Inlägg från: Anonym (Been there done that) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Been there done that)

    Betala underhåll när barnet inte bor hos boföräldern

    Anonym (.) skrev 2018-03-15 19:00:44 följande:

    Man är försörjningsskyldig tills "barnet" är 18 år, eller längst till 21, om det fortfarande går på gymnasiet.

    Har barnet hoppat av utbildningen är du inte längre skyldig att betala underhåll efter sommaren, när barnet fyllt år. Spelar ingen roll var barnet bor. Prata med försäkringskassan. Skulle gymnasieutbildningen återupptas efter sommaren måste du betala, längst till 21 år.


    Om barnet har fyllt 18 så betalar du direkt till barnet istället. Barnet har ingen vårdnadshavare efter myndighetsdagen, och även om man har underhållsskyldighet så ska inte boförälderna  ha pengarna. FK brukar inte lägga sig i efter 18-årsdagen heller. 
  • Anonym (Been there done that)
    Anonym (asdf) skrev 2018-03-20 22:17:47 följande:
    Vad jag vet får mindreåriga inte ha egen folkbokföringsadress. De ska vara folkbokförda på samma adress som en vårdnadshavare.
    Nej, fel, de ska vara skrivna där de har sin huvudsakliga vistelse, det behöver inte vara hos vårdnadshavaren. Det vet jag av egen erfarenhet, i och med att CSN har synpunkter på sådant med avseende på inackorderingstillägg.
  • Anonym (Been there done that)

    Min fick inte vara skriven hos någon av vårdnadshavarna, sa skattemyndigheten. De skrev ungen där hon bodde, inackorderad. Resultatet blev att CSN drog in inackorderingstillägget :( 

Svar på tråden Betala underhåll när barnet inte bor hos boföräldern