• Träskvatten

    Hen anmälde sitt ex, fuskar själv.

    Du tänkte att två fel gör ett rätt och på så sätt blir världen lite bättre?

  • Träskvatten
    Anonym (Gah) skrev 2018-03-05 10:13:28 följande:
    Ja, faktiskt. Att påpeka att hen gör fel har bara orsakat irritation. Hen upplever det som sin rätt att jävlas. Jag tycker delvis att hen förtjänar en näsbränna.
    Så för att hen jävlas så får du också jävlas?
    Kränkt by proxy eller känner du bara för att jävlas i största allmänhet och nu har du din chans?

  • Träskvatten
    Anonym (Gah) skrev 2018-03-05 10:39:03 följande:
    Kan tycka att det är helt korrekt att hjälpa myndigheter ta fast fuskare, och fel att dra resurser till anmälningar man vet är felaktiga. Rädd att någon ska komma på dig när du beter dig illa?
    Det tycker jag också men det är inte ditt syfte.
    Ditt syfte är att jävlas och det är fan i mig än mer fel, speciellt när man gör det för att passa på när man ser ett tillfälle.
  • Träskvatten
    Anonym (Gah) skrev 2018-03-05 10:50:28 följande:
    Hade Jag enbart velat jävlas så hade jag väl anmält hen för grejer som inte hänt, på samma sätt som hen gjort med sitt ex. Nu vet jag att personen skattefuskat och avser göra det igen. Hade hen inte varit en skit mot sitt ex och sätt sig på höga hästar angående anmälningarna så hade jag nog ignorerat det då det handlar om förhållandevis små summor. Men i det här fallet så vill jag anmäla, dels för att som du säger jävlas med en människa som anmält andra, dels för att jag anser att skattefusk är fel.
    På vilket sätt drabbar det dig?

    Trådstarten handlar inte om rätt och riktigt eller skattemoral. Tråden handlar om att jävlas med andra och det är fasiken så mycket värre än eventuellt felaktiga bilavdrag.
  • Träskvatten

    Vad får dig förresten att tro att skatteverket inte känner till kollektivtrafiken eller hur man tar reda på det?

    Hett tips: de vet och de tar reda på det.

  • Träskvatten
    Anonym (Gah) skrev 2018-03-05 10:59:38 följande:
    Så klart känner de till det, men så få kontrolleras att risken att åka fast är liten. Som sagt har samma avdrag gjort under de åren vi jobbat ihop trots att hen ej haft rätt till avdraget.
    Inte sant det heller.

    Men som sagt, jag anser att du gör mest fel som jävlas bara för att du ser en chans för ditt syfte är inte att upprätta en god skattemoral.
  • Träskvatten
    Anonym (Vinsor) skrev 2018-03-05 11:08:28 följande:
    Har sett dig skriva i två trådar och i båda har du använt "kränkt by proxy". Det finns andra ord och uttryck. Ett rikt språk är ett bra språk. 
    Det är precis så stalkers gör; samlar information om personer och använder det vid något annat tillfälle. De vill utöva makt och få personen ifråga att känna sig osäker och övervakad.

    Nåväl.
    Nu gäller tråden huruvida det är rätt eller fel att tipsa skatteverket om eventuellt fusk. Då man läser i tråden så verkar reglerna inte helt glasklara så att hävda att bara för att det finns kommunikationer så är det fusk.
    Då blir det lite samma fenomen tycker jag att det luktar mer som om TS vill att den jävlandes personen ska känna sig övervakad snarare än att det handlar om rätta eller felaktiga skatteavdrag.


Svar på tråden Hen anmälde sitt ex, fuskar själv.