• NinanaMama

    Varför kan jag inte gilla hans barn lika mycket som mina syskonbarn?

    Oj, det är klart att du älskar dina syskonbarn. Jag står också nära mina syskon och älskar deras barn otroligt mycket, i min själ så känns de nästan som mina egna barn, vi är ju familj. 
    Din relation till ditt bonusbarn kommer inte vara likadan som relationen till dina syskonbarn, redan nu så låter det som relationen är lite påtvingad? Om din partner pressar dig till att vara på ett visst sätt gentemot hans barn finns risken att du kommer börja ogilla barnet, inte på grund av barnet utan på grund dennes förälder som sätter en sådan press på dig. Låt relationen bildas naturligt, ta inte på dig något ansvar för barnet, var dig själv så kommer relationen bildas naturligt.
    Jag har två bonusbarn, 10 och 11 år, den ena har jag en god relation med (även om denne enligt andra skulle anses vara ett svårhanterat barn). Relationen till 11 åringen är stelare men jag finns här för denna om den vill och behöver mig. Men nej, det har gått 6 år och jag älskar faktiskt mina syskonbarn mer än mina bonusar.

Svar på tråden Varför kan jag inte gilla hans barn lika mycket som mina syskonbarn?