Inlägg från: Anonym (utlandssvensk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (utlandssvensk)

    Vad ska man tänka på när man flyttar till Svergie?

    Hej forumet!

    Jag och familjen flyttade från Sverige när jag var liten, men nu vill jag och min fru flytta dit igen. Jag är svensk medborgare och min fru är medborgare i USA. Jag är också kvinna. Vi har 3 barn som är 5 och 1 år.

    Vad ska man tänka på i Sverige? Var ska man bo som homosexuell med barn? Hur välkommen är man? Jag har förstått att det är dyrt i Sverige och att man betalar mycket skatt? Är det jobbigt att gå igenom skatteinbetalningarna varje år? Vad ska man tänka på när man köper hus och flyttar in? Hur fungerar skolan för barnen i Sverige? Hur är det att jobba i Sverige? Hur är det att jobba och ha barn i Sverige? Hur vanligt och välkommet är det att ha husdjur? Hur är maten? Är det lätt att äta nyttigt? Hur mycket pengar behöver man för att leva per månad?

    Det känns som om jag har 1000 frågor.

  • Svar på tråden Vad ska man tänka på när man flyttar till Svergie?
  • Anonym (utlandssvensk)

    Viseversa: Tack för svaren. Så långt låter det ju bra.

  • Anonym (utlandssvensk)

    Egon den stora: Sköts skatten mest automatiskt? Det låter alldeles underbart. Att betala skatt här är dreadful och tar en hel vecka om man inte lämnar in allt till en revisor. 

    Vi har jobb här i USA. Min fru jobbar för ett IT-företag och jag jobbar pyttelite för ett bokföretag som illustratör, men jag är mest hemmamamma, men jag kan jobba mycket mer om jag har hjälp med barnen. Min fru skulle nog behöva ett nytt jobb i Sverige, men jag får jobba var som helst, allt kan skötas över internet.

  • Anonym (utlandssvensk)

    Egon den stora: Jag tänker om husdjur att på en del platser och i en del länder så är husdjur ogillade av olika anledningar. Man är konstig om man har djur och djuren blir dåligt behandlade, man får inte ha djur i lägenheter mm. Jag vet att Sverige inte är så extremt, men jag undrar vilken nivå det är på. Inte som i Tyskland skriver du, men är det ok att ha djur till exempel i en leasad lägenhet?

    Tack också för informationen i inlägg 7.

  • Anonym (utlandssvensk)

    Anonym (A): Synd att det är svårt att få tag på bra läkare. Tur att vi hittills är friska.

  • Anonym (utlandssvensk)

    Anonym (Svensk): Tack för all information. Jag ska läsa på om Umeå.

  • Anonym (utlandssvensk)

    Anonym (Måne): Jag har dubbelt medborgarskap, min mamma är också härifrån och flyttade till min pappa i Sverige bara 6 månader innan jag föddes. Jobbigt det där med skatten, den är redan så jobbig. 

  • Anonym (utlandssvensk)

    Anonym (Iskyla annars bra): Jag känner bara min farmor lite gran. Vi bor på västkusten.

  • Anonym (utlandssvensk)

    AndreaBD: Jag är uppfostrad med att man inte ska prata skit om någon någonstans.

  • Anonym (utlandssvensk)

    Anonym (Måne): Sigh. Vi får titta mer på det där med skatter. 

    Vi vill till Sverige för att jag är nyfiken på mitt gamla hemland och min fru har också rötter i Sverige fast mycket längre tillbaka. Hon har familj som kom till USA 1867.

Svar på tråden Vad ska man tänka på när man flyttar till Svergie?