Inlägg från: Lollan1 |Visa alla inlägg
  • Lollan1

    Gå till affären magsjuk?

    Nej!

    Man ska vara hemma minst 48 timmar efter senaste symptomet, det gäller inte bara jobb utan alla ställen där du vistas bland andra människor. Det finns människor som kan bli riktigt, riktigt sjuka om de blir magsjuka (t.ex. äldre människor eller människor med redan svagt immunförsvar och annan sjuklighet). Det är inte rättvist att utsätta någon annan för fara. Idag finns det massor med olika sätt att få varor levererade till dörren. Även om smittorisken minskat, så finns den fortfarande där.

  • Lollan1
    SofieJ skrev 2018-02-21 02:08:19 följande:

    Alltså om du duschar och ser till att ha rena kläder på dig när du går till affären så är risken verkligen minimal att du ska smitta någon. Det är kräk och bajs som smittas helt enkelt, så försök att låta bli att göra någotdera i affären.

    Det där med 48h tycker jag verkligen att man ska hålla på när det gäller dagis och jobb just eftersom man kan behöva gå på toa. Men det är ju bara en rekommendation, det är ingen lag/regel om man inte arbetar med livsmedel eller med sjuka.

    Jag har kräkfobi och är livrädd för att bli smittad av magsjuka. Anser ändå att det är okej att du går och handlar efter en dusch :)


    Förstår din tanke. Det finns dock de med "värre" emetofobi än dig, en av dem känner jag nämligen, som detta hade orsakat så mycket oro/ångest. Även en minimal risk är en risk.
  • Lollan1
    SofieJ skrev 2018-02-23 14:19:05 följande:
    Nu vet du ju nada om allvaret i min fobi. Men låt gå.

    Oavsett så är definitionen av ordet fobi en irrationell rädsla. IRRATIONELL. Det är inte något alla andra människor kan begränsa sina liv efter, det måste även en fobiker inse.
    Jag ber om ursäkt om min kommentar var dumt formulerad, jag satte det inom citationstecken för att försöka visa att det inte går att konstatera något men jag utgick från din egen kommentar om att du som fobiker tyckte att det var ok, som någon form av måttstock och jag ville påvisa att den måttstocken var större än så (oavsett allvarlighetsgrad av fobi).

    Nej, men när det finns rekommendationer att stanna hemma och människor som på så himla många sätt kan må dåligt både psykiskt och fysiskt av smittorisken så tycker jag att man kan begränsa sitt liv. Det är min åsikt och du får gärna tycka olika. Jag har själv inte emetofobi men vi alla skulle må bättre om alla bara följde rekommendationerna och fick mer kontroll på "epidemierna", det skulle vi vinna på både för vår fysiska och psykiska hälsa samt samhällsekonomiskt (genom minskade sjukskrivningar/vab och dylikt)
Svar på tråden Gå till affären magsjuk?