• 1234568

    Hur långt går en förälders rättigheter?

    Hej,

    Jag kan till en viss del förstå din flickväns mamma. Hon har säkert skyddat och tagit hand om din dotter i över 20 år, med det mesta. Hon känner sin dotter bättre än dig, och är nog säkert livrädd att dottern ska börja må sämre.

    Du är säkert en jätte bra kille, men flickvännens mamma se nog bara "tänk om det värsta händer" och är rädd om sin dotter och allt hon byggt upp för att kunna fungera bra i samhället.

    Jag skulle ge dig rådet att försöka tala med mamman. Inte messenger, ring henne (så gör vuxna). Förklara hur du tänkt saken (att du ska söka eget boende), för att även du vill veta att allt fungerar en längre tid innan ni flyttar ihop permanent. Men att du nu behöver ett boende för jobbet du skaffat. Kanske hon har något tips om en lägenhet?

    Sedan tycker jag att du erbjuder dig att betala halva hyran under tiden du bor där. Det kommer få mamman att inse att du inte är ute efter att utnyttja hennes dotter ekonomiskt. Och det är ju så man gör när man bor med någon, man betalar halva hyran.

    Påpeka att på det här viset så får ni alla också en bra möjlighet att alla lära känna varandra. Och att tilliten kan börja växa. Och förklara att du verkligen tycker om hennes flicka och vill henne väl.

    Jag tror du kan komma långt med det här. Och möts du av mothugg, så ligg lågt ett tag. Den här mamman verkar behöva få lite tid på sig att smälta saker. Ett mothugg på första samtalet behöver inte nödvändigtvis betyda dåliga saker. Men jag tror mamman kommer behöva smälta saken under några dagar först.

Svar på tråden Hur långt går en förälders rättigheter?