Inlägg från: gamlapappan3 |Visa alla inlägg
  • gamlapappan3

    Tjej jag träffar riskerar utvisning :(

    Ur Migrationsverket kan det knappast handla om en liten lögn. Ska det ha någon betydelse när det gäller en person som nyligen kommit till Sverige måste det vara så att hon inte skulle ha fått uppehållstillstånd ifall uppgiften varit känd för Migrationsverket när de fattade beslut. Hur som helst måste det varit en stor lögn eftersom den hade avgörande betydelse för huruvida hon skulle ha fått stanna eller inte.

    En fråga som är viktig är att personens identitet säkert kan fastställas, t.ex. födelsedatum. Har man någon kännedom om hur situationen är i många länder inser man det orimliga i ett sånt krav. Det är helt omöjligt för många i världen att med någon säkerhet kunna bevisa vem man är och var och när man är född.

    För den som vistats legalt mer än fyra år i Sverige måste det dock handla om något extremt allvarligt för att uppehållstillståndet ska kunna återkallas (synnerliga skäl), t.ex. att man är terrorist och mördat och begått brott mot mänskligheten och kommit hit under falsk identitet. I Utlänningslagen finns alltså en tidsgräns på 4 år. Den finns där för att alla med PUT ska kunna känna sig helt säkra på att inte utvisas på grund av små misstag och små lögner man gjort medvetet eller omedvetet i sin ansökan om uppehållstillstånd.

    Att Migrationsverket skulle aktualisera frågan om utvisning för en person som vistats här i landet legalt med PUT i 11 år låter inte sannolikt. Kan det vara på något annat sätt? Kan det vara så att något av hennes ex. hotat med att gå till Migrationsverket och berätta vad han vet och att hon blivit rädd? Har du sett brevet från Migrationsverket?

  • gamlapappan3

    För den som vistats här så länge (fyraårsregeln) som din tjej och som är så väletablerad (etableringsregeln) är det nästan omöjligt att bli utvisad på grund av felaktiga uppgifter man en gång gett i sin ansökan.

    Däremot är det tänkbart att man kan utvisas på grund av allvarlig brottslig verksamhet som t.ex. grovt narkotikabrott, grov misshandel, mord, dråp och liknande, men det känns som att om din tjej sysslat med sånt så kanske du ändå inte är intresserad av att fortsätta relationen.

Svar på tråden Tjej jag träffar riskerar utvisning :(