Inlägg från: Anonym (Ur och skur) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ur och skur)

    Att flytta från staden till landet..

    Vi bor på landet och har tre barn. Jag är uppvuxen 1,5 mil utanför en mindre ort och min sambo är uppvuxen i villaområde.

    Min sambo hade den här gården när vi träffades. Jag och min tvååring flyttade in till honom och hans treåring för några år sedan. Innan bodde jag i lägenhet med min son.

    Vi har fått ett gemensamt barn.

    Vi gör allt möjligt här ute och tycker att fördelarna är många fler än nackdelarna.

    En fördel är att även mindre barn kan leka ute på gården utan att man som vuxen alltid måste vara med.

    När vi bodde i stan var jag tvungen att gå med honom ut varje gång.

    På vår och sommar hjälps vi åt att odla och skörda sådant som vi kan äta. Jättekul tycker barnen.

    Vi klipper gräsmatta och badar i poolen. Lekstuga har de som de själva har fått måla och inreda. Vi kör fyrhjuling och traktor. Ibland åker vi på utflykt med fyrhjulingarna.

    Vi går på promenader och hälsar på kossor och hästar. Vi cyklar, bygger lådbilar och plockar blommor. Ibland tältar vi i trädgården. Studsmattan är en favorit.

    På vintern blir det en del snöskottning som alla hjälps åt med. Vi grillar ofta ute även på vintern och äter ute för att göra det till en mysig aktivitet. Vi kollar på djurspår och går på skattjakt.

    Gungor, uteleksaker mm finns här så att barnen kan roa sig själva. Men vi har även en del byggprojekt tillsammans. Fågelholkar, kaninburar, veranda och massor av annat. Barnen är med på det mesta faktiskt.

    Skaffade kaniner som de hjälper till att sköta om. Då ska det mockas, vattnas, fodras, klippas klor, byggas hopphinder och kelas. I somras plockade vi massor av pinnar och brännässlor samt annat ätbart för kaninerna. Barnen byggde tillsammans med sina kusiner tre st boxar till kaninerna.

    Visst åker vi in till stan ibland och leker i lekparker eller gör annat men vi upplever att barnen är mer självständiga här ute. Även lilla ettåringen leker själv ute i snön med sina syskon.

    I stan upplevde jag ibland att det blev långtråkigt. Svårt att stimulera sonen när jag själv var sjuk. Här är det en annan frihet och det finns alltid något att göra om man bara vill.

    Det jag upplever som nackdel idag är att det blir mer tvätt när vi är så mycket ute och får smutsiga ytterkläder.

    Samt att det inte är jättekul att behöva gå upp kl 05 och ploga vägen för att kunna ta sig till skola och jobb när det snöat mycket. Och att det luktar lite koskit ibland eller att fönstren blir smutsiga oftare när bonden brukar markerna runt huset.

Svar på tråden Att flytta från staden till landet..