• Anonym (C)

    Grannen under - lättstörd?

    Jag behövde bara läsa ettåring+tvååring+hundra år gammalt hus för att förstå precis vad er granne menar. Barn i den åldern har väldigt mycket ljudliga aktiviteter för sig och i synnerhet fotsteg och saker som slår i eller rullar över golvet låter mycket mer i våningen under än i den egna lägenheten. Samtidigt har ju barnen också rätt att existera och att vara de barn de är. Ni måste nog vara kreativa både du och grannen för att hitta sätt att samexistera. Om det är möjligt så se till att barnen inte leker i rummet ovanför det hon jobbar i (kanske kan hon byta arbetsrum ifall det gör det enklare). Och skaffa riktigt tjocka lekmattor där de kan bygga med klossar och liknande.

  • Anonym (C)
    Anonym (TS) skrev 2018-02-10 20:27:39 följande:
    Grannen är en man Oftast leker barnen i barnrummet, under barnrummet är trapp - och det är trappen upp till oss - så det är inget rum hos grannen direkt under det. Ändå hör grannen om tvååringen exempelvis leker med sin tågbana i barnrummet. Vårt kök är ovanför deras kök. Vårt badrum är ovanför deras badrum. Vårt vardagsrum (där leker barnen också ibland) är ovanför deras vardagsrum. Vårt sovrum är ovanför deras sovrum. Ska han sms:a mig hela dagarn vilket rum han är i så att vi inte råkar vara ovanför..?

    Förlåt, jag måste ha läst jätteslarvigt! Jag fick för mig att hon drev företaget hemifrån och tänkte att ni kan försöka göra så att det blir någorlunda tyst i hennes arbetsrum. Men samma gäller ju egentligen om det är han som pluggar hemma. Ett rum kan ni försöka freda från oväsen större delen av dagen, så att han kan sitta där och plugga, men han ska såklart inte detaljstyra era liv utefter hans egna nycker.
  • Anonym (C)
    Anonym (TS) skrev 2018-02-10 21:23:41 följande:
    Vilket rum ska vi freda då? Kök och badrum är ju uteslutna av naturliga skäl. Barnen sover lunch i sovrummet. Barnrummet hör han ifrån sitt vardagsrum - även fast det inte är rakt ovanför deras. Och vardagsrummet är ju, ja, ovanför deras ... Jag vet inte riktigt vars jag ska låta barnen (och mig själv då) vara? Det är liksom inte större än så.

    Barnens lunchvila antar jag är tyst förutom ett par korta stunder precis innan och efter, så sovrummet borde väl vara det bästa. Jag skrev _försöka_ freda från oväsen. Helt tyst kommer han inte att få det utan det jag menar är att ni kan se över om ni kan skona honom från de allra värsta spring- och lekljuden.
  • Anonym (C)
    Anonym (TS) skrev 2018-02-10 21:32:32 följande:
    Fast jag är ju inte döv själv... Jag fattar att det inte är skoj att bo ovanför en småbarnsfamilj, men det är ju inte så att vi låter barnen vara högljudda... Jag gör inget annat än att förmanar hela dagarna. Nog låter det när barnen ramlar, men det går ju inte att undvika när barn lär sig att gå eller nyss har lärt sig att gå. Tjocka mattor har vi i samtliga rum, och varenda leksak som kan tänkas låta för mycket tillåter jag bara på mattor. Bobbycar och bollar används enbart utomhus. Springer gör inte dottern här inne. När hon låter för mycket punktmarkerar jag varje gång... Men alltså, barn gråter, tappar grejer, ramlar och kryper. Det är extremt stressande att HELA dagarna dämpa dämpa dämpa dämpa och oroa sig för att varan ivägen. Få sms för att ettåringen tappade en sked i golvet vid lunchen. Få sms för att tvååringen leker för högt med traktorn. Få sms för att dottern får ett utbrott när jag beslagtar traktorn. Få sms för att ettåringen under tiden har dimpat ner på rumpan när hon ställde sig upp. Få sms för att tvååringen tappade boken hon skulle komma med till mig. Jag känner mig stressad hela dagarna pga alla sms och telefonsamtal.

    Såg inte detta innan jag postade. Menar du att han sms:ar dig flera gånger om dagen? Det verkar ju inte friskt alls ...
Svar på tråden Grannen under - lättstörd?