Inlägg från: Anonym (Anmäl) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anmäl)

    Vad kan han ha gjort?

    Dom har inte rätt enligt LSS-lagen att tvinga honom bo där. LSS är inte tvångsvård utan frivillig.

  • Anonym (Anmäl)
    Anonym (12344) skrev 2018-02-22 00:30:23 följande:

    Jag vet inte exakt vad det är för boende han bor på. Om han gått med på något för (tex) missbruk kanske han måste klara sig bra ett x antal steg innan han får leva fritt. Min mamma säger samma, man får lämna när man vill. Men under sluten psykiatri med tex självmordstankar eller psykoser är det ju inte riktigt så frivilligt. Och vi vet ju som sagt inte varför han lever såhär.


    Nej. Lpt är så ytterst ovanligt, det existerar knappt tvångsvård i Sverige idag (speciellt inte för vuxna). Tillochmed personer som är i aktivt missbruk och hittas på stan av polisen helt utslagna undgår Lpt. Däremot förekommer det att personal bryter mot lagen och utnyttjar sin maktposition till att hindra brukare från att flytta. Även att (väldigt vanligt) anhöriga beter sig som att dom bestämmer över brukaren fast dom inte har lagen på sin sida.
  • Anonym (Anmäl)
    Anonym (Låter) skrev 2018-02-22 01:07:53 följande:

    Låter som någon diagnos på han? Annars får man inte god man, som han verkar ha. Vad säger din magkänsla? Din mammas magkänsla? Tycker ni ska lyssna på det faktiskt.


    Ja fast en diagnos innebär inte omyndigförklarad. Även människor med utvecklingsstörning är myndiga och har rättigheter.
  • Anonym (Anmäl)
    SofieJ skrev 2018-02-22 00:10:43 följande:

    Fast behöver man någon slags ekonomisk förvaltning då?

    Detta låter jättekonstigt. Autism tänkte jag först, men det hade man nog märkt. Missbrukarspåret är inte otänkbart.


    Autism innebär inte att boendet tvingar en att bo där. Boendestöd är frivilligt för hundrafemtielfte gången. Vi har inte institutioner idag där man stoppar allehanda människor med diagnoser, även dom mest utflippade missbrukare med personlighetsstörningar har lätt att lämna boendet när och hur dom vill. Sen respekterar inte alltid personal lagen (eller kan den...) och anhöriga är ofta ännu sämre och tror att dom äger sin son/syster.
  • Anonym (Anmäl)
    Anonym (Nej) skrev 2018-02-22 07:34:24 följande:

    Så ovanligt är det verkligen inte!!

    Jag har blivit hittad på stan utslagen (alkohol) 2 ggr, bägge gångerna fick jag LPT.

    Så du har nog rätt fel där!

    Jag är dock ingen ?missbrukare?.


    Ok men jag har jobbat i 15 år med grava missbrukare som på sin höjd haft Lpt en kort period. Dom flesta står man handfallen med eftersom dom skrivs ut från psyket efter nåt dygn, får hämtas av polis om och om igen osv.
Svar på tråden Vad kan han ha gjort?