• UndrandeSökare

    Blir aldrig gravid

    Trådstartaren-Om man har försökt att bli gravid i 12 månader utan att lyckas bli gravida, så kan man få göra en infertilitetsutfedning via Landstinget. Man ringer till Kvinnokliniken på närmaste sjukhus och bokar tid.

    Om utredningen tex visar på bristade ägglossning så kan man få Letrozoltabletter utskrivna, eller om spermaproblem upptäcks så får man ställa sig i kö för ivf.

    Samma sak om man istället får upprepade missfall, då kan man få göra en missfallsutredning via Landstinget efter man haft 3 missfall. Det gjorde vi efter 3e missfallet men utredningen visade tyvärr inget för de tog för få prover, inte ens ett spermatest fick vi ta.

    Så vi reste till Life clinic i Aten och fick en bättre utredning där, fick veta att jag har koagulationssjukdom och överaktivt immunförsvar. Fick behandling med Intralipid, kortsontabletter, Fragmin och Trombyl. Men missfall ändå.

    Reste då till AvaClinic i Riga och gjorde sperm dna fragmentationstest (finns EJ i Sverige endast utomlands) och fick veta att spermierna är för dåliga för att det ska bli levande barn. Så vi har nu gjort dubbeldonation med PGS (detta finns EJ i Sverige).

    Så om det skulle vara så att ni ej får tillräckligt bra hjälp i Sverige och de bara ger er diagnosen "oförklarlig barnlöshet" så ska ni veta att det finns alltid en orsak (eller flera) och det finns mer och bättre hjälp utomlands OM ni skulle behöva det !

  • UndrandeSökare
    hannerr skrev 2018-03-14 13:14:02 följande:

    Man blir bara sååå rädd när man tänker på dessa alternativ.. antar att fet bara gäller att härda ut.


    Det var inte alls meningen att du skulle bli rädd. Utan att du skulle bli lugnad i vetskapen att nuförtiden finns det massor med alternativ, och det finns mycket hjälp att få för barnlösa. Hade vi levt för 100år sen hade det inte funnits någon hjälp överhuvudtaget.
  • UndrandeSökare
    hannerr skrev 2018-03-18 11:40:40 följande:

    Jag har provat äl-test men de visar alltid negativt.. har fått tre positiva sedan juli.


    Har du kollat så du inte har PCOS? Om man har det så har man mycket få ägglossningar per år och kan behöva gå till en gyn och få Letrozoltabletter utskrivna. De tabletterna främjar ägglossningen.
  • UndrandeSökare
    hannerr skrev 2018-03-18 16:23:47 följande:

    Kan vara så, har dock regelbunden mens, får inte heller någon hjälp av vården eftersom att vi försökt bli gravida i mindre än ett år.


    Du kan ringa och boka tid hos en privat gyn och säga att du misstänker PCOS pgr av få ägglossningar och vill kolla upp det. Sen när du är där kan du ju fråga om gyn kan skriva ut Letrozol åt dig. Du behöver ju inte säga hur lång tid ni försökt eller om de frågar säg ungefär ett år. Det är ju bara du och din kille som vet exakt hur lång tid ni försökt aktivt få barn. Om man har PCOS sä är det mycket svårt att lyckas utan medicin som stimulerar ägglossningen.
    Lycka till !
  • UndrandeSökare
    Elinmariajosefin skrev 2018-03-18 20:35:28 följande:
    Vilket märke använder du? Jag får inte alltid utslag på RFSU:s test utan upplever clearblues mer tillförlitliga
    Håller med dig om att Clearblue är mer tillförlitliga !
    Jag använder alltid både Clearblue digitala ägglossningstest och Cklearblues digitala gravidtest med veckoindikator, jag tycker att de är bäst. Lite dyrare men jag har verkligen tröttnat på att försöka tyda otydliga streck, det bara vägrar jag numera, så då köper jag endast de digitala.

    Jag har hört av andra att Testlagrets billiga tester kan visa fel så de skulle jag inte köpa.
Svar på tråden Blir aldrig gravid