• Sophan

    Oengagerad bonusmamma?

    Jag hade inte heller velat bli kallad bonusmamma faktiskt. Är det något fel på hennes riktiga namn?
    Och att hon är sambo med pappan betyder inte att per automatik känner sig bekväm med att vara ensam hemma med någon annans barn. Tänk om hon är jättestressad över att något ska hända barnen? Eller så känner hon sig bara inte bekväm med det. 
    Det är liksom inte riktigt hennes "jobb" att plötsligt bli mamma bara för att hon flyttar ihop med kärleken. 

  • Sophan
    SskSabina86 skrev 2018-04-20 11:26:14 följande:

    Jag tycker inte att man ska vara ihop med någon som har barn sedan tidigare om man inte är det minsta intresserad av barnen. Jag upplever att min dotter far illa av det. Hon känner sig oönskad hemma hos sin pappa, menar ni att det ska vara så. Jag blir helt hänförd ????


    Som jag ser det så behöver du först och främst förstå att alla inte tycker som du tycker. De du beskriver är dina helt egna åsikter, pappans nya delar dem uppenbarligen inte utan har sina egna åsikter.  

    Jag uppfattar dig som lite "hönsmamma". Ditt barn är ledset över att inte få kalla sambon för bonusmamma och du blir ledsen på sambon istället för att förklara för dottern att det är helt okej för sambon att inte gilla smeknamn - dottern får kalla henne vid sambons riktiga namn istället.

    Känner sig barnet oönskat för att sambon säger ifrån och inte vill bli kallad bonusmamma? Eller är det för att pappan nu har en till att rikta fokuset mot? Kanske är det lite regeländringar i hemmet som barnet inte känner sig helt hundra med? Mycket förändringar i ens trygga vrå kan vara lite stressande i början. 

    Jag tycker du överdriver faktiskt. Prata med barnet, men sluta lägg föräldraansvar på pappans sambo bara för att din man är så himla barnkär.
Svar på tråden Oengagerad bonusmamma?