Inlägg från: Rödtjärnens Anna |Visa alla inlägg
  • Rödtjärnens Anna

    Sluta amma och få bebis att sova utan tutte

    Min 9 månaders kille har sovit i egen säng sen dag ett, tycker att vi har bra rutiner men ändå vill han äta på natten och de sista veckorna har han svårt att komma till ro efter maten på natten.

    Enligt Bvc är det bara gilla läget och fortsätta ge honom mat då han vaknar. (Vi har försökt allt för att få han att sluta äta nattetid).

    Våra rutiner:

    Runt 6-7:30 Gröt 1-1,5 dl)

    (Påklädning, mys, lek och högläsning)

    10: frukt eller bär

    (Promenad eller besök hos farmor och farfar som bor granne)

    12: ca 1/2 burk mat (ofta hemlagad kött/fisk och potatis/pasta) + lika mycket grönsaker, lite efterrätt

    13-15 sova. Jag lägger honom i hans dagsäng (vanlig säng som vi gjort bäbissäker), sen får han ligga där tills han somnar. Kan ta från 5 min till en halvtimma

    15: frukt eller bär

    (Lek eller promenad)

    17:30 middag, samma som lunch

    (Lugnare lek och mys)

    20:30 välling, gröt eller ersättning.

    (Pjamas, mys)

    21 sova. Går upp på övervåningen och lägger honom i spjälsängen. Släcker ner och säger God natt. Går ner på undervåning och lyssnar på om han somnat. Om inte går jag upp, säger god natt igen och stannar en stund. Och går sen ner igen.. och fortsätter så. Ofta somnar han snabbt och jag behöver aldrig gå upp.

    Sen blir det ytterligare uppvak under natten, då han får äta ersättning. Detta har vi försökt få bort men det går absolut inte. Vaknar han vid två kan han hålla på till morgonen om han inte får något att äta (enbart vatten i flaskan fungerar inte) Får han äta så brukar han få ligga i famnen tills han somnar och sen bär jag honom till spjälsängen.

    Enligt BVC är det bara acceptera läget och fortsätta ge mat på nätterna. Och vad ska man göra? Det är bara att gilla läget.

Svar på tråden Sluta amma och få bebis att sova utan tutte