Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Storlek på barnens rum och barnallrum?

    Anonym (oj) skrev 2018-03-20 04:00:42 följande:

    Är detta verkligen normen idag?

    Som gammal kärring så hade ingen i min umgängeskrets egen soffa, egen TV osv i rummet. I ett rum fanns det säng, garderob/byrå, skrivbord, bokhylla.
    TV fanns i vardagsrummet och delades av hela familjen, de som var lite rikare kunde ha "gillestuga" med extra sociala utrymmen.


    Vet inte, mer nog drömmar.
    Jag är 55+ och uppvuxen i ett område där de flesta hade det rätt bra. Där var det vanligaste att man hade ett lagom stort rum där man fick plats med säng, egen garderob, skrivbord och kanske någon mysig fåtölj. De flesta hade gillestuga, som var avsett för barnen/ungdomarna. Vardagsrummet var mest för de vuxna. De husen var byggda på 60-talet och 70-talet.
  • sextiotalist
    Daimstruten skrev 2018-03-20 10:48:32 följande:

    Tack för alla intressanta svar.

    Ni som har erfarenhet av gemensamt tv-rum för barnen... Ni kanske själva haft det under uppväxten... Hur funkade det när barnen blev större? Var det lugnt eller blev det tjafs om utrymmet? Min dotter och son skulle absolut inte vilja tvingas hänga med syskonet eller syskonets kompisar.


    Nej, inte så mycket tjafs om utrymmet, jag föredrog att vara i mitt eget rum, det var mest mina syskon som härjade i källaren
Svar på tråden Storlek på barnens rum och barnallrum?