Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Sirest01 skrev 2020-11-16 19:54:06 följande:

    Åh vad roligt! Hoppas att den vill stanna kvar :D

    Kan tyvärr inte så mkt om gravtest med veckor, men ta ett nytt test om några dagar.


    Så kul och spännande! Hoppas det med! :)

    Hur går det för dig med sprutorna? När blir första vul?
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2020-11-18 12:32:35 följande:

    Det går bra. Känner inget än, men vill gärna känna något så jag vet att det händer nått där inne. Första vul är på söndag, tycker det va skönt att få på helgen, så slipper jag krångla med jobbet.


    Jag har inte känt så mycket av sprutorna förrän äggplock närmat sig. Perfekt med vul på en söndag då! :)
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2020-11-20 08:56:47 följande:

    Vad händer om man blir förkyld nu under sprutperioden/behandling? Får man avbryta då?


    Hur har det gått för dig? Kunde du göra vul igår eller har ni fått avbryta?
  • Clemmentina
    Elizai skrev 2020-11-22 19:39:13 följande:

    Hej, går det bra om jag hoppar in i den här tråden?

    Ser att det är en långvarig tråd.

    Jag har försökt bli gravid sen 2017, men utan resultat.


    Absolut men vi är nog inte jätteaktiva här längre. Många här har gått vidare med ivf. Har ni gjort någon utredning? Vad visade den?
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2020-11-23 12:00:12 följande:

    Jag klarade mig. Det var nog bara biverkningar jag kände av, så jag kunde göra ultraljud igår. 14 äggblåsor kunde läkaren se, de var lite små. Jag ska på nytt vul imorgon tisdag. Fortsätter med samma dos tills dess. Han pratade om totalfrys men jag hoppas vi får chansen att göra en färsk återföring.

    Hur går det för dig? Hur mår du?


    Åh vad skönt att du kunde göra vul! Då hoppas vi de har växt till sig imorgon. :) Vi gjorde totalfrys vid vårt första försök. Det är trist men bättre än att bli överstimulerad och riskera en massa. Speciellt i dessa tider. Håller dock tummarna för att det blir återföring i denna omgång!

    Jag har haft lite små blödningar det sista som gör mig orolig men inte mycket att göra mer än att vänta på vul om 2.5 vecka.
  • Clemmentina
    Elizai skrev 2020-11-23 16:32:14 följande:

    Har inte gjort någon utredning (blivit nekad av vården pga för högt bmi). Vi har tänkt söka oss till privat vård efter praskiftet och se om vi kan få kolla i alla fall, och kanske prova hjälpmedel som letrozol till exempel.

    Kommer inte begära ivf. Jag tror jag vet vad problemet är, inte orsaken till problemet i sig men problemet iaf. Jag verkar inte få ägglossning som jag ska. Har massor av mogna ägg (sett på ultraljud när de kollade efter cystor), men de verkar inte släppa


    Tror du att du har pco/pcos? I så fall kan tex Letrozol hjälpa. Även livsstilsförändringar typ ändra kosten och motionera måttligt är bra. Ta bort koffein, gluten, vitt socker, soja mm och ät långsamma kolhydrater samt mer fett och protein. För många funkar det! :) Länkar till två sidor där jag lärt mig massor om kopplingen mellan fertilitet och mat/motion/stress: www.smartfertilitychoices.com/

    www.tomakeamommy.com/

    För mig (jag är inte särskilt överviktig) funkade det inte ändå (mår dock bättre när jag lagt om min kost) utan vi behövde ändå ivf. Testade Letrzol i 7 mån och fick ägglossning varje månad men blev inte gravid. En utredning kan vara bra för att utesluta att din sambo inte också har problem.
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2020-11-23 17:07:35 följande:

    Ja verkligen. Ska bli spännande att se hur det se rut imon, hur mkt som kan hända på två dagar. Jag är ju tyvärr i risk att bli överstimulerad, men hade vart roligt med en återföring innan jul. Tack :D

    Okej, hoppas att det inte är nått att oroa sig för. Åh 2,5 långa veckor kan jag tänka mig?


    Du får uppdatera efter vul idag! Håller tummarna :)
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2020-11-24 17:14:30 följande:

    22 äggblåsor fanns det idag och det blir totalfrys. Dels för att det är många ägg och dels för att läkaren tyckte hon såg polyper i livmodern (är inte riktigt insatt i vad det innebär). Så jag får ta en annan spruta ikväll/inatt (inte ovitrelle) och sen är det äggplock på torsdag. Troligtvis återföring i januari, känns helt okej ändå. Kanske bra att vila kroppen efter stimuleringen.


    Vilket bra antal! Då får ni förhoppningsvis många blastocyster till frysen. Gör de något åt polyperna? Lycka till på torsdag!
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2020-11-24 19:14:48 följande:

    Jag hoppas oxå vi får många till frysen. Det vet jag inte, de var inte säkra på om det va polyper eller inte. Det kommer kollas upp senare, innan återföring. Tack så mycket :D


    Vad skönt att de kollar på det innan återföringen! :)
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2020-11-26 19:48:25 följande:

    Äggplock avklarat, 17 ägg fick de ut. Själva äggplocket gick bra, men när jag kom tillbaka till rummet började jag må väldigt dåligt. Extremt illamående, yr och väldigt ont i magen/livmodern. Resan hem på 1,5h var en riktig pina. Jag mår bättre nu men har väldigt ont fortfarande och har svårt att gå (blir hemma från jobbet imon). Jag hoppas att jag slipper genomgå detta igen.


    Usch din stackare! Låter riktigt obehagligt. Men härligt med 17 ägg. Nu hoppas vi på att många blir befruktade och blir till fina blastocyster. Ligg nu på soffan och bara ta det lugnt!
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2021-01-28 09:20:24 följande:

    Efter 3 år och ett missfall är jag äntligen gravid igen tjejer!! Hoppas nu allting kommer gå vägen! :D <3 BF i oktober <3


    Grattis! Håller tummarna för att det ska gå bra för dig denna gång. :)

    Här kom mensen äntligen igår efter mitt missfall. Startar ny behandling när mensen kommer nästa gång.
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2021-02-10 19:11:36 följande:

    Wow, va underbart! Håller mina tummar hårt för er! :)


    Hur går det för dig!? :) Har det blivit någon återföring ännu?
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2021-02-11 06:21:30 följande:

    Väntar fortfarande på operation. Jag kommer nog få vänta ett tag till tyvärr. Räknar inte med någon återföring förens typ i höst/vinter kanske.

    Hur går det för dig?


    Åh nej vad jobbigt! :( Är det en cysta som ska opereras bort? Är det på grund av Covid det dröjer? Minns inte om du skrivit det...men hur många ägg fick ni till frysen?

    Jag gick missfall i december och väntar nu på att börja en Provera-kur om lite mindre än två veckor. När jag får mens efter det så sätter vi igång nästa behandling. Fick ju inga till frysen sist...
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2021-02-11 20:55:00 följande:

    Har en polyp som måste bort innan återföring. Ja, pga Corona prioriteras endast akuta operationer nu. Vi har 5 ägg i frysen.

    Åh nej vad tråkigt. Hoppas det går bättre nästa gång!


    Ja just det ja en polyp är det. Går det att göra det privat om du inte orkar vänta? Skönt med 5 blastocyster i frysen.

    Ja det var riktigt trist. Vill bara börja om nu.
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2021-03-03 11:48:11 följande:

    Säg hej till bebis! <3

    Så otroligt lycklig idag!!


    Underbart! Förstår att du är glad idag. Stort lycka till framöver!
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2021-05-19 11:42:07 följande:

    Hej allihopa! Ville bara uppdatera att bebis mår bra och varit på RUL idag <3 just nu är jag i v20 och känner bebis varje dag! Jättekonstig känsla! Men är så lycklig!! :D jobbar denna veckan ut och sen får jag gå hem pga Corona-risken på jobbet, så det ska bli så skönt att få vila upp mig lite <3


    Underbart! :) Vad skönt att du får gå hem i dessa tider.
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2021-05-29 17:46:23 följande:

    Här kommer ett gnäll-inlägg från mig. Igår fick jag reda på att min syster är gravid igen...barn nummer 6 blir det. Kan inte säga att jag är särskilt glad för det. Två barn kommer hon ha fått under tiden vi försökt, känns piss rent ut sagt!

    De har inte plats i huset för barnen de har nu, 7pers och två sovrum. Hur tänker man?

    Känner att jag behöver ta lite avstånd just nu, hur säger man det till ens syster? Vill inte se henne gravid för det klarar jag inte av just nu.

    Det skulle ju vara vår tur nu eller?

    Nu får ni inte tro att jag avskyr min syster, utan det är mer situationen som gör mig upprörd. Kommer tycka om det här barnet precis lika mycket som de andra barnen. Men livet är fan orättvist!


    Lider med dig! Förstår att det är otroligt jobbigt och påfrestande för dig. Har inga goda råd att komma med men kan säga att du inte är ensam. Kan du berätta för din syster om att ni kämpar och att du är glad för hennes skull men behöver ta lite avstånd just nu för att orka!?
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet