Forum Resor - Nöje
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Utomlandsflytt - berätta om er resa!

  Tor 25 jan 15:46 Läst 2118 gånger Totalt 5 svar
  Tor 25 jan 15:46

  Hej allihopa!


  Jag är 27 år gammal, har ett bra jobb där jag tjänar relativt mycket pengar (40k+ per månad) och har bra kollegor, lite väl brist på varierande arbetsuppgifter dock! Har i övrigt fin bostadsrätt, vänner och så vidare.


  Men jag känner att just nu är jag singel, och vill ha en ny utmaning här i livet innan man faktiskt stadgar sig. Så då tänkte jag - varför inte ta tjänstledigt (om jag får - annars tar jag tjänstledigt för studier) hyr ut min lägenhet och drar utomlands något år eller två. Alltid tagit den "säkra" vägen och jag skulle nog utvecklas väldigt mycket av detta. Samtidigt som jag sedan kan komma hem till mitt vanliga liv.


  Så då tänkte jag - vart är det bästa stället att bosätta sig på? Gärna något varmt land och en stad där det är ett aktivt uteliv. Dela gärna med er av era erfarenheter! Vart ni åkte, hur länge, vad ni jobbade med, vad tyckte ni om staden osvosv! Så mycket som möjligt helst.


  Förutom ställe så tänkte jag - vad är de roligaste jobben? Jag känner själv att bartender kan vara väldigt slitsamt och gör nog att jag själv inte blir särskilt sugen på att festa och så vidare. Så tänkte kanske att kundsupport skulle vara ett bra yrke? Typ för något spelbolag som Betsson, Comeon osv. Någon med erfarenheter?


   

 • Tor 25 jan 16:00 #1

  Drog till Bangkok och pluggade när jag var några år yngre än dig. Härligt uteliv och en allmän underhållande stad att leva i.

  Pluggar du på universitet får du studiebidrag, vilket kan vara ett välkommet tillskott i dagskassan. Det finns flertalet verksamma svenska företag i Bangkok och andra orter i Thailand som ofta söker folk. Det brukar generellt röra sig om just support och säljjobb. Har pratat med personer som jobbat hos Diakrit, och de har varit nöjda.

  Tröttnar man lite på stadslivet ligger den fantastiska övärlden ett stenkast bort. Perfekt att dra iväg över helgen och få lite strandhäng.

  Att dra ner dit var mitt livs bästa beslut.

 • Tor 25 jan 16:04 #2

  Jag är bosatt utomlands sedan ett par år tillbaka. Om du har ett bra jobb nu kanske du också har en bra utbildning? Så tog jag mig utomlands. Har inte ångrat mig en sekund.

 • Tor 25 jan 16:12 #3

  Det låter som en lysande ide tycker jag, jag tycker att du ska ta studiespåret. Du får du ersättning från CSN samtidigt som du i stort sett kan flytta var du vill (så länge du kommer in på utbildningen). Att arbeta som bartender kan du göra vid sidan om.

  Jag pluggade ett år i Sydney och tre i Paris och det var en fantastisk tid, jag var klar när jag var 27 år.

  Jag har sedan jobbat längre perioder i Sydostasien (Bangkok & Manila) vilket också var väldigt roligt. Senaste äventyret var att hela familjen (då jag, fru, 1 barn + 2 hundar) flyttade till Mauritius under ca två år. Nu är vi dock hemma i Sverige igen.

 • Tis 20 feb 17:46 #4

  Hej Dragonfly!

  Jag slår ett slag för Gran Canaria. Här får du först och främst ett jämnt och behagligt åretruntklimat (allra bäst väder här på södra delen av ön). Hör dagligen hur många tror att Gran Canaria enbart är sandstränder och stora tyska herrar i alldeles för små speedos! Detta finns på ön absolut men också galet mycket mera än enbart det (pheeew vad tur).

  Las Palmas i norr erbjuder verkligen något för alla smaker, dock inte toppenväder under denna tiden på året.
  Det fanns tidigare något svenskt företag som hade ett callcenter i Las Palmas eller omnejd, vad jag vet så var det inte inom spel/gambling. Är det just inom den branschen du önskar jobba så har flera av dessa företag sina kontor på Malta där också många svenskar jobbar.

  Jag och min man jobbar på Gran Canaria och jag kom hit för snart 3 år sedan och det enda jag ångrar är att jag inte tog chansen tidigare. Vi trivs otroligt bra. Här driver vi även vårt företag inom hälsoturism: welltours.se/halsoresa/

  Om Gran Canaria skulle locka och du ändå är öppen för vilken typ av jobb du önskar så är det lättast att komma ner och söka jobb i något av alla turistparadis dit många Skandinaver väljer att turista: Playa de Ingles (mycket svenskar), Maspalomas (mycket svenskar), San Agustin (flest svenskar), Arguineguin (flest norrmän), Puerto Rico (flest norrmän). Skandinavisk säsong är slutet av oktober tom mars/april och kan vara bra att veta vid jobbsökande. Finns även många grupper på facebook om du söker på detta och där du i såna fall kan anmäla ditt intresse. Bara några tips på vägen.

  Önskar dig all lycka till :) 

 • Tor 22 feb 15:03 #5

  Jag flyttade till london för ett par sedan! Lätt att få jobb och man skaffar nya vänner hela tiden! Plus att man kan språket sen innan! En stad som aldrig sover och man hittar alltid nya favorit ställen.

SE SENASTE NYTT FRÅN NÖJESVÄRLDEN

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll