Inlägg från: Alexstra10 |Visa alla inlägg
  • Alexstra10

    Mitt barn går inte upp i vikt ordentligt

    Okej, jag ska försöka hålla det här kort.

    Jag har en son på 8 veckor som inte går upp i vikt som han ska. När han föddes vad han 49 cm lång, 36 cm runt huvudet och vägde 3540 gram.

    Han hade det lilla lustiga problemet att han inte ville ha någonting i munnen, så amningen var strulig i början och under den första månaden var vi fast med amningsnapp.

    Vi blev av med nappen och har nu ammat på bra (även fast han stundvis knusslar vid bröstet) och ger ersättning 2 gånger dagligen.

    Han har pendlar mycket i vikt. Han har varit bra långt ner under sin födelsevikt, upp över den med ca 5 gram, ner igen, upp 40, upp 80 och nu sist hade han endast gått upp 5 gram på en vecka.

    Vi går på koll på bvc minst en gång i veckan.

    Idag var han 55 cm lång, 39,4 cm runt huvudet och vägde 3685 gram. Sköterskan är orolig över att han ska plocka från fettdepåerna i hjärnan eftersom han är så tunn och sa att om vi inte får upp honom i vikt stadigt nu så måste vi in till barnkliniken för att undersöka av vilken anledning han inte ökar i vikt.

    Vi använde till en början amningsnapp, blev av med den vid 1 månad och ammar nu utan. Har gett ersättning 2 gånger om dagen på bvcs inrådan i ungefär en månads tids också, innan dess vad det en gång om dagen bara.

    Nu ska vi försöka med att han får äta ersättning 4-5 gånger om dagen och bröstmjölk på flaska resten av tiden. Problemet är bara att jag lyckas knappt pumpa! Jag har både en manuell och en elektrisk bröstpump. Den elektriska är överlägset bäst men jag pumpar dåligt med båda. Det kommer liksom ingenting!

    Vissa gånger kan jag ha tur att pumpa 100 ml, förutsatt att det är länge sen han ammade eller jag pumpade.

    Hur ska man göra? Vad gör jag fel? Vad har ni för tips?

    Och är det någon mer som har haft liknande problem med vikten?

    I övrigt är han extremt pigg och med, rör sig massor, lyfter huvudet sen han kom ut och är sjukt nyfiken på omvärlden. Han sover jättebra också. Bvc har ingenting att säga om honom förutom att just vikten är dålig. I övrigt får han mycket "beröm" för hur aktiv och nyfiken han är.

    Jag går bet på det här, och med en dotter på 1,5 så räcker tiden inte till mellan all pumpning, flaskmatning osv. Jag får så sjukt dåligt samvete mitt i allt också. Hinner inte med!

Svar på tråden Mitt barn går inte upp i vikt ordentligt