Inlägg från: Herrman Hedning |Visa alla inlägg
  • Herrman Hedning

    Statistik om Vargar

    Tänkte att denne fråga kan lämpa sig väl för den hundintresserade.

    Fråga; Gör du samma tolkning som vissa tidningar om hur man läser av statistik. ?

    Ex. Gillar du nivån på hur ofta du slår din hund?

    1. Nej jag är en misshandlare och behöver genast upphöra med våldet

    2. Jag är utmärkt nöjd med nivån och är en god matte/husse

    3. Vilket ide från ovan !! Byrackan behöver helt klart ett par sparkar om dagen för att hållas i schack.

    Ok det där var lite fjant. Så här ungefär löd en riktig undersöking. Är du nöjd med vargstammen?

    Siffrorna är inre hämtade från undersökningen men kanske ungefärliga...Det är dom sagt bars en principgråga om hur man bör tolka statistik.

    1. Det behöver ökas 1000 röster

    2. Jag är nöjd med vargstammen. 3500

    3. Det är för många. 2000

    Tidningarna har tolkat in detta som att 70 procent Vill ha fler varg. Vissa hävdar att nöjd istället bör läsas in som typ ingen förändring.

    Hur skulle DU göra din tolkning.?

  • Svar på tråden Statistik om Vargar
  • Herrman Hedning

    Finns det ingen möjlighet att bara flytta på varg till en nytt område mer norrut. Väldigt nära villhelmina där inte jag bor ? Vidare så förstår jag inte varför polisen inte ger ur licens för personskydd mot djur utan bra till dem som bor i städer bland folk. Hade varit så enkelt att bara ha en revolver i fickan när man bor långt ut i skogen..En variant som kan funka är ju hemgjort armborst.

  • Herrman Hedning

    Jag bor på landet i varg och björnområde. Jag ör inflyttad från en stad med 150 000. Jag är vad man kallar Vargvän. Vill att rovdjursstammen ska öka och allt det där. men

    ....sen jag flyttade ut är jag livrädd. Längs med men egna 2 km privata sandstrand finns björnar. Vargrevir och massa annat. Klart man är rädd och vill flytta dem mkte norrur då min 11 prige son springer runt. Jag har även hund men självklart så ska inte hundens säkerhet eller mina ankors säkerhet användas som argument att bara fösa bort rovdjuren som var här först.

    Men som sagt för barnets och uporiktigt sagt min egen rädsla så kam jag inte förstå varför man inte få ha en revolver som i Texas? Jag tar ju inte med den till Sthlms T-central precis. Anser att jag tillhör det segment av "NRA förespråkare" i scerige som faltoskt borde fp lite stöd från våra kära storstadsbor. Ge mig min revolver.

  • Herrman Hedning

    Fattar inte diskutionen om stängsel. Varför stönglsa in sig själv ? Jag har massor av djur inte förväntar jag mig att skattebetalarna ska stå för mitt skydd. Rovdjuk kan man enkelt flytta på men sverige har världens mest vrickade djurskyddslagar så ingen vågar röra med svetstång inte mindre lyft upp dem i helikopter och flytta dem 100 mil norrut. Då ska folk ut och skjuta dem. Jag vill kunna skydda mig själv med vapen men en AR -15 halvautomat är på tok för tungt att kånka omkring med. En 10 mm pistol räcker gott i skog och mark. Fattar mig inte på dessa jägare som ska "rensa upp bara för att de ogillar . Ett varningskott räcker i 999 fall av 1000.

  • Herrman Hedning

    Dessutom kostar stängsel flera hundra tusen. Min tomt är minst en halvmil lång runt om. Det går inte, för dyrt.

Svar på tråden Statistik om Vargar