Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Vad har du i pastasalladen?

    Det viktigaste för en god pastasallad är att pastan inte blivit sladdrig i mitt tycke, detta sker för ofta tycker jag när man fått äta den när andra gjort den.
    Så man får plocka bort nån minut från koket för få det bra.
    Sen seger pastan i en del god smak, och samtidigt inte så sladdrigt.
    Men även när det legat en dag så kan det vara gott, då smakerna utvecklats i stället.

    Vill man ha protein som inte är ifrån djur, så är ju böner den enkla lösningen som även passar bra i en pastasallad men inte för mycket i mitt tycke.
    För då blir mindre pastasallad över det.
    Och man kan nästan ta vilken böna man vill, så en som ser bra ut funkar utmärkt.

    Gjorde nått enkelt igår som kanske inte faller under pastasallad, men skulle kunna med små förändringar.
    Det var egentligen en bönsallad med lite fussili och riktiga isterband.

    Denna gång var det stora vita bönor, sen yamasa, äppelcidervinäger, srisha, vitlök, lök, röd paprika för lite färg, hoisin, avkok ifrån bönorna, sesamolja och en skvätt torr sherry oloroso.
    Kom senare på att jag glömde ingefära och sesamfrön, men det får göra dom sällskap idag.
    En väldigt enkel och snabb bönsallad, som med enkelhet går göra om till pastasallad om man så önskar.


    hur många meter var det?
Svar på tråden Vad har du i pastasalladen?