Inlägg från: Daimstruten |Visa alla inlägg
  • Daimstruten

    Storlek på barnens rum och barnallrum?

    Jag är nyfiken på vad ni andra ser på för- respektive nackdelar med större/mindre rum för barnen. Jag gillar att kolla husritningar och och jag tycker rätt många hus har mindre barnrum där man även klämmer in typ en garderob till barnet, men därutöver har ett mindre allrum med utrymme för en liten soffa och tv.

    Mina barn har rum på 16 kvm och bra garderob utanför rummet så den inte tar nån plats, men dom saknar ett eget "barnallrum" utan har varsin soffa och tv inne på respektive rum. Jag har en kille och en tjej med 3 års mellanrum och trots att dom är stora (minstingen 11 år) så retas dom mer än dom är kompisar och i just mitt fall misstänker jag att det blivit hyggligt krig mellan dom ifall det bara funnits en tv att dela på. Fast hade dom vuxit upp med endast en tv att dela på kanske dom lärt sig att samsas, men jag tvivlar...

    Vad har ni andra för erfarenheter och vad tycker ni är att föredra?

  • Svar på tråden Storlek på barnens rum och barnallrum?
  • Daimstruten
    Mia86a skrev 2018-03-19 13:26:58 följande:

    Vi har ritat och byggt vårt hus själva och har då valt både stora rum till barnen (så de får plats med liten soffa och tv) och ett allrum med gemensam tv, utöver det stora vardagsrummet på entréplan. Har man inte möjlighet till bägge delarna hade jag prioriterat stora rum framför ett gemensamt extra tv-rum. Men tyvärr har de flesta hus idag små sovrum där egen tv och soffa på rummet blir en omöjlighet...


    Hur stort är ert hus och hur stora rum har era barn? Vårt hus är litet (under 120 kvm), men jag tycker ändå man använt ytorna bra. Kan inte låta bli att undra varför det blivit så vanligt med små barnrum där man bara får plats med säng, skrivbord och en garderob och typ ingen plats att hänga med kompisar. Och sen därutöver ett extra allrum där då ev. flera syskon ska hänga med kompisar, men det kanske är vad många önskar sig numera.
  • Daimstruten
    Mia86a skrev 2018-03-19 14:51:23 följande:
    Ja det är jättemärkligt att stora rum inte prioriteras. Många hus har ju sovrum på 7-8 kvm. Även förvaringsutrymmen tycker jag det tummas på vid nybyggen...

    Vårt hus är stort, ca 300 inkl garage, så själva huset är ca 240 kvm. Vi har fyra sovrum på 14-18 kvm vardera.
    Det var ett rejält hus. Är inte vanligt med så många stora sovrum Håller helt med vad gäller förvaringsutrymmen. Tycker generellt att dom flesta moderna planlösningar är rätt osmarta att leva med även om dom ser himla fina ut på bild.

    Vi har halva er boyta och våra sovrum är 2 st på 16 kvm, 1 st på 12 kvm och 1 st på 7 kvm. Det sistnämnda har vi som kontor. Dessutom har vi rätt bra med garderober. Visst hade det varit bekvämt med mer boyta, men dom kvm vi har tycker jag använts effektivt även om vårt badrum är i minsta laget. 
  • Daimstruten

    Tack för alla intressanta svar.

    Ni som har erfarenhet av gemensamt tv-rum för barnen... Ni kanske själva haft det under uppväxten... Hur funkade det när barnen blev större? Var det lugnt eller blev det tjafs om utrymmet? Min dotter och son skulle absolut inte vilja tvingas hänga med syskonet eller syskonets kompisar.

Svar på tråden Storlek på barnens rum och barnallrum?