Inlägg från: Anonym (Fyll i anonym signatur.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fyll i anonym signatur.)

    Hur långt går en förälders rättigheter?

    1. Så länge morsan inte äger lägenheten eller företräder hyresvärden på något vis så har morsa inte ett skit att säga till om.

    2. En förvaltare kan, beroende på hur omfattande uppdraget är, ha rätt att vräka dig under vissa omäständigheter.  Är dock väldigt osanolikt att din flickvän skulle ha förvaltare. Om morsan är godman så kan hon inte göra något mot din flickväns vilja.

    Lycka till.

  • Anonym (Fyll i anonym signatur.)
    ArcBird skrev 2018-03-23 22:20:17 följande:

    Det glömde jag också att nämna haha, det är en hyresrätt, och hennes morsa står tyvärr som "ägare" eller vad man kallar det, och irriterande nog, ifall det har nån betydelse egentligen, så är hyresvärden också min flickväns styvfar, dvs morsans man haha


    Då blir det lite svårare. Vill du kämpa emot så folkbokför du dig i lägenheten snabbt som hundan. Har du e-leg så kan regga dig på dagens datum till och med. Skriv sen ett inneboendekontrakt med din flickvän. På så sätt så måste de vräka dig vilket tar en jävla tid om du motsätter dig det. I slutändan så lär du åka ut eftersom din flickvän i realiteten har tagit in dig som tredjehandshyresgäst utan hyresvärdens medgivande. Blir dock ett jäkla jobb för dem då de måste gå via kronofogden för att få dig avhyst.
  • Anonym (Fyll i anonym signatur.)
    ArcBird skrev 2018-03-23 22:42:42 följande:

    Hmm jaru, är tyvärr inget alternativ att folkbokföra mig där än :/  Har hon faktiskt sådan makt för att hon står som hyresgäst? Även fast hon inte bor där och det är rakt emot hennes dotters önskemål?


    Du har ju såklart inte rätt att bo i en lägenhet om det är mot inneharen av hyresrättens uttryckliga vilja. Om du dessutom inte bor där "på pappret" så har hon till och med rätt att handgripligen slänga ut dig själv och byta låsen etc.
Svar på tråden Hur långt går en förälders rättigheter?