Inlägg från: Anonym (Joellerhur) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Joellerhur)

    LVU/SoL-placerade barn

    Anonym (Starka tillsammans) skrev 2018-03-09 00:36:16 följande:

    I snart sex år har jag försökt samla berättelser från föräldrar vars barn omhändertagits med stöd av främst LVU men även SoL. Mitt mål är att skriva en bok om ämnet, för detta är inte så oproblematiskt som många i Sverige - och på FamiljeLiv - tror.

    Jag vet inte om folk kanske inte litar på mig? Det kan jag förstå, jag vet hur det känns att ha fått ett barn omhändertaget av soc. Det blir en skamkänsla oavsett vad placeringen beror på. Men jag har varit med om samma sak, och jag förstår!

    Det jag vill göra är att skriva en bok i reportageform om detta. Jag vill ta upp omhändertaganden, vad de beror på, och framför allt att det inte alls alltid är föräldrarnas eget fel som så många vill få det till. Men jag behöver hjälp från er som är i denna situation!

    Du som fått ditt barn omhändertaget och vill berätta din historia, hör av dig till mig! Självklart får du vara anonym!

    linlin70@hotmail.se


    Förstår inte hur du kan ha så svårt att hitta föräldrar som gärna vill berätta vilka bra föräldrar de är och hur de fått sina barn omhändertagna p.g a att Soc förföljer t dem. Och eftersom de är övertygade om att inget är deras fel utan de ondskefulla sociala myndigheterna som är ute efter att förstöra deras liv så borde de vilja berätta. De borde ju vara jätteintresserade av en subjektiv bok som just lyfter fram dem som offer skriven av en gelik som också är oskyldig till att barnet omhändertagits. Här på fl finns just en sån förälder som i varje dylik tråd gärna vill framstå som offer och Soc som förövare och gangsters samt samtliga familjehem som kidnappare och pengagalna monster. Hen lär nog dyka upp här snart ska du se.
  • Anonym (Joellerhur)

    Det jag inte riktigt förstår ts är hur du tror att en förläggare skulle ge ut en bok som endast kommer att ge en sida av saken? Du kommer ju aldrig få Soc uppfattning om varför det blev ett omhändertagande av barnen då de har sekretess. Du vill alltså skriva en bok baserat på högst subjektiva uppfattningar och fakta ! Och om man ska utgå från föräldrarnas bild om varför barnen blivit omhändertagna så är ju minst 85% av dem helt oförstående till det och blir dessutom oemotsagda. Du borde kanske istället skriva om din egen upplevelse och erfarenhet? Utifrån dig och din familj. Min erfarenhet är dessvärre att de allra flesta föräldrar som får sina barn omhändertagna dessvärre inte har förmåga till någon som helst självinsikt utan ser sig som offer för det hemska soc. Faktum är att utan den förmågan så går det inte att få till en förändring. Och ibland så krävs det att man som förälder måste inse var man brister och vara mottaglig för förändring vilket dessvärre inte leder till att man uppfattas som en fungerande förälder. En bok full av högst onyanserade berättelser av oförmögna föräldrar som är oskyldiga offer för de elaka Soc ?! Sanningshalten blir inte så övertygande liksom.

Svar på tråden LVU/SoL-placerade barn