Inlägg från: Anonym (Bakar bebis nr 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bakar bebis nr 2)

    Hur mår ni andra? Tidig graviditet

    Jag är gravid i v 13 och har mått konstant illa sedan 23 december. Varje dag från morgon till kväll.

    Men jag vill passa på att säga att med min första pojk så mådde jag knappt dåligt alls under hela graviditeten. Några kvällar med illamående hit och dit. Men inte mer. Alla mår faktiskt inte dåligt- en del mår till och med oförskämt och orättvist bra under hela graviditeten. Man får vara glad om man lyckas vara en av dom xD

  • Anonym (Bakar bebis nr 2)
    NeaK skrev 2018-02-09 19:25:54 följande:

    Såå härligt!

    Ja jag har verkligen förstått att många mår bra det som jag stör mig mest på är typ att när man läser runt på sidor och appar så oftast står det typ ?du har nu gått in i vecka .... nu är inte illamående ovanligt mm....? som att det är det här man ska ha.. på väldigt få ställen står det att det är inget konstigt om man mår bra också..


    Men det är ju för de som har illamående. Det är ett konstaterande att mår man illa så brukar det avta vid just v 12-13. Det brukar kanske sällan stå "det är inte konstigt att må bra" men det brukar ju stå "en del kvinnor mår illa under den första trimestern." Det betyder ju i grund och botten samma. :)
  • Anonym (Bakar bebis nr 2)
    NeaK skrev 2018-02-09 20:16:52 följande:

    Jo absolut.. förstår att man skriver så för att man ska förstå att man inte är sjuk men tänker att man även då skulle kunna informera att även må bra är inget konstigt.. att just ja MF i bagaget och att jag då oxå mådde väldigt bra gör att man den här tredje gången har väldigt svårt att glädjas åt detta..


    Har man MF tidigare så sitter det mest psykologiskt. Frågan är om omformulering i appar verkligen skulle minska oron? Det tror inte jag. Jag har inte drabbats av MF men kan föreställa mig vilken oro. Trots att jag inte har någon erfarenhet så kan ju även jag oroa mig ibland. Men man kan inte styra över ett Mf. Händer det så händer det och då får man må dåligt över det då. Passa på att slappna av nu, det kommer både du och bebis i magen må bra av.
Svar på tråden Hur mår ni andra? Tidig graviditet