• elsi

    Vuxet barn som ska bo hos förälder för att spara pengar

    Astralilly skrev 2018-03-06 05:44:22 följande:

    Har de senaste åren pluggat på universitet och bott i egen lägenhet. Ska nu flytta tillbaka till mamma för att kunna spara ihop till en insats på lägenhet eller hus.

    Mamma tyckte det lät som en bra idé i början, jag och min sambo kunde spara pengar och vi kunde vara hemma med min lillasyster så att mamma kunde göra vad hon kände för på kvällarna.

    Men de senaste gångerna så har det låtit som att hon börjar ångra sig. När jag berättade hur jag tänkte på flytten så sa hon ?oj, jag trodde du hade vuxit upp mer?. Men när jag frågar vad det är som är konstigt i mitt tänk, så kan hon inte svara.

    Min tanke var att jag och min sambo delar rum, betalar 3000 kr i hyra.

    Vi står för våran egen mat och hjälper till med att hålla de gemensamma utrymmen städade (toalett, dammsugning, disk). Självklart så sköter vi våran egen tvätt.

    Vi är båda väldigt lugna och är mest i vårat rum med datorerna om vi inte jobbar.

    Jag undrar om ni tycker det här låter rimligt eller om jag är helt ute och cyklar. Tänkte att jag kanske får en bättre idé på vad det är som oroar min kära mamma.


    Jag flyttade hem en sommar precis när jag pluggat klart och innan jag hade fått jobb och boende. En månad orkade jag bo hemma, sen stack jag. Tror inte min mamma orkade mer heller. 

    Det är inte samma sak att flytta hem som vuxen som det är att bo hemma från barnåldern. Både d och din mamma har skaffat nya vanor och levnadssätt. Antingen kommer ni att falla tillbaka i gamla roller med mamma-barn-fasoner eller så kommer ni att skava på varann för att ni är för många vuxna på för liten yta. Det är nog det din mamma börjar inse nu när planerna kommer allt närmre.

    Sätt en tidsgräns för när ni ska flytta från din mamma - tex 2 månader. Eller se er om efter ett annat alternativ. 
  • elsi
    Astralilly skrev 2018-03-06 13:34:04 följande:

    Har frågat och hom sa att hon inte ångrat sig, utan är rädd att hon kommer behöva visa hänsyn till oss de veckor min syster inte är där och att vi kommer köra över henne utan att veta om det för hon orkar inte säga till om nåt känns fel.

    Så jag vill veta om mitt tänk är helt fel, är det mer saker jag bör hjälpa med eller är det rimligt som jag tänkt?


    Hur länge har ni tänkt bo där?

    När ni flyttar in  - se då till att störa henne så lite som möjligt. Bete er som om ni var inneboende hos en främling, dvs förvänta er ingen service, städa undan efter er och håll ordning på ert eget. 
Svar på tråden Vuxet barn som ska bo hos förälder för att spara pengar