Inlägg från: fjanten |Visa alla inlägg
  • fjanten

    Jobbigt med barn tätt???

    ÄLSKAR att ha barnen tätt

    Vi har 12,5 månader mellan våra, och nu är barnen ett och två år gamla.

    Positivt:

    + Det lilla storasyskonet förstod knappt att en bebis hade tillkommit, och fattade inte alls att vara avundsjuk!

    + Man är så inne i blöjbyten, flaskor och imse vimse spindel att det liksom inte blir så mycket merjobb... Våra synkades snabbt!

    + Man är van vid mindre sömn och egentid, så det blir inte som att man just börjat få tillbaka något sådant och plötsligt går miste om det igen

    + Älskar att vara gravid, så det var kul att få göra det så snabbt igen!

    + Storasyskonet sover fortfarande på dagarna, så man kan passa på att få båda barnen att sova samtidigt (och därmed sova själv!)

    + Leken! Våra barn vill vara med varann och hålla varann sällskap redan från att lilla var typ 6 månader och lärde sig krypa

    Jag växte själv upp väldigt tätt i ålder som min bror, och har själv bara positiva erfarenheter från det från min uppväxt

  • fjanten
    Ebo88 skrev 2018-02-13 16:03:32 följande:

    Jag blev gravid 2.5 månader efter 1a graviditeten. Är lite smått nervös över att det är tätt mellan graviditeterna och att något kan gå fel med barnet i magen.

    Gick din andra graviditet bra? Kändes kroppen på något sätt annorlunda eller att du fick mer krämpor? Gick der bra för din mamma också med täta graviditeter?

    Får jag fråga om det var vaginalt eller k.snitt du gjort?

    Mvh Emelie


    Andra graviditeten gick betydligt bättre än första. Jag älskade att vara gravid båda gångerna, men första graviditeten fick jag extremt graviditetsillamående som först gick över efter förlossningen - med andra gick illamåendet över i 14:e veckan eller så. Första gången fick jag ett revben avsparkat - det slapp jag andra gången. Jag fick extrem klåda första gången, men slapp det andra gången. Mådde rent generellt fysiskt bättre andra gången helt enkelt!

    Min mamma hade riktigt jobbig foglossning båda gångerna, men riktigt enkla förlossningar (vaginala) - så jag verkar inte brås på henne alls. Jag har fött båda vaginalt, men egentligen velat ha kejsarsnitt båda gångerna (särskilt efter första förlossningen).
Svar på tråden Jobbigt med barn tätt???