Inlägg från: Frostälva |Visa alla inlägg
  • Frostälva

    Son kallas "flicka med snopp"

    Min (precis fyllda) 4 årige son kallas "flicka med snopp" av främst ett specifikt barn på förskolan. Vet inte riktigt hur jag ska bemöta detta, detta har hänt förut å då tog vi upp med med förskolepersonalen (som verkade väldigt förvånade och "hade inte alls hört något sådant"). Sen var det tyst en period, men nu har han återigen börjat nämna detta.

    Vet lixom inte om jag ska säga något när han börjar prata om detta.

    Tycker mest att det är sorgligt att en pojke inte ska kunna ha långt hår och färgstarka kläder utan att 5 åriga barn (!!) ska fälla kommentarer om det.

    Förskolan tänkte vi prata med på måndag iaf..


    Tonight is the night when we travel into the heart of the unknown
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2018-02-21 19:53
    nej, min son går inte klädd i typiska tjejkläder, ingenstans har jag skrivit att han skulle vara klädd i klänning eller dyl. Han går klädd i färgstarka kläder (mycket grönt t.ex.), visst han har lila skor, men det är det många av de andra pojkarna på avdelningen har.
  • Svar på tråden Son kallas "flicka med snopp"
  • Frostälva

    Ja inte vet jag, annars hade jag väl inte skrivit här, men prata med barnen kanske? Eller det specifika barnets föräldrar (eftersom jag antar att det är hemifrån barnet fått sina värderingar).


    Tonight is the night when we travel into the heart of the unknown
  • Frostälva
    Rumpelstiltskins skrev 2018-02-17 23:26:11 följande:
    De kan ju inte pratat med barnets förälder om de inte själva hör att barnet uttrycker sig på detta sätt. Och vadå? Menar du att förskolepersonalen ska prata med ett barns förälder om deras värderingar för att du inte samtycker med de värderingarna?
    Då får de väl börja bli lite mer uppmärksamma då, eftersom de lyckats missa detta då uppenbarligen.

    Tycker ju att de borde ta på allvar om ett barn blir ledset över att höra sådant, men du tycker kanske att viss typ av mobbing inte ska tas på allvar för att det är små barn eller?
    Tonight is the night when we travel into the heart of the unknown
  • Frostälva
    Port II skrev 2018-02-18 07:25:19 följande:
    Jag utgår från att normen är att pojkar klär sig som pojkar. Om mamman betett sig korrekt hade pojken klätt sig pojkigt.

    Det är ingen slump att barn som klär sig annorlunda alltid har s.k. genusföräldrar som tycker att det är positivt att vara annorlunda och inte inser att det får konsekvenser.
    Ingenstans har jag sagt att jag inte skulle klä min son i annat än "killkläder" jag skrev att han går i FÄRGSTARKA kläder. Det är du som lägger värderingar i och tolkar det som att jag skulle klä honom på något annorlunda sätt.

    Att han har långt hår är självvalt från hans sida, han vill INTE klippa håret, varför ska jag då tvinga honom? Finns ju hur många män som helst med långt hår.
    Tonight is the night when we travel into the heart of the unknown
  • Frostälva
    Studentpappa skrev 2018-02-18 08:36:49 följande:
    Och jag blir alltid lika häpen över hur korkade en del människor är. Barnet ber inte om det, barnet är ju helt oskyldig här. Men föräldrar som har sina barn som något slags genusprojekt gör det. Förstår du skillnaden?

    Ungefär på samma sätt som det är korkat att lämna en dator öppet i sin bil på natten, du ska ju kunna men du kommer inte få ut en ny på försäkringen pga att du borde förstå bättre.
    men vad många ni är som snöat in på att det skulle vara något genusprojekt från min sida. ingenstans har jag skrivit att han skulle ha klänning eller dyl. Är grönt och gult typiska tjejfärger enligt dig?
    Tonight is the night when we travel into the heart of the unknown
Svar på tråden Son kallas "flicka med snopp"