Inlägg från: Anonym (Försök 3) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Försök 3)

    Den stora ROSENROT-tråden

    Jag tänkte börja med rosenrot och har läst många sidor här i tråden. Har förstått att jag ska sluta när det är dags för äl.
    Men jag har två frågor:
    1: Jag testar med clearblue advance ägglossningstest. Ska jag sluta när höjningen börjar eller när jag har maximal, dvs fast gubbe?
    2: När ska jag börja ta dem? Första mensdagen eller sista mensdagen?

    Har läst om väldigt många som äter dubbel dos. Tänkte beställa rosenrot från apoteket, antar att det inte spelar någon roll vilken sort jag äter. Men ska jag börja med normal dos eller köra dubbel dos på en gång?

  • Anonym (Försök 3)
    Ereya skrev 2018-06-25 14:28:15 följande:

    Jag är liten och nätt och för mig funkade en tablett om dagen superbra, fick jättetydlig äl. Började på första mensdagen och slutade när jag kunde bygga broar, hehe.


    Då börjar jag med en nästa månad och två månaden efter om det inte fungerade ;)

    Men berätta gärna vad ?bygga broar? betyder, låter helfestligt :D
  • Anonym (Försök 3)
    SL185 skrev 2018-06-25 15:20:34 följande:

    Jag slutade när jag fick glad gubbe (körde på vanlig clearblue digital). Du ska börja ta dem första mensdagen. Jag käkade en dos men det hände inget den månaden(fick dock tydliga älkänningar), månaden efter käkade jag 2 tabletter per dag o blev gravid. Kan inte säga riktigt om det var rosenroten som hjälpte till eller ej. Har blivit gravid innan rosenroten också (slutade i missfall).


    Om jag har läst rätt ska jag sluta när jag får fast gubbe. Hoppas det är rätt, vill ju inte orsaka missfall för att jag åt för länge.

    Jag kör på en första månaden och drar på med två andra om det inte funkade första månaden :)
  • Anonym (Försök 3)

    Åh fan! Här lär man sig nya saker :D

    Då ska jag ha ögonen öppna när jag får ÄL enligt ägglossningstestet :)

  • Anonym (Försök 3)
    Tummelisaa skrev 2018-06-26 11:05:59 följande:

    Precis vaknat med vääärldens smärta (ungefär som mensvärk? Är på dag 11, detta måste ju vara ett täcken på att äl snart är påväg? Har inte så mycket flytningar men har värk från helvetet. Ska göra ältest senare idag innan jag tar rosenrot för att se


    Det där låter ju inte jättekul. Jag som redan utan rosenrot brukar ha kraftig mensvärk vid ÄL, mellan ÄL och BIM och vid BIM kommer få några tuffa veckor låter det som.

    Väntar med spänning på vad ditt ÄLtest visar idag.
  • Anonym (Försök 3)
    Anonym (JE) skrev 2018-06-26 16:44:31 följande:

    Efter tre cykler med rosenrot så testar jag nu utan. Misstänker nämligen att rosenrot gör mina cykler onödigt långa... De har legat på 40, 46 och 42 dagar. Väldigt lång väntan! Så förra månaden testade vi utan och cykeln blev 27 dagar. Dock hade jag inga ägglossningssymtom alls, vilket jag hade väldigt tydliga med rosenrot... Nu är jag på dag 13 och hoppas att ÄL är på gång. Kör på varannan/vartredjedagsmetoden för att inte missa några chanser


    Tar du ägglossningstester också?

    Hur många dagar åt du rosenrot?

    Mest nyfiken eftersom dina cykler blev så långa.
  • Anonym (Försök 3)

    Äter Rosenrot för första gången den här månaden. Är på cd8 idag och skulle äl testa imorse men glömde. Har inte haft några symptom. Men nu för några timmar sedan så kom symptomen som ett blixt från klar himmel. 


    Svagt illamående och det börjar molvärka i magen. Nu börjar det spännande tiderna och jag ser fram emot äl :)

    Jag är lite orolig för att äl redan är idag, fick blank ring igår men missade idag. Jag funderar på att ta ett äl test när jag kommer hem. Men vet inte om det är lika tillförlitligt. Ska iaf kolla imorgon. Äl borde inte komma så snabbt, borde ha några blinkande gubbar innan fast gubbe. Men vem vet...

    Första månaden jag testade med äl test fick jag fast glad gubbe cd8, hade inte hunnit testa något innan den gången. 

    Vilka är era första tecken på äl när ni har ätit rosenrot?

  • Anonym (Försök 3)

    En fråga till

    När slutar jag med rosenrot?

    Det står överallt att jag ska sluta vid äl. Men är det när jag har blinkande gubbe (hög fertilitet) på cb digitaltest eller fast gubbe (max fertilitet)?

    Äl kommer ju efter max fertilitet men man kan ju fortfarande bli gravid vid hög fertilitet.

    Vill ju inte riskera att äta det för länge.

  • Anonym (Försök 3)
    Jagerika skrev 2018-09-04 15:32:41 följande:

    Får du ägglossning ca 1 vecka efter mens? Det låter väldigt tidigt tycker jag! Haha jag som får ca 17 dagar efter mens xD är på cd7 och började också äta rosenrot (och Bisolvon) denna månaden! Aldrig provat innan så detta ska bli spännande! Vet lika lite som du men ville ändå slänga in en kommentar, nu jädrars ska här bli med barn :D när har du Bim?


    Jag hade äl cd8 förr förra månaden. Blev gravid men fick missfall.

    Förra månaden fick jag äl cd18 men då fick jag också längre cykel än jag har haft innan. Brukar ha 28 dagar men hade då 33 dagar.

    Kan ha varit missfallet som orsakade det.

    Så den här månaden vet jag inte riktigt när varken äl eller BIM är. Räknar ca 14 dagar från äl, så jag inväntar den :)

    Ja nu jädrans ska det lyckas och behållas :)
  • Anonym (Försök 3)
    Jagerika skrev 2018-09-04 20:11:59 följande:
    Usch beklagar missfallet :( ja det kanske va därför din cykel spökade! Min cykel är ca 32 dagar och nu sist var mensen 5 dagar sen så allt är lite snett för mig också! Om min mens skulle kommit på rätt dag så ska jag ha ÄL denna veckan, men min FLO app säger att det blir nästa vecka istället. Jag får helt enkelt hoppas rosenroten gör mina ÄL-flytningar tydligare så får jag gå på dom! Jag tänker att jag ska ta tabletterna tills jag får min ÄL-värk plus en dag extra då jag inte kommer använda ÄL-tester ( blir så stressad av dom) och hoppas sen att det räcker och att jag tagit tillräckligt länge eller inte för länge :)

    Ja det var riktigt tråkigt, men jag försöker se det som att det var en engångshändelse och att det tur nog hände väldigt tidigt. 


    Jag fick blinkande gubbe idag, är på cd9. Så jag räknar med äl under helgen :) Om cykeln stämmer enligt min app har jag då BIM 29/9. 


    Så olika det är, jag blir mer stressad av att inte använda äl tester :)


    För mig är det perfekt att ha svart på vitt när den är så man inte missar de viktigaste dagarna :D

Svar på tråden Den stora ROSENROT-tråden