Inlägg från: Essie1984 |Visa alla inlägg
  • Essie1984

    Hundar som springer ifrån sina ägare

    I eftermiddags skulle jag hämta min son på förskolan. Jag hinner inte mer än ca 50 meter innan jag ser en man med tre hundar komma gåendes längs med gatan jag bor på. Två av hundarna är kopplade. Den tredje och minsta hunden kommer springandes mot mig. Mannen har stannat till och han pratar i sin mobil. Hunden lyssnar inte när han ropar på den och när den nästan är framme vid mig stampar jag hårt i backen (det är isgata här hemma och jag broddar) med foten. Hunden blir förvånad och stannar. ?Gå härifrån!? säger jag bestämt och visar med armen. Mannen ropar på hunden som springer tillbaka. Mannen pratar forfarande i sin mobil. Han vänder ryggen åt mig när jag är jämte honom. ?Har du ingen kontroll på hunden får du hålla den kopplad!? skriker jag åt honom. ?Din jövla idiot!? skriker jag när han inte svarar mig.

    Jag är fortfarande arg och undrar nu varför många hundägare är så himla ignoranta och tror att alla älskar deras hundar? Jag tycker inte om hundar ett dugg. Jag är dessutom allergisk och vill absolut inte ha en hund som hoppar på mig eller smutsar ner mig alternativt förstör mina kläder.

    Nåde den hundägare som låter sin hund springa emot mina barn i full galopp...

  • Svar på tråden Hundar som springer ifrån sina ägare
  • Essie1984

    Den relativt lilla hunden (en större knähund) skulle kunnat välta omkull min son på 3 år. För honom skulle den inte vara så liten. Å alla hundar har en massa vassa tänder oavsett storlek. Jag vill inte att mina barn blir rädd för hundar, men rädd blir du, när en okänd hund galopperar emot en. Den här gången blev jag bara jävligt arg - på ägaren!! Hunden är ju bara en hund.

  • Essie1984
    erikaABC skrev 2018-03-23 18:34:25 följande:

    Jag blir lika förbannad jag. Bra att du skällde ut ägaren, Det är inte ok.


    Tack för stödet! :)

    Jag har ingen aning om hur hunden skulle reagera, men jag handlade instinktivt eftersom jag blev arg! Det verkade fungera. Ibland är det bra att ha reptilhjärnan till hjälp för den behövdes verkligen i eftermiddags.
  • Essie1984

    Ja, jag formligen avskyr frasen: Men han/hon är såååå snäll och vill bara hälsa/leka. Jaha? Det vill inte jag! Håll din hund kopplad om den inte kan gå fot brevid dig utan koppel.

    Mellanstora och stora hundar är mer skräckinjagande.

  • Essie1984
    Cadencee skrev 2018-03-23 18:45:49 följande:

    Förstår dig. Nu har vi egen hund men jag har blivit NÄSTAN omkullsprungen av en och samma hund typ 5 gånger sista halvåret... "hon vill bara leka och hälsa" och har ju även sprungit på vår hund och ja jag ser att hon vill leka men vår hund vill inte. Känns så olustigt men allt har alltid gått så fort så har blivit så chockad varenda gång det hänt... efteråt blir jag ändå så arg och förstår inte varför msn inte har sin hund kopplad när det dessutom är koppeltvång...


    Det går fort när en hund springer emot en och oftast runt en. Ibland hoppar de också. Det är det värsta...! Jag vill inte få hundhår eller smuts på mina kläder. Eller bli riven av klorna och ev. få kläderna förstörda. Jag vill helst inte ligga raklång på marken heller. Men han är ju såååååå snäll! :( :(
  • Essie1984

    Sen undrar jag om de inte rädd om sina hundar. Hunden kan bli överkörd eller jaga efter en katt och springa till skogs (vi bor grannar med skogen).

    Det finns väl många hundar som är hundilskna också eller bara vill gå sin promenad i lugn och ro...

  • Essie1984
    erikaABC skrev 2018-03-23 20:18:40 följande:

    Tips:

    Gå fram och ge hundägaren en bamsekram. Om den säger något eller ser förvånad ut säger du soligt: "jag vill bara hälsa, jag är inte farlig, är du rädd för människor?


    Hahaha, det var det jag sa till min man att jag skulle ha gjort! ;D Jag kanske skulle ha pussat honom på näsan också! Men vadå?! Jag ville bara hälsa! Jag är sååååå snäll! :D
  • Essie1984
    Essie1984 skrev 2018-03-23 20:27:35 följande:

    Hahaha, det var det jag sa till min man att jag skulle ha gjort! ;D Jag kanske skulle ha pussat honom på näsan också! Men vadå?! Jag ville bara hälsa! Jag är sååååå snäll! :D


    Om min man hade gjort det jag skrev ovan hade mannen garanterat blivit arg! :D Synd att jag inte är född man (just i det avseendet och gällande den situationen).
  • Essie1984
    Kixky skrev 2018-03-24 12:29:21 följande:

    Bra gjort! /Hundägare


    Tack! :)

    Jag var inte arg på hunden utan på ägaren. Hunden är som sagt bara en hund. Den såg väl att mannen hade nollkoll eftersom han babblade i mobilen och passade på att rusa i väg...
  • Essie1984
    Kixky skrev 2018-03-24 12:56:29 följande:

    För övrigt som svar på din fråga så är det att det finns idioter överallt i alla former, även de som är hundägare. Stöter på dem rätt ofta ute, folk som släpper fram sina hundar trots att man visar så tydligt det går att man inte vill att de ska hälsa på sin egna hund. Var och varannan promenad får man stoppa hundar som kommer springande emot en, eller lyfta upp sin egna i famnen om det är större hundar som kommer springande.

    En gång mötte jag t ex en man med tre hundar och då tog jag in min hund nära/bakom mig, gjorde kopplet kort och backade några steg, för att visa att min inte skulle hälsa. Vad gör då mannen om inte att släppa fram sina hundar ändå? Då fick jag ryta ifrån och säga att "min ska inte hälsa". Som svar på det började mannen skrika att han minsann "inte är någon tankeläsare". Men då röt jag tillbaka att "det hör till normalt vett att inte släppa fram sina hundar utan att fråga". Vilket han då bara hånskrattade åt. Så idioter finns det gott om.

    Sedan alla dessa hundägare som vill att deras hund ska hälsa men så har de en osocial/bitsk hund som inte gillar andra hundar?!

    Hundar sprider ju dessutom sjukdomar dem imellan och dessutom "löper" ju tikar imellanåt så ser inte varför man tar för givet att alla ska hälsa. Som människa springer man ju inte fram och ger en kram till varje mötande.

    Hör dessutom om och ser ofta hundar som blivit skadade på olika sätt, förlorat ögon, som fått bitskador eller liknande just på grund av andra dåliga ägare som inte har koll på sina hundar.

    Ot och kanske ska skapa en egen tråd men har inte själv haft hund tills förra året. Jag hade samma erfarenhet som i TS men nu när jag blev hundägare själv så öppnades en helt ny värld av idioter.

    Så om du tror/tycker hundägare är idioter så har du ändå bara hört/sett en bråkdel.


    Även om jag kunde ha en hund skulle jag inte våga skaffa en pga att det finns hundägare som du beskrivit ovan. Fy vad hemskt! :(

    Nu är jag inte särskilt rädd för hundar (bara de lite större hundarna och enbart när de springer lösa och rakt emot mig), men tänk om jag hade varit hundrädd...? Det är väldigt tanklöst att släppa sina hundar på okända människor och hundar som inte vill ha kontakt med andras hundar. Hundarna kan bita varandra riktigt illa i värsta fall. :/
  • Essie1984

    Jag såg att jag skrivit att jag inte tycker om hundar. Hundar är väldigt fina djur och jag tycker om djur. Jag vill bara inte bli påtvingad andras djur. Jag slänger inte min katt i famnen på människor som aldrig träffat honom tidigare. Min katt är en väldigt snäll katt. Men han är ett djur och du vet aldrig riktigt vad de tänker göra.

    Jag tycker inte om hundar som jag inte känner med andra ord. Jag har inte så mycket kontakt med hundar pga min allergi.

  • Essie1984
    Kixky skrev 2018-03-24 15:40:11 följande:

    Ja det är enerverande. Men även alla dessa som sticker fram en hand eller hälsar på hunden utan att fråga. Skulle aldrig göra det utan att fråga, fick man ju lära sig redan som barn. De som är artigast är faktiskt barn, de frågar alltid innan och har bra hand med djur oftast. Det är vuxna människor som inte sköter sig.


    Ja, det där begriper jag inte heller! Hunden kanske är rädd för främlingar. Mina två barn har inte klappat någon hund utan att ha frågat (vad jag vet om). De är lite avvaktande till hundar - precis som jag - men de är inte rädda för dem (ännu. De kanske hinner bli). Vi brukar nöja oss med att titta på hunden och säga att den är fin eller söt/gullig! :)
  • Essie1984
    FallenAngelNr1000 skrev 2018-03-24 22:35:48 följande:

    Hundar som springer ifrån sina ägare är lika jobbigt...

    som barn som rusar fram i ansiktet på hundar. Kan inte föräldrarna sätta sina ungar i koppel ? Menar, dom kan bli lika skadade av en bil, cykel eller vad som helst ? Kanske, kanske inte av en hund, "men jag gillar inte ungar," vill att dom ska hålla avstånd o inte rusa fram.

    P.s. Jag gillar visst ungar. Skrev bara så över för att skriva en "motsats" blandat med faktiska händelser. D.s. 


    Ja, jag är medveten om att det händer och anser (som förälder till två barn) att de föräldrar som låter sina barn springa fram till en främmande hund är helt dumma i huvudet - precis som hundägare som släpper sina hundar lösa på okända människor! Koppeltvång på båda!
  • Essie1984
    Mortiscia skrev 2018-03-24 21:50:14 följande:

    Hundar ska vara kopplade i tättbebyggt område, det finns lagar kring detta. Förutom det finns folkvett! Du gjorde helt rätt ts, det spelar ingen roll om det är en relativt liten hund, det kan finnas många orsaker varför man inte vill ha hundkontakt. Sedan har vi ju klassikern "nej men den har aaaaldrig bitit någon förut!", jo tjena. Själv får man åka och få stelkrampsspruta för att hundar har hela munnen full med bakterier, för att inte tala om det de får i sig från egna eller andras rumpor. Blä!


    Tack! :)

    Ja, det är koppeltvång på hundar som inte kan gå fot brevid sin ägare utan att rusa iväg mot främmande människor, hundar, övriga djur, m.m. Men är man en idiot förstår man inte det. Det är tydligt!

    Ja, hundar är rätt vidriga som äter sitt eget och andra djurs avföring. Inget jag skulle vilja ha i sängen och gosa med!
  • Essie1984
    Kixky skrev 2018-03-24 21:39:32 följande:

    Ja precis! Jag visste faktiskt inte det tills jag skaffade hund själv och började läsa lite om hundpsykolgi, att just osäkra hundar kan uppfatta det som lite hotfullt när folk liksom hukar sig över dem samt kommer fram och "stirrar" i ögonen på dem. Tydligen är det också viktigt som ägare att "respektera" hundens gränser och om den inte vill hälsa på alla den möter så ska den inte behöva göra det. Vilket däremot många har svårt att acceptera.

    Tyvärr har just såna jobbiga människor varit en stor anledning till att min hund blivit mer osäker. När någon kommer fram nu oförberett så brukar hon hoppa bak och börja skälla. Den vanligaste reaktionen hos dessa personer är då att hålla på ännu mer. De kan tom. börja säga hur jag ska göra, att jag ska släppa på kopplet m m.

    Antar att jag som mer nybörjare är lättare offer för dessa då jag är mer ovan. Har blivit bättre däremot att säga ifrån men många gånger blir man överrumplad.

    Haha. Har visst mycket inneboende frustration för detta ämne :)


    Jag har läst mycket om hundar och deras beteende pga att jag är lite rädd för mellanstora och stora hundar (när de rusar emot mig. Inte när de går i koppel eller snällt går brevid sin ägare).

    Människor tycker oftast om hundar och det verkar som att de tror att alla hundar är glada, mysigs och vill bli klappade samtidigt som de inte vet ett skit om hundens kroppspråk.

    Det låter ju inte klokt att människor talar om för dig hur du ska uppfostra och hantera din hund. Bra att du säger ifrån när din hund visar väldigt tydligt att den inte vill hälsa på främlingar som tycker att den är ju såååå fin och gullig - jag måste bara gå fram och klappa den.
  • Essie1984
    FallenAngelNr1000 skrev 2018-03-25 08:15:27 följande:

    Möter en del hundar som jag ser direkt att den hunden mår inte bra! I dessa fall vill jag verkligen hälsa på hunden o ev göra en snabb kontroll av den. O därefter gärna prata med ägaren om vissa funderingar. För allt för ofta ser man människor som tror att allt är bra o inte alls förstår sin hunds signaler. Ofta är det ägaren som drar i kopplet o säger att hunden inte vill hälsa, fast hunden står där o VILL hälsa ! Det har inget att göra med hunden att göra, utan att ägaren har sin fördomar. PRATA KAN MAN JU ALLTID GÖRA! Man måste inte gå ända fram till hunden o det gör iallafall inte jag när man märker att ägaren "ser och förstår" problemen.

    Men det slutar oftast med att ägaren sliter o drar i sin hund (hund som inte alls vill gå utan att hälsa. O på det så har dom koppel runt halsen ! Då blir man faktiskt ganska sne o fråga varför dom inte använder SELE när dom ska slita i sina bästa vänner? Märker att många människor ljuger dessutom. De som pratar om att de är hundrädda, ska alltid lägga till att dom är allergiska. Så kan det visst vara men ibland är det så genomskinligt att det är ren lögn. Även dom som bara ogillar att se en duktig hund kan påstå att dom är jätterädda, samtidigt så står dom kvar på plats o gapar om kopplet istället för att skapa sig större avstånd (vilket är en naturlig reaktion) att fly ifrån något man är livrädd för ! Men de glömmer visst bort det o står där med hunden framför sig o ger avsmakliga blickar till den samtidigt som dom lutar sig framåt o böjer ner huvudet. "Jo men tjena, dra den om rödluvan också när du ändå håller på¨"!


    Varför lägger du dig i hur andra hundägare hanterar sina hundar? Så du menar att bara för att hunden VILL hälsa ska det vara lugnt för både ägaren och personen och/eller den andra hunden...? Det fungerar inte riktigt på det viset! Det är faktiskt ägaren som måste ta beslut åt hunden. Visst, om den drar mycket kan man sätts på den en sele. Det är upp till hundägaren.

    Och ditt skitsnack om att människor ljuger om både hundallergi och hundrädla till höger och vänster - skulle du tycka det var bättre om de sa att de avskyr både dig och din hund istället för att ljuga för dig? De avskyr antagligen dig eftersom du inte har någon pli på hundskrället och de tycker illa om hunden för att den skräms och blir därmed ett hot.

    Antagligen är de bara hundrädda eller allergiska. Du bör utgå från det när någon ilsknar till för att din stora/lilla skit till hund galopperade fram och skrämde livet ur dem.
  • Essie1984

    Instinktivt flyr, slåss eller fryser du när du blir utsatt för faror/hot. Därav gapandet om kopplet eller annat trots rädsla för hunden.

Svar på tråden Hundar som springer ifrån sina ägare