• NELJ

    Hur långt går en förälders rättigheter?

    Hmm... Jag tänker så här. Din flickvän har en funktionsnedsättning som kan påverka hennes beteende i relationer. Hon kan ha svårare att stå på sig och säga nej till saker som kanske inte känns ok. Jag skriver kan ha för autism beter sig olika hos olika personer. Hennes mamma har förmodligen skyddat henne under hela uppväxten. Du dyker upp, det går jättefort, du vill flytta in.

    Du är säkert en jättefin kille men jag kan också förstå mamman som blir rädd. Jag rättfärdigar inte hennes beteende men kan du tänka dig att ringa henne och träffa henne på en fika eller något? Så ni lär känna varandra och hon får en möjlighet att förstå att du inte bara utnyttjar hennes dotter?

  • NELJ
    ArcBird skrev 2018-03-23 23:14:31 följande:

    Det är som du säger och jag förstår också detta, tänkte iaf eventuellt börja med att skriva till henne på messenger ;) Vad som är snett i denna situation är ju att hon har så grymt mycket förutfattade meningar om mig. Om hon trotts alla mina tillmötesgående ansträngningar ändå vill sätta sig på tvären, så är ju frågan vad man bör göra.. har tänkt lite på ifall orosanmälan till socialen kan vara aktuellt. Basically säga att hon diskriminerar, och utsätter dessutom hennes dotter för press i denna situation iomed allt som tillkommer detta..


    Jag kan inte det juridiska men tror spontant att en orosanmälan inte funkar så länge din tjej inte har en förmyndare eller nåt sånt. Då är väl det snarare vettigare att ni tillsammans hittar ett nytt gemensamt boende.

    Men jag hoppas att mamman lyssnar på dig. Försök att lyssna på henne och vara så ödmjuk du kan. Det kanske tar en stund men förhoppningsvis inser hon att du vill hennes dotter väl.

    Lycka till!
Svar på tråden Hur långt går en förälders rättigheter?