känns oerhört kul, men samtidigt lite panikartat då det är ju faktiskt inte långt kvar!Lider dock utav extrem förlossningsrädsla. Kejsarsnitt är för mig det enda alternativet, så sitter i telefon just nu till min läkare för att bli remisserad till Auroramottagningen på Östra sjukhuset (Som man måste gå till på KBT innan man kan bli beviljad ett snitt) Så jag hoppas dom förstår mig när jag väl får komma dit och beviljar mig innan jag ens är gravid.Trevlig helg på er allihop! 


    Jobbigt att vara så rädd, vet hur det är... Berätta gärna hur det går/gick om det gick att få ett beviljande redan innan graviditet. Ska ta tag i den processen själv, är bara så rädd att få ett nej för då vet jag inte inte ens om jag vågar mig på ett barn till...
  • Iväntanpåtrean

    Beklagar missfallen som hunnit hända i tråden senast jag sedan skrev {#emotions_dlg.flower}

    Och klart man måste få vara ledsen oavsett hur tidigt det skett och hur länge man försökt!  Det spelar ju ingen roll hur tidigt det är, det är ju barnet som inte blev som man sörjer... Hoppas innerligt att ni (och alla andra härinne såklart!) Snart får ett plus som stannar!

  • Iväntanpåtrean
    Emelin93 skrev 2018-04-11 10:17:55 följande:
    Absolut!
    Fått min remiss från MVC till Aurora, barnmorskan sa dock att de inte beviljar snitt innan graviditet. Men det tror jag visst att de kan göra för jag hävdade att jag inte vågar bli gravid innan, vet också att det går innan. Tror allt går om jag orkar ligga på.
    Men har nu fått brev från Auroramottagningen och kommer väl få vänta några månader innan jag får en exakt tid. 
    Hör av mig när jag vet mer! :)

    Länge sedan jag satt vid datorn så något sent svar... Men jag tycker absolut att du ska stå på dig!


    Nu har jag ju förvisso ett akutsnitt bakom mig, men jag ringde till spec. mvc och önskade ett läkarsamtal. Läkaren skrev in i min journal då att jag är lovad ett planerat snitt om jag skulle önska. Sedan kanske det blir aktuellt med aurora ändå, men det står inskrivet att jag ska bli beviljad snitt om jag fortfarande vill det då det blir aktuellt.
    Tror att det är en stor fördel att göra som vi gjort, att ta kontakt redan innan graviditet för att påvisa hur viktigt det är.
    Jag håller tummarna för dig, uppdatera gänra hur det gått sen när du fått tid! {#emotions_dlg.flower}

  • Iväntanpåtrean

    Snaaart dags för första försöket här nu!


    Hade helt glömt hur hemskt mensen är utan p-piller...

  • Iväntanpåtrean
    Anonym (Tessa) skrev 2018-05-21 17:10:28 följande:

    Jag blev fast!  Har ÄL nu i dagarna och vi har kört på sedan min sista mensdag, hoppas vi lyckas pricka in första seriösa försöket med en gång!


    Stort grattis till den fasta tjänsten!

    Visst är väntan mellan äl och bim låååång? Och tar det sig inte börjar väntan om på en gång... Men hoppas på att det ska rasa in plus här!
  • Iväntanpåtrean
    Milian03 skrev 2018-06-06 13:36:31 följande:

    Alltså min barnmorska är så himla bäst :) Pga min oro och avsaknad av symtom och att förra graviditeten slutade i missfall så var hon så snäll och bokade in ett vul på fredag :D meeen... Jag är bara i slutet av vecka 5 då. 4+5 eller 4+6 tror jag. Efter lite googlande så ser jag att många inte sett nåt alls i denna v. Men varför bokar hon in ett vul om chanserna är små att se nåt?


    Gjorde ett vul runt v. 5+4, då såg läkaren ingenting, sedan i typ v. 6+2 syntes det att det fanns något därinne som växte men inga hjärtslag för det var fortfarande för tidigt. Återbesök och konstaterade hjärtslag i v. 9+1. Så ja, risk är väl att det inte går att se så mycket redan då? Så kan du hålla dig lugn och veta att det är för tidigt om inget syns kan du kanske chansa och hoppas att något syns, men blir du för orolig kanske det är bättre att boka om till någon vecka senare?
  • Iväntanpåtrean
    Trullis82 skrev 2018-06-06 14:39:17 följande:

    Nä, man ser inte mycket alls. Det e därför jag har vul först v 7.

    Men nu blöder jag kraftigt igen så tror inte på det här ändå trots allt. Idag ledsen o allt känns blääää


    Men nej! Håller tummar och tår att det är en ofarlig blödning! Stor kram
Svar på tråden Barn 2019