Inlägg från: Anonym (Tjej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjej)

    Ni som på riktigt valt att fortsätta

    Anonym (Allvarligt) skrev 2018-01-26 23:56:51 följande:

    Här önskar jag ENBART svar från er som gått vidare efter otrohet och på något sätt lyckats. Att det är tufft är jag mer än medveten om, men hur har ni gjort?'

    Är INTE intresserad av att höra från er som valt att stanna men ändå lever i misär eller från er som har åsikter om hur ni tycker att man "borde agera/göra" vid otrohet!

    Själv har jag valt att försöka fortsätta min relation trots en otrohet och vill höra från er som på riktigt valt detsamma för att ni verkligen tror på det.

    Tack på förhand!


    Jag var den andra kvinnan under en längre tid. Vi blev kära. När allt kom fram valde han sin familj. Hans fru vill ha kvar honom och han är glad att han kom undan med det.

    Jag skulle, med den erfarenhet jag nu har, ALDRIG fortsätta med en man som varit otrogen mot mig under en längre tid. Varför? Jo, för att jag vet vad som sägs till den andra kvinnan, jag vet vad som görs med den andra kvinnan och jag vet vad som planeras med den andra kvinnan. Sedan är det hyfsat oväsentligt om den otrogne säger att hen inser det ena och det andra.

    Innan jag var med om detta tänkte jag annorlunda. Då trodde jag nog att ett förhållande alltid går att rädda. Men som sagt, nu är jag övertygad om att vissa saker bör man lämna bakom sig.
  • Anonym (Tjej)
    Anonym (Odyssevs) skrev 2018-03-17 11:44:07 följande:

    Vi fortsatte och det blev bra. Det beror nog på omständigheterna och var man är i livet. Jag gjorde ungefär så här:

    * jag fick historien över vad som hade inträffat i min frånvaro. Hon berättade allt, egentligen utan riktig ånger eller ursäkter.

    * jag gjorde lite grann om på historien så att den räddade min självkänsla och hennes karaktär. Det blev till en historia om en kvinna som blev frestad av sina känslor när sjömannen seglade lång tid ute på havet. Kvinnan kom till att älska två män samtidigt, utan att veta vem hon skulle välja.

    *jag gav historien ett lyckligt slut. När sjömannen kom tillbaka från havet och gick i land för hennes skull ,så förstod kvinnan att han var hennes livs kärlek.

    *Vi blev eniga om att fortsätta som om historien var sann. Det har vi gjort i 25 år nu. Historien blir sannare för var dag.

    Så mitt råd ( som man) är:

    * bestäm dig om du kan och vill fortsätta

    * när du bestamt dig för att du kan och vill, så lägg locket på. 

    * utdela inga straff

    * nämn det aldrig i gräl

    * få sexlivet till att fungera, som om inget var hänt


    Ja, fixar man det, så varför inte? Vi löser saker på olika sätt.

    Personligen skulle jag gå under av att ?lägga locket på? och leva ett liv i lögn.
  • Anonym (Tjej)
    Anonym (Allvarligt) skrev 2018-03-19 14:58:28 följande:

    Och på vilket sätt svarar du överhuvudtaget på det jag skrev? Vore fint om du hade respekterat mitt inlägg och hållit dina åsikter för dig själv.


    Jag gav ett allmänt råd. Du är värd bättre. Försök skiljas som vänner.
  • Anonym (Tjej)
    Anonym (.) skrev 2018-03-19 15:06:24 följande:

    Öm tå.


    Ja, och det förstår man ju. Klart det är svinjobbigt och tänka sig in i vad ens partner kan ha gjort och sagt och planerat med en annan. Som ts partner garanterat har gjort och det kommer aldrig ts någonsin få veta. Möjligen ett uns av sanningen.

    I mitt fall förminskades vårt 1,5 års förhållande med allt vad det innebär (barnen har lekt, vi har åkte på övernattningar, lagat luncher och middagar ihop etc.) till några ligg under 6 mån. Frun köpte det och mår dåligt eller så fattar hon att det är lögn och mår dåligt. Det är ju de valen man har.

    Otrohet kan hända vem som helst och en gång otrogen behöver inte betyda alltid otrogen. MEN, att försöka fixa ett förhållande som lett till långvarig otrohet tror jag inte går. Det tog slut långt innan otroheten var ett faktum.
  • Anonym (Tjej)
    Anonym (varför?) skrev 2018-03-19 17:53:24 följande:

    Är det så du dövar ditt samvete? Genom att intala dig själv att förhållandet var dött redan innan du kom in i bilden så att du ska slippa fundera över vad de deltog i att göra mot hans fru? Om det redan var dött så har ju inte du deltagit i att ha ihjäl det, förstår varför det måste kännas skönt att tänka så.

    Vadå "ledde" till otrohet? Det enda som ledde till otrohet var hans val?


    Jag har inte dåligt samvete. Så, bensin på elden. Jag var singel och blev kär.

    Ett förhållande som öppnar upp för att bli kär och inleda ett förhållande med någon annan är dött. Ingen kan döda någon annans förhållande. Så du har rätt i det, det var hans val, har inget med mig att göra.

    Sedan tror jag nog att han har dåligt samvete, bättre då att stanna och be om förlåtelse. Vi får se hur länge det håller.
  • Anonym (Tjej)
    Anonym (Odyssevs) skrev 2018-03-19 20:41:32 följande:

    "Hur lyckas man med det???"

    Jag vet inte hur andra skall göra med deras sexualitet, men vi använde SM-rollspel som en slags terapi. Där finns ett element av straff och försoning, som kan användas för att återupprätta relationen. Man skal bara vara tydlig med att aldrig blanda in verkliga aggressioner i leken.


    Point made...
    Anonym (Allvarligt) skrev 2018-03-19 19:24:43 följande:

    Suck. Det var ingen långvarig otrohet. Jag vet i princip allt med säkerhet. Hoppas du hittat dig en "egen" man och är lycklig nu:)


    Ja, jag hoppas att du gör det, men det tror jag inte. ALLA ljuger i sådana här situationer.

    Men du verkar ju ha bestämt dig för att kämpa, så lycka till!

    Och mitt mål i livet är inte att hitta ?en man?. Finns bara en jag vill vara med.
  • Anonym (Tjej)
    Anonym (Hur) skrev 2018-03-20 08:01:03 följande:

    Vi är fortfarande gifta, och uppfattas som ett stabilt par som gått igenom kriser. Hos oss funkar egentligen det mesta utom just sexet. Det leder till frustration men vi håller ihop. Hur många förhållanden är så lyckliga efter 30 år.


    Men tror du inte att det där ?mesta? hade funkat mellan er även om ni hade skilt er? Varför är skilsmässa så otänkbart? Jag är säker på att ni har vänner och bekanta med barn som har skilt sig och det funkar hur bra som helst. Det kan väl inte vara bättre att du också är otrogen, eller? Du verkar ju inte lycklig, han verkar inte lycklig. Man har ett liv.
Svar på tråden Ni som på riktigt valt att fortsätta