Inlägg från: Less is more |Visa alla inlägg
  • Less is more

    Vuxet barn som ska bo hos förälder för att spara pengar

    Det är ok enligt att unga vuxna 20-30 år bor hemma för att slippa studielån eller spara pengar till kontantinsats. Bostäder är dyra idag och vara fast på hyresmarknaden ger ingen valfrihet. Om man inte har en stor förmögenhet själv kan detta vara ett sätt att hjälpa sina barn att komma igång i vuxenlivet.

    Men det beror förstås också på hur stor bostad föräldrarna har. Bor de trångt är det svårt att tränga in sig.

    Sen är jag tveksam till om er parrelation håller om ni flyttar hem till din mamma. Det tar väl några år att spara ihop tillrävkligt och det kan vara påfrestande att som par bo med föräldrarna. Din mamma kanske också blir orolig över att hennes hushållssysslor ska öka. Att ni blir som två tonåringar hemma....prata med varandra.

  • Less is more
    Astralilly skrev 2018-03-06 13:46:10 följande:

    Mamma bor i ett radhus med min lillasyster(3) och min bror(18). Bror är nästan aldrig hemma och när han är, så bråkar de. Så plats finns.

    Vilka hushållssysslor ökar? Känns som att det finns något jag inte tänker på.


    Din mamma kanske är rädd för att stå där med allas tvätt, matinköp och matlagning ? Vet inte om det är nåt sånt hon är orolig för. Våga fråga din mamma, beskriv er plan och spelregler. Föreslå en provperiod på 1-3 månader. Hon kan ju spara pengarna från er till sin pension :)
Svar på tråden Vuxet barn som ska bo hos förälder för att spara pengar