Inlägg från: Inga bekymmer |Visa alla inlägg
  • Inga bekymmer

    fingerad arbetsbrist misstänker uppsägning pga ADHD diagnos, kan jag anmäla?

    CitronTulo skrev 2018-03-16 08:53:24 följande:

    Att inte förlänga en provanställning är ju inte samma sak som att bli uppsagd. Och som du själv skriver så behöver ju inte ens chefen uppge någon anledning till varför den inte förlängs (eller du om du själv skulle valt att inte fortsätta).

    Förstår att det känns surt ändå, prata gärna med DO och hör vad de säger om de tror att du skulle komma någon vart, men ibland så är det inte värt att stånga sig blodig utan att försöka släppa och gå vidare..


    Håller med! Tycker också att du Ts ska prata med DO och se vad de säger. Finns det någon du fått god kontakt med på jobbet som har hört chefen säga saker kring dig då kan det va större chans att komma någon vart kanske, om den personen i så fall är villig att vara vittne. Men fundera på om det är värt det och om du orkar lägga den energin på detta, speciellt då du befinner dig i denna situation där du redan har det tufft med känslorna kring sveket från dina föräldrar. Men ring och prata med dem, det är alltid skönt och bra att prata med någon.

    Jag var själv med om att bli muntligt lovad en fast tjänst, men chefen var nog en psykopat och tog tillbaka löftet, eftersom han inte tålde en kvinna som hade skinn på näsan nog för att försöka förhandla upp lönen. Jättejobbigt för mig som i många år kämpat för den där fasta, stabila arbetssituationen. I efterhand har jag hört att andra personer tackat nej till jobb i hans verksamhet pga av att han redan på intervjun betett sig väldigt dominant, ifrågasättande och konstigt. Så jag är ändå glad att det blev som det blev då det skulle blivit väldigt jobbigt att jobba med den människan som chef.

    Hoppas du snart hittar nåt nytt som du får trivas med<3
  • Inga bekymmer

    Nu när jag läste igen så ser jag att du har vittnen. Då tycker jag absolut att det kan vara värt att gå vidare, men du måste ta i beaktande ditt eget mående först och främst. Har du goda chanser så kan det ju ge energi att få upprättelse, men å andra sidan tar det också energi att strida, så det måste du känna själv. Och som sagt: prata med dem som är mer insatta DO och facket så får du en uppfattning om chanserna till att få upprättelse. Inte alls omöjligt att kollegor är villiga att ställa upp som vittne om chefen huggit även dom i ryggen.

    När det gäller facket så tror jag du kan ringa och säga att du vill gå med så kan de hjälpa dig, så var det iaf för mig. Jag var inte heller med i facket men gick med när jag blev utsatt och fick sen iaf rådgöra med dem.

Svar på tråden fingerad arbetsbrist misstänker uppsägning pga ADHD diagnos, kan jag anmäla?