• LFF

    Jag får inget jobb och ekonomin börja krisa nu?

    Fortsätt söka fler jobb. Jobbar du heltid eller deltid idag? Se över dina kostnader. Fundera på vad du vill bli framöver och se om du behöver komplettera betyg, göra högskoleprovet etc.

  • LFF
    Anonym (Jag) skrev 2018-03-16 12:11:48 följande:

    Mina utgifter hyra på 5000 sedan kommer mobil abonemang, gymkort, en månadsfaktura, busskort, mat för ca 2000. Sen så brukar det bli små utgifter typ lite smink, någon tröja eller ett par skor. Försöker dock att inte shoppa så mycket men vill ju såklart kunna köpa kläder och sånt ibland. Håller definitivt med om att man ska studera till något som man vill och ger motivation.


    Se över maten. Det där låter väldigt dyrt med 2000kr på mat bara för dig.

    Sätt ett köpstopp på allt som inte är nödvändigt. Skor, ja det kan du köpa om de du har går sönder och du inte har några alternativ. Kläder, samma där. Just nu har du helt enkelt inte råd med dessa småköp om du vill kunna spara till andra saker.

    Busskort? Hur stor är staden du bor i? Hur ofta använder du kortet utanför stan? Går det att cykla istället?

    Gymkortet, måhända att det är ditt största intresse men då måste du prioritera, sparande eller gymma.

    Gör upp en budget där du ser alla fasta, löpande kostnader och alla rörliga kostnader. Räkna ut vad du borde ha över efter att allt nödvändigt är betalt. Lägg upp ett automatiskt sparande så du inte "ser" de pengarna på kontot. Det som blir över är det du har för att unna dig saker.
  • LFF
    Anonym (Jag) skrev 2018-03-16 14:08:02 följande:
    Det låter som en väldigt bra idé. Tyvärr är det som att allt tar slut på en gång, ja mina favorit byxor gick sönder och mina skor är dåliga för mina knän, måste köpa nytt.

    Bor inte i en sån stor stad och jag har ingen cykel så cykla kan jag inte göra. Busskortet använder jag varje dag. Räknade ut vad jag bör ha kvar och det landade på ca 4000 vilket är ganska mycket men då ska jag leva på dom där 4000 kronerna tills nästa lön kommer och det blir ganska snävt om man vill kunna köpa nödvändiga saker, kanske gå ut och ha kul någon gång osv.. Jag ska definitivt börja med det där sparandet du beskrev. Hur som så tycker jag att det är jätte tråkigt att behöva leva såhär till skillnad från min kille som har en väldigt bra lön. Han kan spara mycket och tvekar inte alls när det gäller att boka en resa medan jag absolut inte kan.
    Men om det är stor inkomstskillnad mellan er så kanske ni ska se över hur ni delar på kostnaderna. Delar ni 50-50 nu eller är det inkomstbaserat (alltså, ni slår ihop era inkomster och sen delar ni procentuellt efter era inkomster på kostnaderna)?
  • LFF
    Anonym (Jag) skrev 2018-03-16 14:18:56 följande:
    Jag bor i en liten stad. Har funderat väldigt mycket på varför jag inte får ett jobb. Vad skulle dåliga referenser innebära? Har endast en referens från mitt nuvarande jobb. Blir väldigt nervös och blyg inför intervjuer men det framkommer inte i mitt personliga brev. Mitt cv och personliga brev är väl helt okej, det kanske är där det brister så jag tänkte gå till Arbetsförmedligen någon dag. Dom intervjuerna jag har varit på så har jag haft svårt att svara på deras frågor dom ställer samt blivit väldigt nervös. Senare har dom ringt och sagt att jag tyvärr inte har gått vidare i processen. Jag har ju inget körkort heller, försöker bli klar med det men det saknas både tid och pengar för det.
    Ju fler intervjuer du går på, desto tryggare kommer du att bli. Det är svinjobbigt att gå på intervjuer *vet* Ibland kan det komma upp "intervjuträningstillfällen" på tex Arbetsförmedlingen eller hos något bemanningsföretag. Och försök att inte spänna dig vid intervjuerna. Det som hjälpte mig att inte vara nervös var tanken "det kan inte gå mer än åt h-vete (=man kommer inte vidare i processen och får inte jobbet)".
  • LFF
    Glinda från Oz skrev 2018-03-19 12:49:42 följande:
    Hon ligger 130 kronor över det konsumentverkets kalkyl, jag tycker inte det är så farligt.
    Det må så vara. JAG tycker att det är dyrt ändå för en person och bara mat. Och det går att dra ner på den kostnaden med lite planering utan att dra in på kvalitet.
Svar på tråden Jag får inget jobb och ekonomin börja krisa nu?