• Anonym (rk)

    Tjejen vill inte flytta ihop innan jag tjänar mer

    Min tjej vill inte flytta ihop om jag inte börjar tjäna lika mycket som henne. Hon vill att jag skaffar ett annat jobb eller fixar högre inkomst på något sätt innan hon ens kan tänka sig flytta ihop, gifta sig, familj osv. Hon sa dock att hon älskar mig och fortfarande vill vara tillsammans men som särbos. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa detta. Jag vill flytta ihop, gifta mig och bilda familj i framtiden och funderar på om jag borde lämna henne med tanke på att jag nog aldrig kommer tjäna samma som henne. Skulle nog behöva plugga en utbildning på universitetet och det är inte min grej. Finns det några högavlönade jobb som inte kräver massa utbildning och inte innebär en evighet av att "jobba sig upp"? Eller borde jag bara göra slut?

  • Svar på tråden Tjejen vill inte flytta ihop innan jag tjänar mer
  • Anonym (Lyxliv)
    Anonym (j) skrev 2018-02-21 12:21:11 följande:

    låter som ni har lite olika inställningar till karriär, pengar ..mål med livet och krav och drömmar om boende?

    kan det vara ett alternativ att ha separat ekonomi? 

    men om hon vill bo på ett ställe, där din "del" av utgiften är så stor att du inte klarar av det, hur ska det bli då?


    Hon får köpa den där miljon-belopps villan och sitta där ensam med sina pengar medan TS bor i en billigare lya med standard-inkomst och skaffar familj och har det bra i livet för han har sin familj :)
  • Anonym (Lyxliv)
    pyssel skrev 2018-02-21 11:23:59 följande:

    En tjej som tjänar dubbelt så mkt som sin partner? Du får nog slå upp "golddigger".


    Du får nog slå upp "Gold Digger" själv, det är en person som inga pengar har och vill leva på andras rikedomar, låter inte som TS flickvän som tjänat ihop sina egna pengar med egen karriär.
  • Inisario
    Anonym (Lyxliv) skrev 2018-02-21 13:47:31 följande:
    Japp, hon kör säkra kort för hennes egna bekvämlighet, och kärleken för TS kommer tvåa.
    Om du vill se det på så vis. Jag ser på saken lite annorlunda. Men det är min personliga uppfattning.
  • pyssel
    Anonym (Lyxliv) skrev 2018-02-21 13:52:07 följande:

    Du får nog slå upp "Gold Digger" själv, det är en person som inga pengar har och vill leva på andras rikedomar, låter inte som TS flickvän som tjänat ihop sina egna pengar med egen karriär.


    Hallå, läs ordentligt nu! Det var ju exakt det jag skrev! (Till Micke som påstår att hon är en golddigger)
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Lyxliv) skrev 2018-02-21 13:45:58 följande:

    Har hon ingen tillit i att hennes partner kommer dra sitt strå till stacken hur ska de då klara av familj? Dela lån på hus? Etc. Detta skulle de pratat om från början i relationen, om det är okej att hon tjänar mest och att de bidrar rent procentuellt utefter deras löner just nu och att han ska försöka hålla ögonen öppna efter bättre betalda jobb och kanske till och med satsa på utbildning, för bådas säkerhet, så hon inte blir den dom försörjer honom när han är arbetslös eller sjuk.

    Jag har en annan inställning. Om min partner blir sjuk går varenda öre jag äger till att han ska må bra och han känner detsamma om mig och det kvittar hur tufft det är eller hur vår ekonomiska situation ser ut vem som tjänar minst mest, älskar man varandra då går relationen först, familjen är prio ett ens egna nöjen och annat egoistiskt shit det har inget värde om en i familjen lider och behöver dig det är bara en självklarhet.

    Man förbereder inte på att slippa försörja varann man förbereder på att den som kan ställa upp ställer upp med allt de har!


    Nu var det väl även på det här viset: Om det är HON som blir sjuk så kommer inte TS kunna försörja dem (och ev barn). Eller du tänker på försörjningsbörda som något envägsförhållande för bara henne redan innan det är ett faktum?
    Alla hästar hemma
  • Mrs Moneybags

    Jag tycker nog tvärtemot de flesta i den här tråden. Jag tycker hon verkar vara sund och ha fötterna på jorden. Många bygger sina (misslyckade) relationer på enbart känslor, men hon försöker se till andra värden också. Ekonomin är i många fall en orsak till skilsmässa. Varför inte se till att ekonomin håller innan man satsar på familj? Det låter suveränt! Det är helt rätt tänkt att familjen ska kunna försörjas på en lön om någon av föräldrarna blir sjuk eller skadad en längre tid. Jämlik ekonomi är en bra grund för ett hållbart äktenskap.

    Hon kanske också tvekar eftersom hon vill ha barn med samma tänk som hon själv, och med TS som pappa finns det en risk att hon får soffliggare som nöjer sig med en mycket låg lön och inte verkar sträva högre. Det verkar säkert avskräckande för en tjej som hon, som har kämpat efter en bra position i yrkeslivet.

    TS, du får försöka hitta ett annat jobb eller jobba dubbelt om du vill ha chans på en dam som henne, annars finns det massor av kvinnor med låga löner och noll aspirationer som vill bilda familj. Hon har sagt vad hon vill och kommer troligtvis inte att ändra sig på den punkten.

  • Anonym (åå)

    "Det är helt rätt tänkt att familjen ska kunna försörjas på en lön om någon av föräldrarna blir sjuk eller skadad en längre tid."

    Så två lågavlönde ska aldrig bilda familj enligt dig. En bra anledning att se till och minska lönegapet.

  • Mrs Moneybags
    Anonym (åå) skrev 2018-02-21 15:40:59 följande:

    "Det är helt rätt tänkt att familjen ska kunna försörjas på en lön om någon av föräldrarna blir sjuk eller skadad en längre tid."

    Så två lågavlönde ska aldrig bilda familj enligt dig. En bra anledning att se till och minska lönegapet.


    Nej, självklart kan två lågavlönade bilda familj. Man får ju anpassa utgifterna efter inkomsterna. Eftersom TS tjej vill ha en livsstil med relativt sett höga utgifter, så krävs också högre inkomster.

    Men om hon var nöjd med att bo i en mindre lägenhet längre ut från stan och så vidare så kanske TS 21000 kronor före skatt kan räcka till alla utgifter?


  • Anonym (zzz)

    Med all respekt gott folk så kollade jag minpension.se och min pension vid 70 års ålder blir hela 13500 kr FÖRE skatt, min nuvarande lön är 34000 kr. Hur skall man leva för 10000 kr per månad? Vad blir hans pension om lönen är 21000/månad? Hon har rätt!
    Killen gör sig själv en tjänst om han hittar ett bättre betalt yrke. Elektriker tex. Man behöver inte bli akademiker för att tjäna bra, det är snarare tvärtom. 
    Lycka till. Man får kämpa lite här i livet.

  • Anonym (Kör på)

    Vilken klok och vettig tjej du har! Henne ska du hålla hårt i. Hon är både smart nog att noga ha tänkt igenom vad olika val nu ger för olika liv i framtiden, sansad nog för att kunna bedöma vilka scenarion hon kan tänka sig, ärlig nog för att vara rak till dig om detta, och älskar dig så mycket att alla alternativ hon ser framför sig innefattar dig.

    Hoppas att du hittar några bra alternativ för yrken där SU kan komma upp i lön. Det var ju lite rabalder för ett tag sedan om hur höga löner sopåkarna i Sthlm har när de gick ut i strejk. Så det kanske är ett alternativ? Annars verkar många mansdominerade yrken av hantverkarkaraktär som kanske inte har så hög status kunna ge väldigt bra betalt.

    Ett annat alternativ kan ju vara att du visar att du har något annat att bidra med. Det är ju inte direkt ovanligt att man i en familj delar upp sysslorna, så att en kan satsa på karriär och en istället tar huvudansvar för hem, städning, matlagning och omsorg av barn. Förstår att hon inte vill ha huvudansvar för både hem och försörjning. Men om du visar henne att du skulle ta merparten av all städning om ni flyttar ihop, och stå med en lyxig middag färdig när hon kommer hem från jobbet varje kväll så kanske hon skulle tänka om? Du kanske inte behöver göra karriär som hon, om du visar på att hon med dig vid sin sida skulle kunna göra så mycket mer karriär än hon skulle kunna göra ensam.

Svar på tråden Tjejen vill inte flytta ihop innan jag tjänar mer