Inlägg från: scaniae |Visa alla inlägg
  • scaniae

    Fick inte jobbet efter praktik

    Nojig98 skrev 2018-02-14 00:32:10 följande:

    Tja vet inte om detta kommer bli så vettigt inlägg men känner att jag behöver skriva av mig. 

    I alla fall är det så att jag för en tid sedan fick en praktikplats i en butik för en tid sedan och skulle vara där i 2 veckor. Vilket jag också var jag gjorde alltså hela praktiken och visst det var stressigt i början dom första i alla 3-4 dagarna. Har aldrig jobbat i butik innan överhuvudtaget. Speciellt att lära sig kassan var jobbigt i början speciellt om det blev kö i butiken. Men efter dom första dagarna så tycker jag att det började flyta på och i mot slutet av praktiken hanterade jag iaf 9 av 10 kunder helt själv och det rullade lixom på under dagarna då.

    Nu till problemet jag fick nämligen inte fortsätta där efter praktiken för de tyckte att jag var för stressad och utvecklades för sakta speciellt dom första dagarna. Detta har satt sig i huvudet på mig och jag har börjat och tvivla starkt på mig själv lixom klarar jag inte ens och jobba i en simpel butik??! hur kass får man va tänker jag.

    Jag vet detta är säkert löjligt egentligen men jag är verkligen en person som överlag har otroligt svårt och släppa saker och gå vidare. Grejer etsar sig fast och jag kan inte släppa saker. Jag minns och kan tänka på en ful och dum kommentar i veckor eller månader ibland till och med. 

    Skulle behöva lite tips på hur jag kan bryta mitt negativa tankemönster och tycker ni det är rimligt med 2 veckor och lära sig allt i en butik med 0 erfarenhet sen innan?


    Tråkigt att du fick detta som första erfarenhet i arbetslivet.

    Sanningen är den att de inte haft en tanke på att anstäloa dig och slingar sig ur med påståenden som att praktikanten inte passar.

    Snart har de nästa praktikant.

    Du är varken den första eller sista som är med om detta.
Svar på tråden Fick inte jobbet efter praktik