Inlägg från: Linneisen |Visa alla inlägg
  • Linneisen

    SYSKON 2019

    Anonym (typ sladdis) skrev 2018-05-10 09:56:12 följande:

    Ja, vi började igår kväll kunde inte hålla mig... men han är sån som oftast behöver någon dag eller två mellan gångerna. Så det kan bli knepigt. Men får helt enkelt försöka kåta upp varandra på dagarna så det blir lättare för honom att komma.

    Sen undrar jag påverkas ÄL testerna av sperma?


    Nej det tror jag inte. Vi hade sex 1-2 ggr om dagen runt ägglossning och det verkade inte påverka :)
  • Linneisen
    Anonym (typ sladdis) skrev 2018-05-10 21:33:48 följande:

    Okej, så bra så att man vara säker på att ÄL testerna är opåverkade.

    Ja, det kommer inte gå.., jag vet inte men det verkar som att han får prestationsångest av att sexa så ofta oavsett om det är kring ÄL... jag är inte kaxig just nu. Känns som att jag vill detta mer än han och hamnar i en lite svacka. Men kanske är det så, kanske ska man inte anstränga sug för mycket. ????


  • Linneisen
    Anonym (typ sladdis) skrev 2018-05-10 21:33:48 följande:

    Okej, så bra så att man vara säker på att ÄL testerna är opåverkade.

    Ja, det kommer inte gå.., jag vet inte men det verkar som att han får prestationsångest av att sexa så ofta oavsett om det är kring ÄL... jag är inte kaxig just nu. Känns som att jag vill detta mer än han och hamnar i en lite svacka. Men kanske är det så, kanske ska man inte anstränga sug för mycket. ????


    Det är jobbigt att ha sex för att man "måste" så frekvent. Ni kanske kan prata om det?
  • Linneisen
    Anonym (typ sladdis) skrev 2018-05-10 22:15:26 följande:

    Generellt så vill han inte prata om sex, många gånger måste jag dra ur honom saker kring sex. Det är svårt för honom uppenbarligen, varför vet jag inte.


    Okej jobbigt... :/ Men du får försöka framföra att detta är viktigt för dig och hur ni kan lösa det hela.
  • Linneisen
    Felicia1022 skrev 2018-05-10 23:03:10 följande:

    Halloj!

    Vi har en flicka på snart tre år som vi längtar efter syskon till nu <3

    Skulle ni klassa detta som positivt? Ägglossningtest. Mina tidigare test från den 3 maj fram till idag har varit väääldigt svaga. :) Det började stegra igår tror jag.

    Har haft väldigt ont i högra äggstocken hela dagen idag (har alltid känt av ägglossning väldigt mycket i form av smärta i äggstockarna) Kvällsurin från ikväll på stickan på bilden som det inte står datum på.

    Har alltid haft kort och regelbunden menscykel. :)

    Det här va sista ägglossningtestet så jag hade tur att det stegrade rejält nu, haha.


    Det är inte riktigt positivt men lär vara positivt idag! Så det är bara att mysa på :)
  • Linneisen
    SoSS15 skrev 2018-05-15 18:22:21 följande:

    Jag kommer inte att använda mig av ägglossningstester på en gång, jag kommer nog bara känna mig stressad och velig med såna. Så vi kommer sexa på oskyddat i kanske 6 månader, vi har ändå sex några gånger i veckan så det lär ju gå ändå, tänker jag! :D haha.. stressen i sig är ju inte bra för att bli gravid så tänkte skona mig från det, inte min grej helt enkelt :) 

    Hur går det för er? Jag bara väntar på att tiden ska flyga förbi så vi kan börja! :D 


    Jag kan annars rekommendera ältester för då kan ni se till att det finns så många spermier som möjligt när ägget släpper. Det är en stor fördel. Iallafall första månaden. Men ni gör som ni vill :)
  • Linneisen

    Alltså, att man kan testa första månaden för att man sätter igång på allvar då och det är kul. Fast blir du stressad är det ju inte så kul.

  • Linneisen
    SoSS15 skrev 2018-05-15 19:48:13 följande:

    Nackdelen är ju att det då skulle kosta en förmögenhet eftersom min cykel är oregelbunden, ägglossningen kan ju variera extremt och om jag då ska testa varje dag så blir det ju typ 10 test i månaden... 


    Det finns billiga tester på internet att köpa.

    Båda min barn, den som ligger och sover i spjälsängen just nu, och den pyttelilla i magen, har blivit till med hjälp av ältester så enligt mig är de superbra iallafall! :)
  • Linneisen
    Milian03 skrev 2018-05-16 15:55:23 följande:

    Ni som testar med stickor.

    Hur är era äl-test EFTER ni haft positivt?Är de helt blanka eller är de fortfarande starka men ej positiva och sjunker sen teststreckets styrka några dagar efter eller hur är det?


    Först var det ett starkt streck fortfarande men sen en vecka senare när jag testade var det väldigt svagt. Inte blankt men svagt.
  • Linneisen
    Hes92 skrev 2018-05-23 11:33:59 följande:

    Vi har en kille på 10 månader och har precis börjat köra oskyddat med förhoppning om ett syskon under 2019!

    Körde med NC förra gången, hade sex 1 gång under ÄL och blev gravid på första försöket. Denna gången är tanken att bara köra på när lust infaller.

    Men är lite orolig över hur det blir om jag ( förmodligen) får min mens. Vet ju att oddsen för att det ska gå lika snabbt igen är småååååå, men känner mentalt att det vore lite jobbigt om det tog tid nu... Hur känner du för det?


    Hur jag känner för om det skulle ta tid? Jo det hade varit väldigt jobbigt. Jag skulle aldrig vilja ha oskyddat sex bara när vi får lust för att aldrig veta om vi prickar in ägglossningen skulle vara stressande. Har man prickat in ägglossningen vet man det iallafall även om väntan till bim är låång och stressande det med.

    För många funkar det säkerligen med oskyddat sex men inte ha koll på ägglossning, men när jag har bestämt att försöka bli gravid vill jag försöka "ordentligt."

    Jag blev gravid igen på första försöket så nu väntar vi syskon i januari! <3
  • Linneisen
    Hes92 skrev 2018-05-25 10:08:53 följande:

    Men grattis! Missade att du redan var gravid!

    Jag känner precis som du gällande "ordentligt" försökande. Dock vill min sambo tar det mer som det kommer. ( fan ta alla hollywood filmer!)

    Vi har pratat mycket om detta, och jag sa att det är ju omöjligt för mig att inte bli mer sugen vissa dagar eftersom jag nu sååå tydligt känner av ägglossningen! Och eftersom vi båda är överens om att vi vill ha ett syskon så förstår jag inte poängen med att ta det som det kommer... 


    Tack så mycket! Jag har nog inte varit så tydlig med det i just denna tråden.

    Ah min sambo hade också kunnat köra på som det kommer men eftersom jag så gärna ville testa med ältester så var han med på det.

    Är det att han får prestationsångest eller något sånt? Att det blir 100% på allvar?
  • Linneisen
    Hes92 skrev 2018-05-28 15:50:15 följande:

    okej.

    Nej det skulle jag inte säga. Det har aldrig varit ett problem  för honom! Det är nog mer att han inte vill att det ska vara så uppstyrt, vara sååå planerat. Vilket inte passar mig så bra som när man väl bestämt något vill ge 300% hehe.


    Ah men om problemet inte ligger där så är det ju inte alls lika känsligt för dig att ta upp och prata om det. Förklara för honom hur du känner o tycker och om han kan tycka det är okej att ni kör på under konstaterad ägglossning. Barn är någonting som borde vara uppstyrt och planerat. Hela min vardag är uppbyggd av planer och struktur, mattider o sovtider, för annars blir inget bra. Graviditeten i sig kräver också planering med alla barnmorskebesök o allting man ska hålla koll på att inte äta o göra osv. Ni har väl fler barn så det vet väl ni ;D
  • Linneisen
    SoSS15 skrev 2018-07-12 13:11:07 följande:

    Tror ni man kan ha en nidblödning så tidigt som 4-5 dagar efter ägglossning? :/


    Definitivt. Jag hade nidblödning 4 efter ägglossningen denna gång. Småblödningar i tre dagar samt skarp mensvärk första dagen. Plussade rejält tidigt sen, 8 dagar efter ägglossningen.

    Nu är jag i vecka 14 <3
  • Linneisen
    SoSS15 skrev 2018-07-13 12:42:22 följande:

    Åh! :D jag har bara läst överallt att nidblödning kan ske 7-10 dagar efter äl, men då kan det vara tidigare ändå alltså! :D

    Hade jätte liiiiite rosa i trosan igår nämligen, och haft molvärk sedan dess... :O Men kan ju lika gärna inbilla mig känns det som! x''D vore helt sjukt om det tog sig på första försöket som till och med bara blev lite haffsigt...


    Nej man kan få nidblödning när ägget fäster så det beror på det. Mitt ägg fäste tidigt.

    Nej då, både min dotter och den lilla i magen blev till på första försöken :)

    Men det kan likaväl vara sköra slemhinnor eller pga samlaget(litet sår skapades) som orsakade blödningen för dig. Men jag är nästan helt säker på att jag hade nidblödning pga den skarpa mensvärken och att jag fick plus så tidigt sen.
Svar på tråden SYSKON 2019