Inlägg från: Ina82 |Visa alla inlägg
  • Ina82

    Skillnad, vanlig förlossning och planerat kejsarsnitt

    1: vanlig förlossning. Vattenavgång v 38+0 och de hade svårt att få igång förlossningen. Hade jobbiga värkar. Mycket sydd efteråt och förlorade 1 l blod. Babyn mådde bra. Amning fungerade rätt fort.

    2: vanlig förlossning v 39+6. Lätt som en plätt. 1 stygn. Babyn mådde utmärkt. Genast vi kom till avdelningen gick vi och sa hej till en väninna som fått baby dagen innan. Amning fungerade genast.

    3: planerat kejsarsnitt v 37+6. Jag hade fallit på isen v 31 och hade diskbråck på 3 ställen. Hade nästan enbart varit sängliggande i flera veckor, och utgångsläget var inte det bästa + Graviditetsdiabetes. Jag var riktigt borta på förlossningen, allergisk reaktion på något och blodtrycksfall som gjorde mig illamående. Men snittet upplevde jag som en bra sak i sig. Barnet hade mycket vatten i lungorna och var två dygn på övervakning. (Vi kämpade med amning eftersom vi inte kunnat vara tillsammans så mycket de första dygnen men den kom igång, så inom några veckor helammade jag.) Hon tvångsmatades också var tredje timme med 60 ml för hon hade så lågt socker pga min diabetes. Jag menar inte på något vis skrämma er med ks. Som sagt utgångsläget var inte alls brs för oss och jag blev snittad tidigt.

    Lycka till :)

  • Ina82

    Blödde jätte lite efter ks jämfört med vanliga förlossningarna. Och snittet blev så fint! Syns knappt alls nu när två år har gått! :)

  • Ina82
    sommar 77 skrev 2018-03-23 22:25:12 följande:

    Ina82.... å det lät skönt att höra. Jag är väldigt nervös!


    Jag förstår du är nervös! Inte så lätt alla gånger att göra något man aldrig gjort tidigare. Men personalen är duktig. :) Jag tror mitt ks skulle ha gått bättre också om jag inte varit så slut och min flicka skulle mått bättre om hon fått vara inne lite till. Idag är hon en pigg och glad 2-åring så man ser inte alls att hon skulle haft något problem överhuvudtaget :)
Svar på tråden Skillnad, vanlig förlossning och planerat kejsarsnitt