Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    Är det normalt med bollar i brösten?

    Anonym (mamma) skrev 2018-03-18 23:59:08 följande:

    Ganska beklämmande ändå att ungdomen idag inte får tillräckligt mycket kunskaper vare sig från skolan eller föräldrarna för att veta hur kroppen fungerar.


    Jag säger inte att föräldrar och skola informerar helt perfekt men det är väldigt vanligt att man inte bryr sig så mycket om saker som inte rör en själv på det sättet. Hur många vet hur olika lymfkörtlar fungerar och vart de sitter om man inte har problem med det eller har det som intresse?!
  • Glinda från Oz
    Anonym (mamma) skrev 2018-03-19 08:17:42 följande:

    Jag betraktar kunskaper om kroppens förändringar under puberteten som ganska grundläggande. Har hört talas om tjejer som har fått mens utan att veta vad det är t ex. Vet inte vad ni kallar det, men då är det någonting som har gått snett (nej, jag sitter självklart inte hemma och utbildar mina barn om exakt allt som sker i kroppen, men puberteten har vi faktiskt pratat om så det kommer förhoppningsvis inte som någon chock).


    Att mens finns, på ett ungefär i vilken ålder man får det och hur ofta betraktar jag också som grundläggande kunskaper, jag har hittills aldrig träffat någon ungdom som inte vet det. Personen som inte visste vad mens var kan inte ha kommit från Sverige, i vissa länder är sådant extremt tabubelagt.
Svar på tråden Är det normalt med bollar i brösten?