Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Jagerika skrev 2020-01-20 22:48:57 följande:

    Hej tjejer! Uppdaterar lite! Har nu påbörjat våran IVF resa och idag har jag tagit 3:e sprutan i magen. Det går bra men är oerhört rädd varje gång! Ska fortsätta ta sprutorna i ca 1 vecka till tror jag och på fredag är första kontrollen på Sahlgrenska och se om äggblåsorna har växt till sig som dom ska :) önska mig lycka till! <3 hoppas ni alla har det bra!


    Hej! Kul med uppdatering från dig och att ni är igång med första IVF:en. Jag är det med! Sprutdag 8 här idag och igår hade jag första vul. Tyvärr var blåsorna mindre än vad de hade hoppats på så de ökade dosen lite. Vad kör du på för sprutor? Jag tar Gonal-F (150) och Fyremadel. Hur upplever du Sahlgrenska? Vi väntar på att bli kallade dit men kör ett privat försök i väntan på det. Lycka till och håll oss gärna uppdaterade på hur det går!
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2020-01-21 12:24:55 följande:

    Åh vad kul men en till som kämpar på :D jag kör sista Gonal-f dos 125 och ska börja med Gonal-f dos 112,5 i morgon ihop med Orgalutran 0,25 :) så får vi se på fredag om det blivit nått! Har idag får extrema ÄL-flytningar så jag tror verkligen det är nått som händer i mig :D synd om blåsorna men då fortsätter man bara lite längre eller? Sahlgrenska är suveräna! Älskar alla läkare där! Jag har en som heter Andreas och han är så bra på VUL, inget obekvämt alls :)


    Verkligen och roligt att vi ligger så lika i tid. Förhoppningsvis är vi båda ruvare nästa vecka. :) Jag började med en dos på 112.5 men kör sedan igår på 150 istället. Antar att Orgalutran har samma funktion som Fyremadel. Precis, jag tror man fortsätter lite längre och hoppas de växer till sig. Det kan säkert vara lite svårt att få till dosen i början. Skönt att höra att du är så nöjd med Sahlgrenska! Har du några andra symptom förutom flytningar? Jag har också flyttningar men inte så kraftiga än och tycker brösten börjar ömma och sen har jag huvudvärk. Vi får uppdatera varandra efter ultraljuden på fredag!
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2020-01-22 06:42:04 följande:

    Ja det är riktigt kul för vet ingen som gör detta förutom jag :D jag har en preliminär tid för äggplock nästa vecka men det beror ju helt på hur det ser ut på fredag på vul:) ja orgalutran och fyremadel är typ samma sak fast olika namn! Nej jag har inga symtom alls, bara att det känns som jag kissat ner mig redan efter 3 sprutor xD hur gammal är du och hur länge har ni försökt? Jag har glömt av alla som är i denna tråden så du får ursäkta om jag är lite virrig haha!


    Vet inte heller någon som är i fas med mig. Jag hoppas på äggplock i början av veckan, börjar känns rätt mycket tryck i nedre delen av magen nu. Lite mer flyttningar än vanligt har jag också. Jag är 36 år och vi har försökt i exakt 2 år nu. Och du?
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2020-01-23 06:54:03 följande:

    Vad spännande detta är!! Jag fyller 28 nästa månad och har försökt i lite över 2 år :) usch jag tog orgalutran sprutan igår, sen va fruktansvärd! Inte ens vass och nålen va tjock :( blev svimfärdig och började gråta. Hur fan ska jag kunna ta den resten av processen? Åh hoppas på äggplock snart då! :D längtar inte direkt efter mitt äggplock, är så rädd att det ska göra ont!


    Åh nej vad jobbigt! Du bara måste klara det. Blunda och tänk på att det är värt det och bara måste gå för att du ska kunna få en bebis. Det gör jag varje kväll. Jag tycker Fyremadel har varit okej men det svider en del efteråt vilket läkaren sa är en reaktion på histamin. Jag ser fram emot äggplocket med skräckblandad nyfiken. Jag kommer garanterat få ont. Hoppas ändå att det blir i början av veckan! Känner du något i äggstockarna ännu?
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2020-01-23 12:39:17 följande:

    Jag vet att jag måste klara av det men det va verkligen hemskt! Fick som ett getingstick efteråt och blev röd flammig, men det är borta idag. Hoppas verkligen allt detta belönar oss tills slut <3 har också hört att fyremadel svider, så du är en riktig kämpe också :) igår började mina äggstockar typ pirra lite grann och idag har brösten börjat värka! Lite nervös inför VUL i morgon haha :)


    Det är säkert histamin i sprutan du tar med. Exakt samma som min reaktion men det är alltid borta morgonen efter. Du kommer klara det! Någon dag kände jag inte sprutan alls. Mina bröst känns också. Vi får hoppas det är ett bra tecken! Lycka till på vul imorgon! Uppdatera gärna hur det gick så gör jag detsamma.
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2020-01-23 15:26:59 följande:

    Nu vet jag iallafall att den sprutan är trög, så kanske går lättare ikväll! :) tack! Jag ska dit kl 11 så kan jag uppdatera efter det :D hoppas dom har växt till sig bra och att det är skapligt många, men är rädd att det ska vara FÖR många så jag blir överstimulerad :O när ska du på nästa VUL?


    Hehe, jag har också VUL kl 11 imorgon. :) Hoppas samma som dig. Jag har inget mer VUL inbokat. Beror på hur det ser ut imorgon.
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2020-01-23 16:02:51 följande:

    Men vad kul Hahaha XD men hur många äggblåsor hade du på första besöket? :)


    Verkligen! Det sa läkaren faktiskt inte. Hon mätte några stycken och sa att det fanns många men att de var rätt små. Hoppas det går bättre med sprutan ikväll!
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2020-01-23 16:02:51 följande:

    Men vad kul Hahaha XD men hur många äggblåsor hade du på första besöket? :)


    Hur gick det för dig idag? :) Mina äggblåsor har börjat växa till sig. Det blir plock på onsdag för mig!
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2020-01-24 13:45:52 följande:

    Det gick åt Helvette...

    Hade fått en stor cysta på höger äggstock som dom fick ta hål på. Värsta smärtan jag nånsin känt :( Ska hämta ut mer sprutor och öka dosen. Nästa Vul är på onsdag.

    Cystan hade tagit åt sig all medicin så det fanns bara små små äggblåsor. Han sa att det fortfarande fanns potential till att klara detta, så vi fortsätter försöka.

    Jag orkar bara inte med allt..

    så glad för din skull!! Då får vi hoppas det går bra för oss båda på onsdag <3


    Åh nej vad tråkigt! :( Lider med dig och vad jobbigt att det gjorde så ont. Jag tror han har rätt, det är bara att fortsätta och hoppas och tro att det ska gå bättre nu när cystan är borta. Jag hoppas också att det ska gå bra för oss båda på onsdag. Kram till dig!
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2020-01-27 07:54:12 följande:

    Ja det va verkligen fruktansvärt! Men helgen har gått bra, har börjat känna av vänster äggstock, alltså där som cystan inte satt och hoppas verkligen det är äggblåsorna som jag känner :) jag läste om en tjej som hade fått exakt samma som mig och som fått ut 8 ägg ändå! Utav dessa 8 hade två klarat sig varav en hade dom satt in och en fryst. Hon hade blivit gravid på båda dessa ägg men tyvärr fått missfall. Så det kan ju funka ändå! <3


    Det låter som ett bra tecken tycker jag! Skönt att läsa om någon som råkat ut för samma och att det kan bli äggplock ändå. Nu håller jag tummarna för det! Ikväll ska vi ta ovitrellen. Har mer om mer känningar i magen och fertila flytningar!
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet