• Kawthar

    Böneutrop!

    Jag är mot förbud mot böneutrop då det redan existerar och har gjort nu i flera år. Fittja moské var först ut år 2013 och därefter har tror jag en annan moské har detta. Alltså inte så att alla moskéer i Sverige börjar med det som en del påstått i tråden samt att det fortfarande gäller 2-3 min vid 12-13 tiden beroende av årstid, så att ?mussarna? skulle ha nån hemlig agenda att börja med 5 böneutrop om dagen är ren och skär lögn. Det finns absolut inget belägg för detta.

    För det är ju som så att vi har klockor idag, larm och mobiler som talar om för oss när vi ska be våra böner, däremot är det ett vackert inslag för en muslim att få höra böneutropet vid fredagsbönen som är våran gemensamma bön där imamen ger en predikan, likt söndagsmässan för kristna.

  • Kawthar
    Anonym ("Svenska tokvänstern") skrev 2018-03-27 15:53:17 följande:

    Tänker att det börjar med en gång i veckan, men att det på sikt kommer bli mer än så.


    Böneutropet har existerat i Sverige sedan 5 år tillbaka och är fortfarande efter alla dessa år endast ett inslag på 2-3 min fredag lunchtid. Finns heller inga belägg på att det skulle utökas så du målar upp en falsk bild som inte har någon verklighetsförankning annat än i ditt huvud.
  • Kawthar
    sextiotalist skrev 2018-03-27 15:51:00 följande:

    Jag är ambivalent, hade det varit en gång i veckan, till fredagsbönen, inga problem. Men jag vill inte ha böneutrop fem gånger om dagen som i de muslimska länderna (som någon skrev, det finns klockor som kan användas)


    Det är bara en gång i veckan ,och det finns ingen moské som ansökt om att utöka detta sedan 2013 när första böneutropet inträffade.
  • Kawthar
    Anonym ("Svenska tokvänstern") skrev 2018-03-27 16:25:09 följande:

    Ok.

    En gång eller flera gånger, tycker man bör bosätta sig i Mellanöstern om man vill leva som i Mellanöstern.

    Begriper inte varför vi ska visa tolerans mot en ideologi som helt saknar tolerans.


    Det är en väsentlig skillnad på en eller flera gånger så håll dig till fakta istället. Islam är inte Mellanöstern , islam är en religion som 1,7 milj människor praktiserar så man kan inte flytta till dit.
  • Kawthar
    Anonym (självklart) skrev 2018-03-27 16:34:47 följande:

    Än.

    Men det betyder inte att förändringsriktningen inte finns där.

    Man kan titta på andra länder där förhållandena har varit mer gynnsamma för islamistiska idéer hur det har gått där. Titta på valfritt land i Asien. Ju större grupp muslimerna har varit från början. Ju fortare har omvandlingen mot ett islamistiskt samhälle gått.


    Vad vet du om den förändringstiktningen, du kan inte spå framtiden. Däremot visar fakta att efter 5 år är det endast 2 moskéer i Sverige som har böneutrop och det fortfarande gäller 2 min en fredagsförmiddag. Det har inte ändrats till någon riktning alls så dina spåtalanger ger jag inte mycket för. Är det svårt att hålla sig till fakta och inte låta dina villfarelser löpa amok. Vilka länder tänker du på ang böneutropet?

    Kollade vad som stod om detta och villkoren för tillståndet var att högtalarna, som placerades i höjd med balkongen på minaretens utsida, endast var riktade åt tre väderstreck och att ljudnivån inte översteg 60 decibel, vilket är en ljudnivå av ett samtal mellan två personer och fågelkvitter typ. Detta avser fittjas moské i Sthlm, som förövrigt ligger avsides kring natur och en sjö.
  • Kawthar
    Anonym (självklart) skrev 2018-03-27 17:05:07 följande:

    Riktningen kan vi se sedan länge.

    Separata badtider för kvinnorna och ingen manlig badpersonal. Särskilda skolor som loooovar att följa svensk läroplan. Könsseparerade skolbussar och lektioner (trots vad man just lovat). Krav på halalmat i svenska skolor och förskolor. Krav på egna helgdagar. En moské (men ingen minaret) Sedan en minaret. Nu, krav på böneutrop (men bara en gång i veckan).

    Små steg i taget.

    "Ni har klockorna. Vi har tiden."

    Med ett nick ur koranen är det förståeligt att du vill spela ned detta men inte ens normala icke-troende muslimer vill gå den islamistiska vägen. Detta är krav från konservativa muslimska krafter.

    Böneutrop är inte en teknokratisk fråga om decibel och tidpunkter utan en fråga om krafter som vill omvandla vårt samhälle.


    Igen, vi diskuterar böneutrop. Håll dig till ämnet istället eller har du inga vettiga argument?

    Hur får du en ödmjuk förfrågan till krav är ett mysterium.

    Absolut är det en frågan om decibel för någon som säger sig störas av ljudnivån, därför angav jag nivån här. Vi diskuterar om ett böneutrop en gång i veckan med en ljudnivå av en samtalston mellan två personer eller fågelkvitter.

    Men ok, ur din islamofobiska synvinkel är detta inget argument för dig. Du vill helt enkelt inte ha muslimer i Sverige punkt. Det är inte mycket mer att diskutera med dig annat än att Sverige , mitt land, är ett öppet, fritt och demokratiskt sekulariserat land

    där det råder religionsfrihet och yttrandefrihet. Lev med det.

    Av ren nyfikenhet, vad är en icke-troende muslim??
  • Kawthar
    Abegayle70 skrev 2018-03-27 19:15:53 följande:

    Vad säger du om muslimska församlingen i Ljungby som säger nej till böneutrop?

    www.dagen.se/nyheter/muslimer-i-ljungby-sager-nej-till-boneutrop-1.1119010

    "Abdelhak Lahouarichri tycker inte att det är något positivt att få ha böneutrop i Sverige."

    Liksom en annan muslimsk församling i Malmö:

    www.skd.se/2011/10/18/forsamlingen-ville-inte-ha-utrop/

    Några citat

    "Rättigheterna sträcker sig långt att man inte inkräktar på andras rättigheter. Rätten till frihet från religion ska också accepteras."

    "Minoritetens krav kan aldrig påtvinga sig majoriteten"

    "Vi behöver inte störa andra"

    "Vi bor inte i ett muslimskt land"


    Muslimer är ingen homogen grupp, precis som judarna har vi olika uppfattningar. För ingen gillar väl att placeras i ett fack pga av ens religion, folkgrupp, kultur, politisk inriktning eller annat och det liknas islamofobi , rasism och antisemitiskt(ett ord du gillar att svinga med)
  • Kawthar
    Abegayle70 skrev 2018-03-27 20:13:19 följande:

    Har du något emot att jag engagerar mig i frågor som rör antisemitism, eftersom du uttrycker dig på det viset?

    Nä, muslimer är ingen homogen grupp. Därför tycker jag att det är relevant att ta upp att det finns muslimer i Sverige med rakt motsatt åsikt till din.


    Nej man ska engagera sig i frågor man brinner för absolut, varför tar du åt dig på ett negativt sätt?

    Aron Verständig, ordförande i Judiska Församlingen i Stockholm, jämförde motståndet mot böneutrop med motståndet mot judar i Sverige under 1700-talet. Han skriver:

    Men denna argumentation för onekligen tankarna tillbaka till 1700-talets motstånd mot judisk invandring

    Så uppenbarligen tänker heller inte alla judar lika i alla frågor , surprise...
  • Kawthar
    Anonym (självklart) skrev 2018-03-28 13:44:22 följande:

    Det är bara ett mysterium för den som vill låtsas att det är ett mysterium. För den som vill likställa det med ?fågelkvitter?. 

    Böneutrop är tillsammans med alla andra konservativa muslimska krav, som de jag räknade upp, en del i ett försök från konservativa muslimer att anpassa Sverige efter islam. Böneutropet har inget att göra med hur många decibel det låter. Böneutrop är en del av en försök att förändra vårt samhälle. Förkunnandet av en religions maktutövning över detta samhälle. 

    Men en stor del av muslimerna i Sverige, kanske de flesta, är kulturella muslimer. Precis som de flesta av oss svenskar är kulturellt kristna. Dvs vi firar våra kristna högtider, vi döper våra barn och begraver våra döda i en kyrka. Utan att vi kanske egentligen tror att Jesus och Gud kommer att ta hand om dem. Dessa kulturella muslimer skiter egentligen i ?allahs? och ?profetens? vilja och lever normala svensson-liv men de firar sina högtider och de har sina seder ändå. DE vill inte att konservativa muslimska krafter skall driva Sverige i en islamistisk riktning. DE vill inte ha böneutrop, könssegregerade skolor och separata muslimska familjelagar om skilsmässor och arv. DE är de första offren för ett ökande islamistiskt inflytande. 

    Och det enda du har kvar är att kalla mig ?islamofob?.


    Böneutropet i fittja moské har en ljudnivå på 60 decibel vilket är lika högt som en konversation mellan två personer till fågelkvitter. Där har vi ljudnivån! Något intressant är också den heta efterfrågan på bostäder i just det området. Trots böneutropet vill säga, och det byggs ut ännu mera. Priserna har faktiskt stigit avsevärt sedan böneutropets införan. Och det är en fråga om ljudnivå för det ligger på polisens bord nu. Det är polisen, inte kommunen, som fattar beslutet. Men polisen har bett politikerna se vad miljöbalken säger om ljudnivåer utomhus. På onsdagen kom svaret: Ett eventuellt böneutrop måste anpassas till reglerna för maximal ljudnivå.

    ? Vi i nämnden tittar bara på frågan utifrån miljöbalken och hur lagstiftningen ser ut kring ljudnivån och har kommit med ett förslag på yttrande. Det är en fråga om ljudnivån, säger Tobias Adersjö om förslaget som togs av miljö- och hälsoskyddsnämndens arbetsutskott.

    Han poängterar att de utifrån miljöbalken inte kan ta hänsyn till ljudutsändningens innehåll och budskap.

    ? Det är polisens uppgift.
Svar på tråden Böneutrop!