• lövet2

    5-åring kräver att få veta hur barn blir till.

    Jag har sagt som det är redan från början: Alla flickor föds med små ägg i magen. När flickan blir stor, så kan ett ägg börja växa och då blir det en baby av ägget och inte en kyckling. Sedan har jag visat dem bilder av Lennart Nilsson, om de velat veta mer.

    Hur och varför ägget börjar växa, det är en fråga som kommit senare. Jag har svarat på just den frågan när den dykt upp.

  • lövet2
    viseversa skrev 2018-02-15 18:12:22 följande:
    Haha och du tycker denna förklaring är bra?
    En sann och enkel förklaring som funkat hur bra som helst.
  • lövet2
    Regndamen skrev 2018-02-15 17:59:25 följande:
    Det låter som en förklaring som kan göra en flicka livrädd.
    Jag förstår inte varför du tror det. Mina flickor har varit fullt nöjda. Dock möjligen lite skadeglada över att pojkar inte har några ägg och inte kan bli gravida.
  • lövet2
    viseversa skrev 2018-02-16 08:34:22 följande:
    Det är inte en sann förklaring. Då det krävs spermier för att ett barn ska bli till. men i din förklaring utelämnade du detta helt av någon anledning. 
    När ett barn ställer en fråga, så svarar jag på frågan. Jag håller inte en föreläsning som in i minsta detalj går i genom allt som kan höra dit. När jag svarat på frågan, så ställer barnet fler frågor om h*n vill veta mer. De flesta barn tar reda på lite mer ju äldre de blir, i den takt de mognar.

    Jag tycker inte det är viktigt med sexualupplysning för småbarn. Om barnet är intresserat och om barnet frågar - då ger jag ett enkelt svar. Annars får det vänta tills barnet är äldre.
  • lövet2
    Regndamen skrev 2018-02-16 07:27:08 följande:
    På den förklaringen låter det som att äggen kan börja växa bara sådär, utan inblandning av sex eller spermier. Räcker med att någon säger till flickan att hon börjar bli stor som den tanken kan komma.
    Varför berättade du inte allt, hur det går till, på en gång?
    Gör du det?
    Säg att din sexåring undrar hur man gör köttbullar. Hur svarar du? En enkel förklaring om att du köper köttfärs, blandar den med lite av varje och steker i stekpannan? Eller börjar du med att slaktaren skjuter en oxe, blodet sprutar medan han skär den i bitar, bitarna stoppas i en köttkvarn ... osv? Den dagen kommer när barnet är tillräckligt stort för att fundera på detaljerna, men tills dess får de vara.
Svar på tråden 5-åring kräver att få veta hur barn blir till.