Inlägg från: Starka |Visa alla inlägg
  • Starka

    Gammal golden- svaga höfter

    Jag gav våran blåläppad mussla, va nåt pulver man slig över maten. Sen fick hon antiinflammatoriskt/ smärtstillande. Vi gick på vattengympa 1 gång i veckan hos vet

    Vi köpte ramp till bilen och byggde trappa till sängen. Annars fick hon ta allt i sin egen takt.

    Vi hade tät vetkontakt för att vara säkra på att hon inte led av det och hon levde i tre år så utan problem. Sen en dag small korsbandet i ena knät av och vi bestämde att hon inte skulle behöva utsättas för en op svåraste jag någonsin gjort men det hade inte varit rätt att utsätta henne för det. Hon blev 11 år min fina tös

  • Starka
    Stardust74 skrev 2018-02-20 11:38:03 följande:

    Var kan man köpa en sån ramp? Skulle behöva en till altanen i trädgården så hon kan komma ner och upp lättare:) Idag får man ju lyfta fröken;) Blir lite tungt för gravid matte:))


    Dom finns bla på animail och zooplus funkade jättebra men man fick verkligen va med för vår tös skulle alltid försöka hoppa ändå. Fick ha henne kopplad och leda upp för rampen.
  • Starka
    Stardust74 skrev 2018-02-20 13:20:34 följande:

    Ah, lilla gumman då Vår tjej är dock livrädd för bryggor så hon kanske skulle associera till det, men kanske värt ett försök:)


    Ja massa godis att muta med så går hon kanske att övertala ???? det är ett bra sätt att dra ner på onödigt hoppande. Bänken till sängen och soffan använde hon gärna ???? var bara bilen som nog var lite för roligt, hon skulle in fort fort fort.

    Isch va jag saknar min tös ??
  • Starka
    Stardust74 skrev 2018-02-21 12:45:52 följande:

    Så är det ju Vi har börjat fundera över var gränsen kan gå, hon är inte där än men det kan ju gå fort. Hon är vid gott mod, frisk och har fint hull men hon är ju trött och långsam. Dom flesta av hennes syskon är borta (Utom brorsan, han är som vår tjej fast mycket tjockare. och piggare. ) Ska kolla med vet om hon kan få ngt annat smärtstillande.Konstigt att de inte erbjöd det när jag berättade om reaktionen på de första:/ Då rekommenderade hon glucosamin.


    Rekommenderar verkligen fysioterapi det gjorde stor nytta för vår. Hon gick på löpband i vatten och det hjälpte till att stärka upp framför allt bakänden som gärna blir lite svag och ostadig på äldre stora hundar. Simma är också bra

    Tyvärr kommer jag inte ihåg vad hennes medicin hette men det var inte rimadyl, noracamp eller metacam men den fungerade bra utan biverkningar, dyr men bra. Man märker rätt snabbt när gränsen är nådd, syns i ögonen när dom inte vill mer.
Svar på tråden Gammal golden- svaga höfter